Ishrana kod problema

Ishrana kod problema

Režimi ishrane i dijete kod zdravstvenih problema i promlema sa stomakom. Kako da se hranimo, da bismo bili zdravi – šta uzimati češće i šta izbegavati.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Namirnice bez glutenaNamirnice bez glutena
24. januar
Netolerancija na gluten se naziva celijakija. Ovo je autoimuna bolest. Izaziva atrofiju sluzokože tankog creva ukoliko jedete namirnice sa glutenom i pšenicu. Sve veći procenat čovečanstva pati od nje.
Koja hrana povećava šećer u krvi?Koja hrana povećava šećer u krvi?
20. januar
Margarin, pavlaka i maslac takođe imaju sačuvano mesto u kategoriji proizvoda koji povećavaju šećer u krvi. Ne smemo zaboraviti šargarepu, paškanat, sveže pripremljen pire od krompira, svežu boraniju.
10 načina da ojačate imuni sistem10 načina da ojačate imuni sistem
18. januar
Vaš imuni sistem je štit protiv svih virusa, bakterija i drugih neprijatelja kao što su na primer ćelije raka, koje mogu da ugroze vaše zdravlje.
Režim ishrane kod povraćanja i prolivaRežim ishrane kod povraćanja i proliva
17. januar
Ishrana, dok tegobe ne prođu, treba da bude takva da ne iritira želudac.
Čaj od maslačka čisti jetruČaj od maslačka čisti jetru
15. januar
Maslačak ima dokazan efekt kod lečenja oboljenja jetre. Najlakše je da svakodnevno pravimo čaj od maslačka.
Ženšen i matični mleč prave čudaŽenšen i matični mleč prave čuda
13. januar
Ženšen i matični mleč, kada se posmatraju kao samostalni sastojci imaju veliku količinu koristi za organizam. Tradicionalna kineska medicina nalazi način kako da ih sjedini i kombinuje zajedno.
Amosova pasta - hrana za um i srceAmosova pasta - hrana za um i srce
10. januar
Amosova pasta je najbolje sredstvo za jačanje imunog sistema, uma i srca. Njen tvorac je akademik Nikolaj Amosov - kardiohirurg, i toplo je preporučuje svojim pacijentima nakon operacije.
U kojim slučajevima je dobro da se ograniči paradajzU kojim slučajevima je dobro da se ograniči paradajz
05. januar
Predivni aromatični zreli paradajz koji slobodno jedemo tokom leta je hrana bez koje većina od nas ne može tokom toplih meseci u godini. Ali postoji niz slučajeva gde je upotreba paradajza strogo kontraindikovana i može da izazove štetne posledice.
Hrana koja sadrži jodHrana koja sadrži jod
30. dec.
Jod je hemijski element koji je od suštinskog značaja za proizvodnju hormona štitne žlezde, koji regulišu rast i metabolizam. Jod je komponenta skoro svake biljke i životinje.
Tibetski recept - čudo koje čisti plakove u krvnim sudovima za tili časTibetski recept - čudo koje čisti plakove u krvnim sudovima za tili čas
26. dec.
Glavni razlog zbog kog se pojavljuju bolesti kardiovaskularnog sistema su naslage holesterola, koji se pojavljuju po zidovima krvnih sudova. One ih savijaju i to sužavanje sprečava normalan dotok krvi.
Kako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucuKako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucu
24. dec.
Postoji rasprava, odnostno da li u belom luku ima više koristi ili štete. Skoro su svi čuli da se beli luk naziva prirodnim antibiotikom. To je zbog toga što se u njemu nalazi alicin, koji je sposoban da unušti razne patogene mikroorganizme. Negativne
Koja hrana leči dijabetesKoja hrana leči dijabetes
20. dec.
Ljudi koji imaju dijabetes neprestano slušaju koju hranu ne bi trebalo da gledaju i koju ne mogu da konzumiraju. Međutim, postoji takva hrana i napici koji mogu da ublaže simptome, pa čak i da izleče bolest.
Magični čaj od listova smokve, leči dijabetes i astmuMagični čaj od listova smokve, leči dijabetes i astmu
16. dec.
Smokve su izuzetno korisno i ukusno voće, ali malo ljudi zna da listovi drveta smokve imaju svoje koristi za organizam.