Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaćice, operite tiganj!Domaćice, operite tiganj!
21. avgust
Još pre nekoliko decenija američko onkološko društvo organizovalo je veliku kampanju pod nazivom Domaćice, operite tiganj!
Ne radite ovo kada pripremate krompir pire!Ne radite ovo kada pripremate krompir pire!
21. avgust
Skoro svako voli krompir pire, ali ne znas vako kako da ga pravilno napravi. Niko se neće radovati ako je lepljiv, hladan ili bezukusan. Ako izbegavate sledeće greške, vaši bližnji će vas terati da im ga stalno spremate.
Hrana koju možete da jedete čak nakon isteka roka trajanjaHrana koju možete da jedete čak nakon isteka roka trajanja
21. avgust
Ako se i vi često nalazite pred dilemom da li da bacite u korpu određeni artikal sa isteklim rokom trajanja, ili da rizikujete i da ga pojedete, saveti iz galerije gore će vam definitivno pomoći.
Saveti za čišćenje i pripremu puževaSaveti za čišćenje i pripremu puževa
18. avgust
Ovi mekušci ne jedu sve - jedu samo određenu vrstu trave. Sakupljaju se posle kiše, u rano proleće - od početka aprila do kraja maja.
Postani pametna domaćica uz pomoć saveta Džejmija Olivera!Postani pametna domaćica uz pomoć saveta Džejmija Olivera!
14. avgust
Džejmi Oliver opušteno može da bude nazvan kuvar s misijom. Njegova želja je da nauči ljude kako mogu da se hrane zdravije i istovremeno s tim ukusno. Pogledajte vredne savete Džejmija Olivera svakoj domaćici.
Šest koraka i pet načina da napravite savršen sufleŠest koraka i pet načina da napravite savršen sufle
11. avgust
Za savršen sufle postoji nekoliko pravila, i ako ih ispoštujete, iznenadićete se koliko je lako i zabavno pripremiti ovo iskušenje.
Greške pri pravljenju paprikašaGreške pri pravljenju paprikaša
10. avgust
Najukusniji paprikaš se dobija kad je pravilno napravljena zaprška od prženog luka i brašna. Brašno se dodaje tek onda kad kao rezultat prženja luk postane prozračan.
Kako očistiti zagorelu šerpuKako očistiti zagorelu šerpu
08. avgust
Svakom se dešavalo da mu zagori omiljena šerpa. I svako zna koliko samo čišćenje može izgledati uzaludno i nemoguće. Evo nekoliko praktičnih saveta kako da se snađete u takvoj situaciji.
Trikovi za popravljanje preslanog jelaTrikovi za popravljanje preslanog jela
08. avgust
Presoljena supa se popravlja, kada dodate u nju belance, umućeno u sneg. Drugi način je da dodate pirinač, stavljen u platnenu vrećicu, i nakon što se skuva da ga izvadite.
Trikovi za lepu kafuTrikovi za lepu kafu
02. avgust
Kafa je jedan od napopularnijih napitaka. Međutim, ako hoćete da uživate u punom ukusu i efektu kafe, trebalo bi ispoštovati neke uslove.
Kako da pohujete sa pivom?Kako da pohujete sa pivom?
02. avgust
Pohovanje sa pivom je odlično za pripremu raznih namirnica. Može se primeniti u pripremi ribe, piletine, povrća i viršli.
Detalji pohovanja s kornfleksomDetalji pohovanja s kornfleksom
01. avgust
Važan uslov za jela, koja se pohuju sa kornfleksom, jeste visoka temperatura masnoće, u kojoj će se pržiti.
Pripremanje marinade za povrće na roštiljuPripremanje marinade za povrće na roštilju
01. avgust
Povrće na roštilju je brza, jednostavna i ukusna varijanta za letnju večeru. Pre nego što pečete povrće, dobro je potopiti ga nakratko u marinadu.