Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Slatki sosovi - elegantan završetak vašeg dezertaSlatki sosovi - elegantan završetak vašeg dezerta
29. mart
Klacični engleski krem je jedan od pravih engleskih sosova kojima se dive u celom svetu. I to s razlogom. Somotski gladak, bogat i s blagim mirisom vanile, mnogo je ukusan.
Da napravimo domaću slatku pavlakuDa napravimo domaću slatku pavlaku
28. mart
Najlakši način za pripremu pavlake u domaćim uslovima je da slonite kajmak sa punomasnog mleka. Posle toga odstoji na hladnom nekoliko dana, i pavlaka je gotova.
Finese pri kuvanju jajaFinese pri kuvanju jaja
28. mart
Kuvanje jaja je težak zadatak, posebno ako je cilj da ne napuknu ljuske. Težak je trenutak kad kuvamo jaja za Usks i ustanovimo nakon što smo ih skuvali da su sva napukla.
Tajna francuskih palačinkiTajna francuskih palačinki
28. mart
Palačinke su rasprostranjene po celom svetu. U različitim kulturama imaju različite i posebne specifičnosti. Francuska je u tom smislu gastronomski etalon. r
U ime zdravlja: Kako da izvučemo više od hraneU ime zdravlja: Kako da izvučemo više od hrane
28. mart
Izbor zdrave hrane je samo polovina puta ka pravilnoj ishrani. Način i vreme pripreme može da dovede do velikih razlika u tome kako je telo iskorišćava. Ima nekoliko jednostavnih promena koje poboljšavaju hranljivi potencijal svakog jela.
Kako da spremimo dijetetsko meso?Kako da spremimo dijetetsko meso?
25. mart
Nezavisno na koji način ste izabrali da pripremite meso, prethodno sklonite sve vidljive masnoće s njega. Obično su oko kože, a dobro je da sklonite i samu kožu.
Tajna ukusne ćurkeTajna ukusne ćurke
25. mart
Osim zdravstvenih prednosti ćurećeg mesa, ono je omiljeno jer se sprema lako, dostupno je u različitim veličinama, a dobro spremljena ćurka izgleda sjajno kad je postavljena na stolu.
Kulinarski trikovi u spremanju lukaKulinarski trikovi u spremanju luka
24. mart
Ako vam je pri kuvanju ili spremanju salate ostalo pola glavice luka i hoćete je staviti u frižider da odstoji jedan dan, namažite tanak sloj maslaca preko mesta gde je luk isečen
Šest koraka za pripremu savršenih školjkiŠest koraka za pripremu savršenih školjki
24. mart
Da bi bile ukusne, školjke treba da budu sveže. Iako nećete tačno znati da li je to tako, uvek gledajte da im je ljuštura zatvorena.
Kulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukomKulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukom
23. mart
Garantovano ćemo duže sačuvati cele oljuštebe čenove belog luka ako ih stavimo u teglicu i pospemo solju.
Brzi i praktični saveti za pravljenje škampaBrzi i praktični saveti za pravljenje škampa
21. mart
Srećom danas škampi mogu da se kupe u svakoj malo većoj prodavnici. Problem je u tome, što ne može svako da ih pripremi pravilno.
Kako da aranžiramo jela kao pravi šef kuvarKako da aranžiramo jela kao pravi šef kuvar
21. mart
Važni deo aranžiranja hrane je takozvani centar pažnje, ili drugim rečima - akcenat na elementima u tanjiru. Naravno, nemojte da mislite da osnovni element u vašem jelu treba da bude pozicioniran na sredinu tanjira.
Kulinarski saveti jedne italijanske babeKulinarski saveti jedne italijanske babe
20. mart
Kao i mnogo poznatih kuhinjskih majstora, italijanska kuvarica Laura Vitale je videla po prvi put i naučila izuzetno korisne kuhinjske trikove od svoje babe. ratilaca za svoje kuvan