Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sosevi za pileće šnicleSosevi za pileće šnicle
16. mart
Pileće šnicle možemo začiniti raznim sosevima, a one tako budu mnogo sočnije i mekše. Možete koristiti soseve sa najrazličitijim sastojcima.
Šta je to poširanje?Šta je to poširanje?
15. mart
Kulinarske emisije i blogovi su sve više popularniji. Već postoje i kanali posvećeni hrani i načinima spremanja hrane, a na internetu možete naći razne kulinarske recepte i savete - od kuvanja pasulja do pravljenja elegantnih deserata. Pre nego što se
Začini za jagnjeće mesoZačini za jagnjeće meso
14. mart
Jagnjetina ima veoma specifičan i aromatičan ukus. Sa jagnjetinom se slažu brojni začini, kao što su majoran, selen, ruzmarin, kora od limuna, nana, origano i majčina dušica.
Kako da na pravilan način skuvate heljduKako da na pravilan način skuvate heljdu
13. mart
Obavezno operite heljdu pre nego što je kuvate, i to dobro, da bi sa nje spale ljuspe. Odnos heljde i vode treba da bude 1:2.
Kako da prepoznate lažno alkoholno pićeKako da prepoznate lažno alkoholno piće
13. mart
Pravo vino se neće pomešati sa vodom, već će se stvoriti male crvene niti u vodi. Što se brže vino pomeša sa vodom, to ima više hemijskih dodataka i veštačkih boja u vinu.
Metode za dimljenje mesaMetode za dimljenje mesa
11. mart
Dimljenje mesa se primenjuje još od davnina, ne bi li se meso sačuvalo i koristilo duže vreme. Takođe, na taj način se mesu daje specifičan ukus i aroma.
Gurme kuhinjaGurme kuhinja
09. mart
Reč gurme dolazi iz francuskog. Podrazumeva ljubitelja i poznavaoca dobre hrane i pića. U našem jeziku ova reč ima najrazličitije varijacije, a pre svega se opisuju jela pri čijem spremanju i serviranju su se koristili posebni sastojci i finese.
Na šta treba obratiti pažnju pri kupovini maslinaNa šta treba obratiti pažnju pri kupovini maslina
08. mart
Pogledajte na šta treba da obratite pažnju kada kupujete masline. Ovi važni saveti poštedeće vas razočarenja i troškova.
Kako da skuvate pšenicu i speltu?Kako da skuvate pšenicu i speltu?
07. mart
Pšenica i spelta treba da se kuvaju na tihoj vatri. Drugi važan trik je da budu oceđene od viška vode kada budu gotove.
Kulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericuKulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericu
06. mart
Malo je onih ljubitelja mesa i delikatesa od mesa koji ne vole toplu i aromatičnu džigericu.