Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da ne mirišemo na beli lukKako da ne mirišemo na beli luk
29. april
Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka, možete primeniti nekoliko trikova. Možete sažvakati jedan karamfilić, da bi uklonili neprijatan miris.
Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaKulinarski trikovi pri kuvanju pirinča
28. april
Da biste pripremili ukusan pirinač, obavezno ga prethodno potopite u vodi. Za deserte odgovara pirinač okruglog zrna. Finese kod pripreme i kuvanja pirinča.
Kako se prži krompirKako se prži krompir
28. april
Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže. Svetlije sorte krompira su idealne za supe i pire, ali ne i za prženje.
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kuvani kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu.
Proverite da li jedete kvalitetan med uz pomoć ovog jednostavnog testaProverite da li jedete kvalitetan med uz pomoć ovog jednostavnog testa
27. april
Samo jednim jednostavnim testom kod kuće možete utvrditi da li jedete pravi i kvalitetan med. Test može svako od nas uraditi, jer za njega je potrebno da imate samo parče papira.
Posude, pogodne za mikrotalasnuPosude, pogodne za mikrotalasnu
20. april
U mikrotalasnoj rerni ne mogu da se koriste posude od svih materijala, već samo onakve koje propuštaju mikro talase. One treba da su stabilne pri kontaktu s vrelim namirnicama i tečnostima.
Da napravimo mleveno meso za ćufticeDa napravimo mleveno meso za ćuftice
20. april
U nacionalnoj tradiciji ćufte predstavljaju, najopštije rečeno, dobro samleveno meso, u kombinaciji sa lukom i začinima. Oblik im je raznovrsan, od pljosnatog do loptastog. Načini njihove pripreme takođe su različiti.
Otkrijte koja je najveća greška pri pripremi šnicli na roštiljuOtkrijte koja je najveća greška pri pripremi šnicli na roštilju
19. april
Eksperti u ovoj oblasti kažu da svako ko odluči da pripremi šnicle na roštilju pravi jednu veliku grešku. Prema njihovom mišljenu niko ne zna kako se šnicle spremaju pravilno i svako misli da je već majstor u tome.
Trikovi pri kuvanju špagetaTrikovi pri kuvanju špageta
18. april
1
Pošto špageti dosta podsećaju na kamenčiće o koje se često spotiče inače dobra domaćica, opisaćemo kako da skuvate špagete, korak po korak. Nema ničeg teškog u procesu, ali kao sve prvi put zahteva dosta pažnje.
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
Da biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga nadgledati , vrstu brašna i sledite tehnologiju.
Ovi začini ne treba da se stavljaju u isto jeloOvi začini ne treba da se stavljaju u isto jelo
09. april
Uprkos tome što svaki čovek ima individualni ukus, većina začina se koristi za određenu vrstu namirnica, a isto tako ima i začina koji ne idu zajedno u jedno isto jelo. Pogledajte koji su.
Tajne savršenog pohovanjaTajne savršenog pohovanja
06. april
Najnežnije moguće pohovanje je sa grizom. On je pogodan za pileće meso, morske plodove, karfiol - sa ovakvim pohovanjem dobijaju jedinstven ukus.
Kako sveže makarone pomažu da bolje ispečete kolač?Kako sveže makarone pomažu da bolje ispečete kolač?
31. mart
Postoji način da se vaš kolač, biskvit ili kora za turtu ispeče savršeno, da ne brinete da će izaći iz posude i da će previše narasti.