Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Trikovi koji čine vaša jela ukusnijimTrikovi koji čine vaša jela ukusnijim
20. sep.
Poštujte neka pravila, da bi vam jela bila još ukusnija. Da meso u rerni ne bi pregorelo, stavite malu posudu sa vodom da isparava.
Kako se čiste škampi?Kako se čiste škampi?
20. sep.
1
Proces čišćenja počinje tako što im se prvo ukloni glava, tako što prvo jednom rukom uhvatite telo, a drugom rukom glavu škampa. Blagim pokretima gore i dole vucite telo.
Kako da blanširate krompirKako da blanširate krompir
19. sep.
Blanširanje krompira ima niz predimstava i ljudi pribegavaju ovom procesu iz različitih razloga. Blanširani krompir čuva boju i kvalitet ukusa i odgovara za zamrzavanje.
Top saveti za perfektne palačinkeTop saveti za perfektne palačinke
18. sep.
Perfektne palačinke, meke, zlatne boje i poslužene sa omiljenom slatkom ili čokoladom je idealni doručak i desert mnogima. Evo kako da pripremimo upravo takve:
Saveti za spremanje marinada za mesoSaveti za spremanje marinada za meso
18. sep.
Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa. Dodavanje šećera u marinade omogućuje stvaranje hrskave karamelizovane korice.
Osušite šljive za zimuOsušite šljive za zimu
18. sep.
Sušeno voće ima veoma jak ukus, a kad smo kod sušenog voća, šljive spadaju u najomiljenije. Pogledajte dva jednostavna načina, na koje kmožete osušiti ovo korisno i ukusno voće.
Osušite voće za zimuOsušite voće za zimu
18. sep.
Ako imate dovoljno mesta, možete da isušite voće na suncu. To što treba da uradite je da ga dobro rasporedite na papiru i da ga ostavite na suncu desetak dana.
Pametni naučni trikovi za lakše kuvanjePametni naučni trikovi za lakše kuvanje
15. sep.
Dok je iskustvo i dalje najbolji učitelj u kuvanju, postoji nekoliko trikova kojima možemo ubrzati ovaj proces.
Vrste začinskog biberaVrste začinskog bibera
14. sep.
Biber je tradicionalni začin, koji koristi skoro svaka domaćica. Izbor se često svodi na crni ili crveni biber, iako postoji još puno različitih vrsta. Evo najpopularnijih među njima. Zeleni biber u svojoj suštini je nezrelo zrno, najčeš
Kako čuvati hranuKako čuvati hranu
14. sep.
Čuvajući hranu, ne samo da ćete sebe poštedeti nepotrebnih odlazaka do prodavnice, već ćete imati i dovoljno zaliha u kriznom trenutku. Postoje neki osno
Čuvanje borovnicaČuvanje borovnica
12. sep.
Ukusne i korisne borovnice možete sačuvati duže, da biste uživali u ovim sočnim voćkama što je duže moguće. Jedan od načina za čuvanje borovnica je njihovo zamrzavanje.
Načini za farbanje jajaNačini za farbanje jaja
06. sep.
Uskrs je jedan od najstarijih i najvažnijih hrišćanskih praznika, praznik smrti i vaskrsenja Isusa Hrista.
Trikovi za čišćenje posuđa i uređajaTrikovi za čišćenje posuđa i uređaja
28. avgust
Ako je dno čerpe zagorelo, sipajte jako posoljenu vodu i ostavbite da odstoji u toku noći. Ujutru stavite tu vodu da provri i dno će se lako očistiti.