Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako očistiti štuku?Kako očistiti štuku?
24. mart
Štuka spada u krupne ribe grabljivice, koja je na našim prostorima dosta rasprostranjena. Može se naći svuda - u Aziji, Americi i Evropi. Štuka ima mnogo kulinarskih kvaliteta.
Tajna ukusnog kadaifaTajna ukusnog kadaifa
23. mart
Kadaif je jedan od najukusnijih orijentalnih deserata, koji su tipični i za bugarsku kuhinju, što je posledica petovekovne vladavine osmanske imperije na ovim prostorima.
Nekoliko načina da zavijete kifliceNekoliko načina da zavijete kiflice
23. mart
Kiflice možete da zavijete na mnogo načina - postoje oni lakši, ali i teži. Prvi način je klasičan i lak, potrebno je da razvijete okruglu koru, isecite na 8 delova i na svaki deo stavite po kašičicu slatka.
Sosevi za ćufteSosevi za ćufte
22. mart
Ćufte su omiljena hrana kako malima, tako i odraslima. Da bi bile ukusne, one treba da budu napravljene od kvalitetnog mlevenog mesa i da su začinjene odgovarajućim začinima. Takođe, od velikog značaja je i sam sos. U ovom članku vam predlažemo nekoliko u
Kako da izaberemo šporet?Kako da izaberemo šporet?
22. mart
Kada dođe vreme da zamenimo stari šporet novim, treba dobro da razmislimo koju dostojnu zamenu da nađemo.
Sušenje mesa u rerniSušenje mesa u rerni
22. mart
Meso spada u najomiljenije namirnice. Ono se može termički obrađivati na razne načine, a takođe i da se suši. Međutim, ako nemate prostoriju gde možete okačiti meso i sušiti ga, onda ga možete osušiti i u rerni.
Kako da začinite svinjska rebra? Upravo ovakoKako da začinite svinjska rebra? Upravo ovako
22. mart
Svinjska rebarca možem spremiti na roštilju, možemo ih ispeći u tepsiji u rerni, na grilu i na tiganju. Za rebarca možemo koristiti najrazličitije marinade i soseve. Sa njima su ona sočnija, ukusnija i pikantnija. Za marinadu možete koristiti med, so
Kako sa čuvamo i konzerviramo kiseljak?Kako sa čuvamo i konzerviramo kiseljak?
22. mart
Pogledajte kako da konzetvirate omiljeni kiseljak, da biste duže uživali u njegovom ukusu.
Zdrave zamene za štetne namirniceZdrave zamene za štetne namirnice
21. mart
Svaki kulinar ima svoju tehniku zgušnjavanja krem supe. Neke koriste klasične kalorične proizvode, kao što je pavlaka. Ona, međutim, može da bude uspešni zamenjena slatkim krompirom.
Kako spremiti Šitake pečurke?Kako spremiti Šitake pečurke?
20. mart
Šitake pečurke imaju istoriju kultivisanja koja traje nekoliko hiljada godina, a isto toliko se koriste u lečenju i kulinarstvu. Naziv ove pečruke se sastoji iz dve reči - šij /kesten/ i take /drvo/. U bukvalnom prevodu, naziv ovih pečuraka znači - pečurk