Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
Ako želite da zreo pasulj bude brže gotov, dodajte masnoću vodi u kojoj ga kuvate. Ne stavljajte so u zreo pasulj, jer ćete tako produžiti vreme kuvanja.
Domaći dresing za salateDomaći dresing za salate
25. feb.
Napravite sami dresing za salatu, tako što ćete sjediniti sirće ili sok od citrusa sa odgovarajućim uljem za salatu i začinima. Orahovo ulje se kombinuje sa salatama sa plavim sirom.
Razlika između fetučinija, papardela i garganelaRazlika između fetučinija, papardela i garganela
21. feb.
Italijanska testenina se proizvodi u mnogo različitih oblika, od kojih neki nisu uspeli da izbore popularnost van granica zemlje u kojoj su napravljeni.
Kako da napravite idealni patatnikKako da napravite idealni patatnik
21. feb.
Patatnik se uglavnom se pravi tako što se luk i krompir krupno iseckaju ili iyrendaju, pa im se doda so i nana.
Trikovi za jeftine supernamirnice u kućnim uslovimaTrikovi za jeftine supernamirnice u kućnim uslovima
19. feb.
Čim se priča o zdravoj ishrani, većina nas odmah počne da se brine i računa kako će to uticati na kućni budžet. U suštini, to nije toliko zahtevno i sigurno postoje neki mali trikovi koji će vam pomoći da se hranite pravilno, a da pritom ne gladujete
Šta podrazumeva pečenje u kesiŠta podrazumeva pečenje u kesi
07. feb.
1
Kese za pečenje daju jelu odličan ukus. Način pripreme je veoma jedostavan, prosto nasečete namirnice, začinite ih i stavljate ih u kesu. Vežete je i napravite nekoliko rupica.
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaKulinarski trikovi kod spremanja pasulja
04. feb.
Ako treba da klasifikujemo balkanska jela, sasvim je sigurno da će pasulj zauzeti jedno od prvih mesta. Gotovo i da ne postoji kuća na čijoj se trpezi ne nalazi pasulj, i to u najrazličitijim oblicima. Nezavisno od toga koje je doba, pasulj je jelo koje j
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako spremiti patlidžan, a da ne bude gorak
03. feb.
Kako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela.
Napravite voćni sirup za zimuNapravite voćni sirup za zimu
29. januar
Pravila ga je baka i često smo ga ispijali direktno iz flaše, mršteći se od slatkoće, a mogli smo da uživamo u njemu tokom zimskih hladnih dana - sladak sirup i slatka uspomena, koje se uvek rado setimo.
Kako da napravite domaći sok i sirupKako da napravite domaći sok i sirup
23. januar
Nema ništa ukusnije od domaćeg soka i sirupa. Oni se mogu napraviti po vašem ukusu - sa manje ili više šećera, da budu ređi ili gušći.
Specifičnosti kod spremanja na roštiljuSpecifičnosti kod spremanja na roštilju
02. okt.
Ako nemate mnogo iskustva u pečenju mesa na roštilju, onda neka vaš izbor bude svinjsko i pileće meso, jer šansa da ne uspete je mnogo mala.
Trikovi kod spremanja klenaTrikovi kod spremanja klena
29. sep.
Najbolja varijanta za pripremanje klena je da ga ispečete u rerni. Možete da stavite luk, paradajz i da ga ispečete, a druga varijanta je da ga napunite.
Spremite školjke na brz i lak načinSpremite školjke na brz i lak način
23. sep.
Školjke su odlična varijanta ako želite da spremite nešto za večeru, a da je pritom brzo i lako. One su takođe dobre i kada hoćete da iznenadite goste.