Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da nam se ne lepi roštiljKako da nam se ne lepi roštilj
20. maj
Začinjeno i stavljeno na roštilj meso miriše prekrasno, ali kada dođe momenat okretanja, polovina ostaje na roštilju. Žašto se to dešava i kako da ga sprečimo?
Finese u pripremi šnicliFinese u pripremi šnicli
13. maj
Priprema ukusnih šnicli je čitava umetnost. Da bi se dobile krhke šnicle koje se tope u ustima, treba da ste upoznati sa umetnošću njihove pripreme.
Kako se blanšira krompirKako se blanšira krompir
11. maj
Krompiri se blanširaju od 5 do 8 minuta. Pri ovom procesu krompiri posvetle i dobiju bolji ukus. Prethodna obrada omogućava brže prženje.
Pangasius - najprljavija riba na svetuPangasius - najprljavija riba na svetu
11. maj
1
Prema podacima velikih lanaca prehrambenih prodavnica, najprodavanija uvozna riba u prošloj godini je smrznuto file ribe Pangasius. Prirodno stanište ove ribe su vode reke Mekong u Vijetnamu.
Kako napraviti vinsko sirće u kućnim uslovimaKako napraviti vinsko sirće u kućnim uslovima
09. maj
Kako biste pripremili vinsko sirće, treba vam tri litra crnog ili belog vina, osam litara ključale vode, osamsto grama šećera, deset mililitara vinske kiseline.
Kako da napravimo savršene ćufticeKako da napravimo savršene ćuftice
08. maj
Da biste napravili savršene ćuftice, kupite parče svinjskog i parče telećeg mesa u prodavnici, i sameljite ga na mašini bar tru puta.
Kako se prave krutoniKako se prave krutoni
06. maj
Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je da se nije ubuđao.
Tajne ukusnog pasulja, sočiva i leblebijaTajne ukusnog pasulja, sočiva i leblebija
05. maj
Pre pripremanja pasulja, sočiva i svih vrsta mahunarki dobro je da se natope jednu noć u hladnoj vodi, pri proporciji 1 šolje pasulja na 4 šolje vode.
Da napravimo krem za tortuDa napravimo krem za tortu
05. maj
Najlakši način da napravimo tortu u domaćim uslovima je da koristimo gotove kore i da je ukrasimo odgovarajućim kremom. Po želji možemo da napravimo sirup, kojim ćemo preliti koru.
Finese pečenja pogačeFinese pečenja pogače
04. maj
Za bi se pogača dobro ispekla, ne otvarajte vrata rerne prvih 20 minuta. Ako volite pogaču sa mekanom koricom, odmah nakon vađenja je pokrijte vlažnom krpom.
Tajne meke teletineTajne meke teletine
03. maj
Teletina može biit jako meka i ukusna, ako poštujete određena pravila pri spremanju. Da dinstana teletina bude još ukusnija, pre njene pripreme, uvaljajte u brašno i pržite dok meso ne porumeni.
Kako se pravi dresing za salatu?Kako se pravi dresing za salatu?
02. maj
Salate postaju veoma ukusne, kada se uklope sa dresingom. Dresing može da bude na bazi majoneza ili vinegret. Pogledajte naše ideje za domaći dresing.
Kako se konzervira paradajz u teglamaKako se konzervira paradajz u teglama
02. maj
Da bi se uspešno konzervirao paradajz, treba obavezno koristiti svež paradajz, zdrav s glatkom površinom bez ikakvih fleka. Druga važna osobina, kad kupujete ili berete paradajz za konzerviranje treba da birate potpuno crven paradajz - zreo, bez ikakvih z