Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravite domaći sok i sirupKako da napravite domaći sok i sirup
23. januar
Nema ništa ukusnije od domaćeg soka i sirupa. Oni se mogu napraviti po vašem ukusu - sa manje ili više šećera, da budu ređi ili gušći.
Specifičnosti kod spremanja na roštiljuSpecifičnosti kod spremanja na roštilju
02. okt.
Ako nemate mnogo iskustva u pečenju mesa na roštilju, onda neka vaš izbor bude svinjsko i pileće meso, jer šansa da ne uspete je mnogo mala.
Trikovi kod spremanja klenaTrikovi kod spremanja klena
29. sep.
Najbolja varijanta za pripremanje klena je da ga ispečete u rerni. Možete da stavite luk, paradajz i da ga ispečete, a druga varijanta je da ga napunite.
Spremite školjke na brz i lak načinSpremite školjke na brz i lak način
23. sep.
Školjke su odlična varijanta ako želite da spremite nešto za večeru, a da je pritom brzo i lako. One su takođe dobre i kada hoćete da iznenadite goste.
Saveti za čišćenje roštiljaSaveti za čišćenje roštilja
22. sep.
Ako hoćete da vam roštilj uvek bude čist i da se njime koristite dugo, nakon što ga koristite, neka se ohladi i odmah očistite unutrašnji i spoljašnji deo roštilja.
Najbolje marinade za meso i povrćeNajbolje marinade za meso i povrće
21. sep.
Meso i povrće bude još ukusnije ako pre termičke obrde bude marinirano. Na taj način ono postaje mekše i aromatičnije.
Kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizleKako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle
20. sep.
Predlažemo vam 3 recepta kako da ovo korisno voće konzumirate i tokom zimkih meseci. Saznajte kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle.
Trikovi koji čine vaša jela ukusnijimTrikovi koji čine vaša jela ukusnijim
20. sep.
Poštujte neka pravila, da bi vam jela bila još ukusnija. Da meso u rerni ne bi pregorelo, stavite malu posudu sa vodom da isparava.
Kako se čiste škampi?Kako se čiste škampi?
20. sep.
1
Proces čišćenja počinje tako što im se prvo ukloni glava, tako što prvo jednom rukom uhvatite telo, a drugom rukom glavu škampa. Blagim pokretima gore i dole vucite telo.
Kako da blanširate krompirKako da blanširate krompir
19. sep.
Blanširanje krompira ima niz predimstava i ljudi pribegavaju ovom procesu iz različitih razloga. Blanširani krompir čuva boju i kvalitet ukusa i odgovara za zamrzavanje.