Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Koktel Plava PticaKoktel Plava Ptica
30. jun
Veoma lep i ukusan koktel Plava Ptica....
Koktel Žuta PticaKoktel Žuta Ptica
02. sep.
Koktel Žuta Ptica je pravi dragulj....
Pravilno začinjavanje i kuvanje pticaPravilno začinjavanje i kuvanje ptica
25. dec.
A punjene ptice se poslužuju sa delom nadeva. Osim putem pečenja, ptice mogu da budu sočne i ukusne putem sotiranja....
Seoska janija sa kokoškom sa farme u multikukeruSeoska janija sa kokoškom sa farme u multikukeru
09. okt.
Od mene je danas ova seoska janija sa kokoškom sa farme, pripremljena na moj način. Prvo sam skuvao kokošku u multikukeru, zatim sam odvojio batake, krilca, belo meso....
Meso od nojaMeso od noja
27. sep.
Meso od noja je delikates koji se dobija od najveće ptice na svetu. Noj (Struthio camelus) spada u razred Struthioniformes. Nojevi se ne smatraju slučajno najkrupnijim pticama na svetu....
Ulje od emua - koristi i primeneUlje od emua - koristi i primene
07. jul
Emu je ptica koja ne leti slična nojevima koja je rodom iz Austrlije. U većini slučajeva farmeri uzgajaju ovu pticu zbog masnoća, od kojih proizode ulje....
Saveti kod pripremanja jarebicaSaveti kod pripremanja jarebica
21. nov.
Kao što i sami vidite, pripremanje jarebice nije toliko komplikovano, ukoliko znate kako pravilno da pripremite pticu....
Hajde da pripremimo savršenu božićnu ćurkuHajde da pripremimo savršenu božićnu ćurku
28. dec.
Svi hvataju viljuške kada vide savršenu zlatno-braon pticu, koja blista i sočna je....
Kako se kuvaju golubovi?Kako se kuvaju golubovi?
18. mart
Priprema mesa golubova Kada odlučite da kuvate divljeg goluba, prvo morate da uklonite perje ptice, a zatim da uklonite njenu iznutricu. Kod divljih ptica uvek postoji veći vrat....
Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!
05. feb.
Cilj dresiranja je isti kako kod ptica; - Žigo - jagnjeće ili ovčije, kozji but; - Zapržiti - zgusnuti supe ili sosove žumancem ili celim jajetom, umućenim sa limunovim sokom, sirćetom, kiselim mlekom ili pavlakom...
Kako se kuva fazan?Kako se kuva fazan?
10. jul
Ova vrsta ptica je prilično mala, tako da fazan ponekad ne bi bio dovoljan samo za vašu porciju, pa morate uzeti u obzir broj ptica prema članovima vaše porodice....
Nikada nemojte jesti ove delove pileta!Nikada nemojte jesti ove delove pileta!
17. april
Sadrži i manje dodataka sa hemijskim sastavom, koji se koriste kod uzgajanja ptica - hormoni i antibiotici....
Marinada za praznično pečeno pile ili ćurkuMarinada za praznično pečeno pile ili ćurku
27. dec.
Ostatak njega i marinade sačuvamo za mazanje ptice pri pečenju. Savet: Pticu možete da pečete na roštilju rerne, stavljajući odozdo posudicu sa povrćem....
Ovo su 4 najmirišljavije hrane na svetu!Ovo su 4 najmirišljavije hrane na svetu!
10. april
Za to vreme enzimi u stomaku razgrađuju ptice i tako se dobije Kiviak izuzetno neprijatnog mirisa....
Saveti za spremanje jarebiceSaveti za spremanje jarebice
15. maj
Da spremite ukusno jelo sa mesom jarebice, treba da koristite samo mlade ptice i da, naravno, one budu sveže. Sveža jarebica ima suv i elastičan kljun i nema neki poseban miris....
Pet proizvoda koji uzrokuju hormonalni disbalansPet proizvoda koji uzrokuju hormonalni disbalans
15. avgust
Ptice Ptičje meso može biti korisno za srce, ali je vrlo štetno za telo, ukoliko imate hormonalni disbalans. Ptica, sama po sebi, nije štetna i ne sadrži hormone, ali hrana koju unosi je puna hormonalnim aditivima....
Moj Slavski kolačMoj Slavski kolač
15. dec.
Odvojiti četiri valjuška testa i istanjiti, vezati u čvor na sredini, gornji kraj pritisnuti prstima da se napravi glava ptice sa kljunom a donji kraj stisnuti viljuškom da bude rep ptice, postaviti ptice u prostor koji obrazuju...
Magareći sir - najskuplji sir na svetuMagareći sir - najskuplji sir na svetu
10. mart
Proizvodi se na farmi Moose House u severnom delu Švedske i to samo u određeno doba godine - od maja do septembra....
Prepelica pečena u pršuti i maslacu sa biljkamaPrepelica pečena u pršuti i maslacu sa biljkama
22. sep.
Mažite ptice sosom koji se izdvojio u posudi i odozgo stavite preostalu majčinu dušicu. Dopecite još 20 minuta ili dok ne bude potpuno gotovo....
Tajna ukusne ćurkeTajna ukusne ćurke
25. mart
Prilikom odabira ćurke treba da znate razmere vaše rerne i da ste sigurni da će ptica stati u nju....
Najskuplji sireviNajskuplji sirevi
05. dec.
Farma koja ga proizvodi zove se Moose House....
Guščije mesoGuščije meso
02. sep.
Prema nekim izvorima, guska je prva ptica koju je čovek pripitomio, a prema drugima - Egipćani su gajili guske još 2000 godina pre Hrista....
Kako se čupa perje pataka?Kako se čupa perje pataka?
05. mart
Ostavite pticu da stoji u vodi 2-3 minuta i povrmeno je protresite. Nakon toga, ostavite pticu da se osuši dobro i tek tada počnite da čupate perje....
Kako da pečemo različite vrste mesa?Kako da pečemo različite vrste mesa?
25. maj
Počnite da pečete pticu na 218 stepeni. Ptice uvek treba startovati na višoj temperaturi, zatim smanjite na 177 stepeni i pecite 20 minuta za 450g plus još 15 minuta. U rerni sa konvekcijom, ptice se kuvaju malo brže....
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Kako da pravilno začinimo pečeno pile?
05. avgust
Pre dodavanja aromatičnih začina, pticu je potrebno oprati i dobro osušiti. Preterana vlaga će pokvariti ukupni rezultat....