Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pravilno začinjavanje i kuvanje pticaA punjene ptice se poslužuju sa delom nadeva.
Osim putem pečenja, ptice mogu da budu sočne i ukusne putem sotiranja....
25. dec.
Seoska janija sa kokoškom sa farme u multikukeruOd mene je danas ova seoska janija sa kokoškom sa farme, pripremljena na moj način.
Prvo sam skuvao kokošku u multikukeru, zatim sam odvojio batake, krilca, belo meso....
09. okt.
Meso od nojaMeso od noja je delikates koji se dobija od najveće ptice na svetu. Noj (Struthio camelus) spada u razred Struthioniformes. Nojevi se ne smatraju slučajno najkrupnijim pticama na svetu....
27. sep.
Ulje od emua - koristi i primeneEmu je ptica koja ne leti slična nojevima koja je rodom iz Austrlije.
U većini slučajeva farmeri uzgajaju ovu pticu zbog masnoća, od kojih proizode ulje....
07. jul
Saveti kod pripremanja jarebicaKao što i sami vidite, pripremanje jarebice nije toliko komplikovano, ukoliko znate kako pravilno da pripremite pticu....
21. nov.
Hajde da pripremimo savršenu božićnu ćurkuSvi hvataju viljuške kada vide savršenu zlatno-braon pticu, koja blista i sočna je....
28. dec.
Kako se kuvaju golubovi?Priprema mesa golubova
Kada odlučite da kuvate divljeg goluba, prvo morate da uklonite perje ptice, a zatim da uklonite njenu iznutricu. Kod divljih ptica uvek postoji veći vrat....
18. mart
Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!Cilj dresiranja je isti kako kod ptica;
- Žigo - jagnjeće ili ovčije, kozji but;
- Zapržiti - zgusnuti supe ili sosove žumancem ili celim jajetom, umućenim sa limunovim sokom, sirćetom, kiselim mlekom ili pavlakom...
05. feb.
Kako se kuva fazan?Ova vrsta ptica je prilično mala, tako da fazan ponekad ne bi bio dovoljan samo za vašu porciju, pa morate uzeti u obzir broj ptica prema članovima vaše porodice....
10. jul
Nikada nemojte jesti ove delove pileta!Sadrži i manje dodataka sa hemijskim sastavom, koji se koriste kod uzgajanja ptica - hormoni i antibiotici....
17. april
Marinada za praznično pečeno pile ili ćurkuOstatak njega i marinade sačuvamo za mazanje ptice pri pečenju.
Savet: Pticu možete da pečete na roštilju rerne, stavljajući odozdo posudicu sa povrćem....
27. dec.
Ovo su 4 najmirišljavije hrane na svetu!Za to vreme enzimi u stomaku razgrađuju ptice i tako se dobije Kiviak izuzetno neprijatnog mirisa....
10. april
Saveti za spremanje jarebiceDa spremite ukusno jelo sa mesom jarebice, treba da koristite samo mlade ptice i da, naravno, one budu sveže.
Sveža jarebica ima suv i elastičan kljun i nema neki poseban miris....
15. maj
Pet proizvoda koji uzrokuju hormonalni disbalansPtice
Ptičje meso može biti korisno za srce, ali je vrlo štetno za telo, ukoliko imate hormonalni disbalans. Ptica, sama po sebi, nije štetna i ne sadrži hormone, ali hrana koju unosi je puna hormonalnim aditivima....
15. avgust
Moj Slavski kolačOdvojiti četiri valjuška testa i istanjiti, vezati u čvor na sredini, gornji kraj pritisnuti prstima da se napravi glava ptice sa kljunom a donji kraj stisnuti viljuškom da bude rep ptice, postaviti ptice u prostor koji obrazuju...
15. dec.
Magareći sir - najskuplji sir na svetuProizvodi se na farmi Moose House u severnom delu Švedske i to samo u određeno doba godine - od maja do septembra....
10. mart
Prepelica pečena u pršuti i maslacu sa biljkamaMažite ptice sosom koji se izdvojio u posudi i odozgo stavite preostalu majčinu dušicu.
Dopecite još 20 minuta ili dok ne bude potpuno gotovo....
22. sep.
Tajna ukusne ćurkePrilikom odabira ćurke treba da znate razmere vaše rerne i da ste sigurni da će ptica stati u nju....
25. mart
Guščije mesoPrema nekim izvorima, guska je prva ptica koju je čovek pripitomio, a prema drugima - Egipćani su gajili guske još 2000 godina pre Hrista....
02. sep.
Kako se čupa perje pataka?Ostavite pticu da stoji u vodi 2-3 minuta i povrmeno je protresite.
Nakon toga, ostavite pticu da se osuši dobro i tek tada počnite da čupate perje....
05. mart
Kako da pečemo različite vrste mesa?Počnite da pečete pticu na 218 stepeni. Ptice uvek treba startovati na višoj temperaturi, zatim smanjite na 177 stepeni i pecite 20 minuta za 450g plus još 15 minuta. U rerni sa konvekcijom, ptice se kuvaju malo brže....
25. maj
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Pre dodavanja aromatičnih začina, pticu je potrebno oprati i dobro osušiti. Preterana vlaga će pokvariti ukupni rezultat....
05. avgust