Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Meso AjkuleMeso Ajkule
22. sep.
Sastav mesa ajkule Meso ajkule sadrži belančevine, male količine masti i mineralne materije....
Kotlet od ajkule sa belim vinomKotlet od ajkule sa belim vinom
18. april
Riblje kotlete posoliti i pobiberiti sa obe strane, pa ih preliti sokom od limuna. Pržiti ih 1-2 minuta sa obe strane u vrućem maslinovom ulju. Sjediniti sastojke za glazuru u posudi i dobro promešati....
Kotleti od ajkule u sosu od senfa i medaKotleti od ajkule u sosu od senfa i meda
20. jun
Dodajte bujon i sok od limuna, začinite solju i začinima. Poklopite, smanjite jačinu vatre na pola i ostavite da se krčka oko 5-6 minuta ili dok se tečnost ne redukuje na pola....
Pohovani file od ajkule sa marinadom od origana (Bienmesabe)Pohovani file od ajkule sa marinadom od origana (Bienmesabe)
25. okt.
Filete od ajkule izvadite iz marinade i ocedite od suvišne tečnosti. Svako parče uvaljajte u griz i spuštajte da se isprži dok ne postane zlatasto sa svih strana....
Kotleti od ajkule u maslinovom ulju sa čipsom od slatkog krompiraKotleti od ajkule u maslinovom ulju sa čipsom od slatkog krompira
05. dec.
Prženu ribu poslužite sa limunom i čipsom od slatkog krompira. Ukrasite vlašcem. Kotlet od ajkule u maslinovom ulju sa čipsom od slatkog krompira je spreman....
Ajkula u belancuAjkula u belancu
06. sep.
Potapaju se u smesu od belanaca, soka od limuna, soli, bibera i belog luka, isečenog na sitno. Prže se u zagrejanom ulju, pri čemu se pažljivo okreću. Serviraju se odmah....
Marinirani kotleti ajkule na roštiljuMarinirani kotleti ajkule na roštilju
21. maj
Izvadite i servirajte marinirane kotlete ajkule na roštilju dok su još topli....
Ajkula u limunu i peršunuAjkula u limunu i peršunu
24. sep.
Ajkulu isečemo na kolutove debljine oko 3 cm. Dobro ih operemo. Svako parče posolimo. Svako posipamo sa malo bibera. Poređamo ih u posudu. Iscedimo jedan limun. Sipamo sok od limuna unutra....
Meso od nojaMeso od noja
27. sep.
Meso od noja je delikates koji se dobija od najveće ptice na svetu. Noj (Struthio camelus) spada u razred Struthioniformes. Nojevi se ne smatraju slučajno najkrupnijim pticama na svetu. Oni dostižu težinu do 150 kilograma...
Testenina sa fileom od ajkuleTestenina sa fileom od ajkule
02. nov.
File ajkule se iseče na male komade i doda u tiganj 10 minuta zajedno sa začinima i 1/2 ljute paprike po ukusu. Uklonite sos sa vatre. Špagete ocedite, prelijte hladnom vodom i ponovo ocedite....
Suvo meso od divljačiSuvo meso od divljači
11. jul
U mom slučaju meso divljači je od plećke divlje svinje. Oblikujte meso i stavite ga u morsku so. U 3 litra vode rastvorite sirće i prelijte meso. Ostavite tako da odstoji 48 sati, jednom ga okrenite....
Suvo meso od ribeSuvo meso od ribe
05. mart
Što su deblji parčići to se duže suši suvo meso od ribe....
Sušeno meso od tolstolobikaSušeno meso od tolstolobika
17. maj
Proces sušenja zavisi od debljine fileta i traje od 7 do 10 dana. Kada se fileti pipnu treba blago da se lepe. To je trenutak u kome treba da ih sklonimo i stavimo na hladno mesto....
Dinstano meso od šilježetaDinstano meso od šilježeta
29. nov.
Paradajz pire rastvorite u malo vode i dodajte u meso. Pecite još 3-3 1/2 minuta na 50 % dok meso ne bude gotovo. Jelo ostavite da odstoji poklopljeno 5-10 i servirajte....
Meso od šilježeta sa spanaćemMeso od šilježeta sa spanaćem
06. okt.
Isecite meso na krupne parčiće i marinirajte ga sa smesom od piva, soli i bibera....
Sušeno meso od telećih srcaSušeno meso od telećih srca
12. jun
Nakon toga se sušeno meso stavlja u kese u frižider. Sušeno meso od telećih srca je gotovo....
Prženo meso od svinjske glavePrženo meso od svinjske glave
21. dec.
Odvojimo kosti od glave i isečemo meso na male parčiće, možemo i da ga iskidamo. Stavljamo meso u posudu, dodajemo čubar i biber po ukusu. Očistimo glavice luka i praziluk....
Meso od jelena u tegliMeso od jelena u tegli
20. dec.
Meso isecite na male komade. Na dno tegle stavite 1 lovorov list, 2 pimenta i 4 zrna bibera. Odozgo počnite da ređate meso i solite dok ne napunite teglu. Kuvajte meso 5 sati. Dodajte vodu zato što ispari....
Pohovano meso od mladog petlaPohovano meso od mladog petla
06. april
Svaki komad mesa od petla potopite u smesu za pohovanje i ispržite ga u zagrejanom ulju do zlatne boje. Pospite sa malo bibera....
Domaće suvo meso od svinjetineDomaće suvo meso od svinjetine
27. april
Izvadite meso iz kutije i operite ga od soli. Ostavite da se ocedi dok za to vreme pomešate čubar i alevu papriku, a ako želite možete da dodate druge začine prema vašem ukusu....
Kotleti od ajkule pečeni u air fryer-uKotleti od ajkule pečeni u air fryer-u
16. dec.
Podesite uređaj na 200 stepeni i pecite kotlete od ajkula u air fryer-u 6 minuta sa obe strane....
Kotleti ajkuleKotleti ajkule
17. april
Od limunovog soka, soja sosa i soli se priprema marinada i u nju se stavljaju kotleti ajkule. Ostavljaju se u frižideru na 30 minuta. Iscede se od marinade i blago se suše salveticama....
Domaće sušeno meso od svinjskog vrataDomaće sušeno meso od svinjskog vrata
30. avgust
U posudi pomešamo začine i uvaljamo sa svih strana seosko sušeno meso. Vezujemo debelim koncem i zakačimo na suvo i provetrivo mesto domaće sušeno meso od svinjskog vrata....
Pečeno meso od šilježeta sa prazilukomPečeno meso od šilježeta sa prazilukom
23. mart
Proveravajte meso i ako treba dodajte još vode ili bujona. Zagrejte masnoću od prženja i propržite sitno iseckane strukove praziluka....
Prženi kotleti ajkulePrženi kotleti ajkule
27. sep.
Kad se potpuno odmrznu možete odvojiti kožu, zato što ima jak miris od drugih vrsta riba. Pospite sa malo soli i ostavite da odstoji oko 30 minuta....