Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom. Ako je...
28. maj
Najbolji nadevi za punjeno pilePileće meso je jedno od glavnih mesa koje svakodnevno konzumiramo. Postoji nekoliko razloga za to - relativno je jeftino, ima dobar ukus, a i lako se sprema. Međutim, postoji mnogo recepata za piletinu, koji su dosta...
20. mart
Saveti za sočno pečeno pileCelo pečeno pile je fantastična zdrava porodična večera. Nije skupa i možete je začiniti začinima i biljkama po vašem ukusu.
Ustvari, pečenje pileta je mnogo lakše nego što mislite. Kada jednom otkrijete vaš stil...
24. jun
Pile na flaši - Pijano pilePrvo se pile dobro opere, a zatim premazuje sa svih strana i iznutra pomešanim začinima.
Pile premazano maslacem se zatim stavi na flašu, čije grlo treba da malo viri kako bi se pivo prelivalo tokom pečenja. Stavite 1...
24. avgust
Pile na flaši (Pijano pile)Krompir sečemo i stavljamo u tepsiju, začinimo solju, crnim biberom i pikantinom od povrća (ne preterujte sa njom, jer je slana).
Istopimo celo pakovanje maslaca u mikrotalasnoj i dodajemo 1/2 kesice dimljene aleve paprike...
24. maj
Nekoliko saveta za ukusno pečeno pileDa bi pečeno pile bilo još ukusnije, treba da pratite nekoliko pravila. Najvažnije od njih je da se odaberu pravilni začini i sastojci sa kojima će se pojačati ukus pileta.
Estragon, ruzmarin, kumin i kolko...
23. dec.
Pile ili riba - šta je zdravije?U većini dijeta kao korisno, niskokalorično i meso koje ima pravu vrednost preporučuju se piletina i riba. Ali koje od ovog dvoga je zdravije za konzumaciju? Postoje neke karakteristike koje treba da se imaju u vidu...
01. dec.
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Pečena piletina odlična je ideja za jelo u bilo koje doba godine. To je ne samo ukusno, već je i zdravo jelo, jer je meso pernatih životinja lagano i hranjivo, ne sadrži štetne masti.
Sam recept za pečeno pile u rerni...
05. avgust
Pohovano pileKuvano pile se odvoji od kostiju i posoli. Pasta od piva se priprema tako što se žumanca umute sa pivom.
U njih se dodaje brašno, prstohvat soli i na kraju belanca umućena na sneg.
Pažljivo se promeša. Meso bez kostiju...
23. jul
Pečeno pilePile očistiti i potopiti u posoljenoj vodi najmanje 3-4 sata. Nakon toga ga staviti u pleh za pečenje, i celo ga premazati maslacem.
Preostali maslac naseći na komadiće i staviti po jedan ispod svakog krila i kod bataka...
29. maj
1
Pile PikasoIspržite pileće batake na zagrejanoj masnoći dok ne dobiju zlatnožutu boju. Izvadite ih iz posude. U istu masnoću stavite sitno iseckan luk i pržite da dok omekne. Dodajte očišćene i naseckane na tračice paprike. Izdinstajte...
23. feb.
Pikantno pilePile oprati, pa mu kožu probosti na nekoliko mesta viljuškom.
Rastopiti maslac i u njega dodati paradajz pire, pasirani beli luk, ljutu alevu papriku, narendani muskatni oraščić, kumin, biber i so. Sve dobro sjediniti....
14. sep.
Kraljevsko pilePile isecite na 8 većih komada. Posolite i pobiberite. Propržite meso u ulju i kravljem maslacu.
Izvadite isprženo meso kada porumeni. U isto ulje stavite krupno iseckane šampinjone. Dodajte i vino, a zatim i masline....
21. jun
Đavolje pilePile uzdužno isecite na pola, tako da napravite prorez na mestu grudne gosti. Okrenite ga i blago pritisnite ka stolu.
Pomešajte maslinovo ulje sa biberom i solju, dobro promešajte i dobijenom smesom dobro premažite meso...
09. okt.
Pile ItalijaPileće grudi se isecaju na tri parčeta horizontalno i postavljaju u podmazanu posudu za pečenje. Pospipaju se sa malo soli, bibera i začina za pile.
Pečene paprike se rastvore kao knjiga i postave preko mesa, na preko...
22. maj
Pile frikaseSkuvati pile u slanoj vodi. Odvojiti meso od kostiju i iseći na krupne komade.
U drugoj šerpi zagrejati ulje. U njega dodajte brašno i lako upržite. Sklonite sa ringle i dodajte vruć bujon od kuvanog pileta. Mešajte dok...
07. feb.
Pile MarajaPileće šnicle operemo i stavljamo u pleh, obložen papirom za pečenje.
Na fileu pravimo duboke proreze, pazite da potpuno ne isečete meso. U te proreze napunite pile.
Oljuštimo tikvice i isečemo na krugove. Luk takođe...
28. jul
Pile parmidžanoPripremite Marinara sos:
Ugrejte ulje u šerpi na umerenoj vatri. Propržite luk i beli luk oko 2-3 minuta ili dok ne omekša. Dodajte šargarepu i začinite solju i biberom. Pržite oko 5 minuta. Dodajte paradajz sos, bosiljak...
17. januar
Želirano pileSkuvate pile i nakon toga ga odvojite od kostiju. Sečete ga na sitno i začinjavate ga začinima.
Rastvarate želatin prema uputstvu na pakovanju. U rastvoreni želatin dodajete malo bujona i dodajete u pile.
Promešajte...
22. januar
Pile KaprezeIsecite pile na odgovarajuće parčiće. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju.
Ispržite pile dok ne bude zlatasto sa obe strane.
Prepolovite čeri paradajz i dodajte ga u pileće meso. Kuvajte 5-6 minuta, dok paradajz ne omekša...
24. dec.
Carsko pileU posudi pomesajte čili, čen izlupanog belog luka, đumbir, pasirani paradajz, mleveni kordijander, kukurmu i nekoliko kašika jogurta. Iscediti dva limuna, promešati i dobro posoliti.
Pile izmazati ovom marinadom, zarezati...
29. avgust
1
Pile mendiSkuvajte pirinač dok ne bude gotov.
Piletinu isecite na komade i začinite suvim začinima, senfom i soja sosom. Ostavite pola sata.
Zatim zagrejte masnoću i ispržite meso dok ne bude poluprženo.
Dodajte sitno iseckane...
31. mart
Kako se pravi najmekše i sočno pile?Nema ničeg goreg nego da provedete sate u pripremi pečenog pileta, a da ono na kraju bude suvo. Toliko suvo, da su svi prinuđeni da između zalogaja posežu za čašom vode.
Pripremanje mekanog i sočnog pileta nije toliko...
20. feb.
Kuvano punjeno pileSkuvamo iznutrice i posoljenoj vodi, nakon čega ih sitno iseckamo.
U polovoni maslaca dinstamo sitno iseckan luk i iznutrice i pirinač. Sipamo vodu i ostavljamo da se kuva, dok pirinač ne nabubri.
Nakon toga dodajemo...
09. april
Pile sa pirinčemUgrejte ulje u dubokom tiganju i u njemu upržite sitno naseckani luk. Ako koristite male glavice luka, možete ih ostaviti cele ili ih preseći na pola. Kada luk omekša, dodajte sitno seckani beli luk i oprani i oceđeni pirinač...
23. okt.