Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Jedite ovih 15 namirnica bogatih magnezijumom protiv bolesti srca

Jedite ovih 15 namirnica bogatih magnezijumom protiv bolesti srca

ZoriZori
Guru
228206
15 od 15 Fotografije

15. Začini i lekovito bilje


Na kraju, ukoliko želite da dodate više mah+gnezijuma u hranu koju jedete, koristite više začina i lekovitog bilja. Ne samo što dosta začina i lekovitog bilja kao što je sinapovo seme, kumin, mirođija i peršun sadrže mnogo magnezijuma, takođe su savršen dodatak u vašoj hrani. Dosta ljudi poseže direktno za solju kako bi začinili jelo, ali to može da bude na uštrb nivoa hidratacije, krvog pritiska i celokupnog zdravlja. Zašto se ne okrenete ka začinima i lekovitom bilju? Dodatno ćete dobiti magnezijum i ukus jelu.

Postoji više od 3751 mesta koja vežu magnezijum u vašem telu - toliko mnogo, jer je vašem telu potreban magnezijum za više od 300 biohemijskih funkcija, uključujući zdravlje ćelija i regeneraciju. Adekvatna količina magnezijuma može da vam pomogne da kontrolišete nivo šećera u krvi, da poboljšate funkcionisanje nerava i energetski metabolizam, da reguliše krvni pritisak, da proizvodite više antioksidanata i da kontroliše sintezu proteina.

Verovatno ne znate da je magnezijum toliko važan u vašoj dijeti, je l' da?

I kada nemate dovoljno magnezijuma u svom telu, izloženi ste riziku od fibromijalgije, osteoporoze, migrenske glavobolje, hormonskog disbalansa, srčanog udara, hroničnog umora, depresije i uznemirenosti, dijabetesa II tipa i od mnoštva drugih zdravstvenih problema.

Da biste se zaštitili od ovih problema, sve što treba da uradite jeste da znata koje su to namirnice najbogatije magnezijumom i da ih što više jedete! Tako da, da se više ne zadržavamo, pročitajte ovde koje su to namirnice.

Magnezijum verovatno nije broj jedan na vašem spisku hranljivih materija, ali kao što vidite, treba da bude. Sledeći put kad ogladnite pomislite na snagu magnezijuma i zašto je vašem telu potreban, a nakon toga uzmite jednu od ovih 15 namirnica, bogatih magnezijumom, koje možete videti u našoj galeriji. Vaše telo će vam biti zahvalno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
51
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji