Bonapeti.rs»Članci»Dijete»Sve o dijeti sa boranijom

Sve o dijeti sa boranijom

Eliana VasilevaEliana Vasileva
Početnik
32
Sve o dijeti sa boranijom

Boranija je idealan dijetetski proizvod. Ima malo kalorija, a u isto vreme je bogata hranljivim sastojcima i vitaminima. Po količini belanaca boranija liči na meso i ribu.

Boranija je još i ukusna, a možete je kupiti u prodavnici u svako doba godine za relativno malo novca.

Pravila ove dijete sa boranijom su iste kao i kod mnogih drugih, Uzimaju se biljni čajevi i voda, treba da izbegavate so i šećer, počinjete dan sa čašom ajrana (pripremljenog od kiselog mleka sa niskim procentom masti) i tako završavate. Možete jesti sitan sir, ali nemastan.

Evo kako izgleda meni za dijetu sa boranijom:

Dan 1: Doručak - kiselo mleko, kriška crnog hleba, 50 g sira, ručak - zelena jabuka, 100 g kuvane crvene boranije, večera - 100 g kuvane crvene boranije, salata od povrća (bez dresinga), voćni sok.

Dan 2: Doručak - 100 g sitnog sira, ručak - jabuka i 100 g boranije, salata, večera 100 g kuvane boranije i riba.

Dan 3: Doručak - kiselo mleko, crni hleb i sir, ručak - jabuka i 100 g boranije, povrće, sok, večera - 100 g boranije, povrće, čaša soka od paradajza.

Dijeta sa boranijom

Dan 4: Doručak - 100 g sitnog sira, čaj, ručak - 100 g boranije, salata od šargarepe i jabuke sa kašičicom meda, večera 100 g kuvanog mesa i 50 g boranije, čaj.

Dan 5: Doručak - 100 g sitnog sira ili kiselog mleka, ručak - jabuka plus 100 g boranije, salata od povrča, sok, večera - 100 g boranije, salata od povrća, 2 kuvana krompira, sok od paradjza.

Dan 6: Doručak - 50 g sira sa kriškom crnog hleba, čaj, ručak - čaša ajrana i 100 g sitnog sira, salata od povrća, sok, večera - 200 g boranije i jabuka.

Dan 7: Doručak - 100 g sitnog sira ili kiselo mleko, čaj, ručak - jabuka i 100 g boranije, povrće - večera - posna supa, 100 g boranije, sok od citrusa.

Na dijeti sa boranijom možete da budete ne više od nedelju dana. U ovom periodu bi trebalo da skinete između 3 i 5 kg, nemojte zaboraviti da je to individualno i zavisi od vašeg organizma i zdravstvenog stanja.

Ako niste lenji i trenitate, možete smršati i više. Za vreme dijete vaš organizam će dobiti više proteina, zato će fizička aktivnost biti posebno efikasna i pomoćiće vam da ojačate mišiće.

Mršavljenje sa boranijom

Plusevi dijete sa boranijom

- Boranija je bogata vitaminom B, C, E kalcijumom, bakrom, cinkom, fosforom i gvožđem - dosta korisnih svojstava koji će obradovati vaš organizam tokom pročeća.

Boranija pomaže jetri i žuči, jača kardiovaskularni sistem, normalizuje stanje kože.

Boranija, kao što smo rekli je niskokalorična i u isto vreme zasićuje. U njemu ima mnogo proteina koji se lako vare i ugljenih hidrata, tako da nećete patiti od nedostatka hranljivih sastojaka. Ona je zamenik mesa.

Minusi dijete sa boranijom

- Boranija se loše pokazala kod onih koji imaju oboljenja stomačno-crevnog trakta. Čak i ako imate zdrav želudac, neće biti lako da izdržite na dijeti sa boranijom nedelju dana. Rizikujete zatvor i naduvenost.

- Ovo je stroga dijeta i može vam se činiti teškom da je ostvarite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji