Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Marinade za nežnu i ukusnu pačetinu

Marinade za nežnu i ukusnu pačetinu

Jana G.Jana G.
Početnik
1783
Marinade za pačetinu

Pačije meso postaje mnogo ukusnije i mekše ako se prethodno potopi u marinadu pre kuvanja. Za patku su neizostavni ukusi sa voćnim mirisom, čine je sočnom i veoma interesantne arome. Ako pačje meso marinirate pre nego što ga kuvate, biće mnogo ukusnije nego ako ga kuvate bez prethodnog mariniranja.

Marinada od pomorandže se pravi od 1 pomorandže, 2 kašike soka od limuna, 2 kašike maslinovog ulja, pola kašičice suvog ruzmarina, pola kašičice mlevenog bibera, 1 kašičice soli.

Pačetina sa pomorandžama

Iscedite sok od pomorandže, narendajte koru i pomešajte sa ostalim sastojcima. Sve se izmeša, meso se stavi u marinadu i ostavi 1 sat na sobnoj temperaturi ili 4 sata u frižideru.

Marinada sa jabukovim sirćetom je veoma pogodna za mariniranje pačjeg mesa. Neophodni proizvodi: 1 kašičica soli, pola kašičice bibera, 2 prstohvata ruzmarina, 2 prstohvata origana, 2 kašike maslinovog ulja, pola šolje jabukovog sirćeta. Meso je natopljeno marinadom 3 sata u frižideru i dobro osušeno salvetama pre kuvanja.

Marinada od đumbira je veoma pogodna za pačje meso, čini ga nežnim i aromatičnim. Potrebni sastojci: 1 centimetar korena đumbira, 1 mladi luk, sitno iseckan, 1 kašičica soli, 2 kašike vode, 1 kašika belog vina.

Svi sastojci se izmešaju, a đumbir se prethodno narenda. Meso se ostavi 2 sata u frižideru. Nakon vađenja iz marinade, dobro ga osušite.

Marinada od ananasa čini meso patke veoma mekim i sa izuzetnom egzotičnom aromom. Sastojci: 150 grama ananasa iz konzerve, 6 kašika soja sosa, 1 kašika smeđeg šećera, 6 čena belog luka, 2 kašičice rendanog korena đumbira, četvrtina kašičice aleve paprike, mleveni biber i so po ukusu.

Svi sastojci se pomešaju i meso ostavi da se marinira pola sata. Zatim se meso izvadi i osuši pre kuvanja.

Ako volite patku, obavezno isprobajte neke od ovih recepata:

- pačetina magre;

- punjena patka;

- patka sa kiselim kupusom;

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest