Pijte ovaj sok ujutru umesto doručka i videćete razliku

Sok od limuna sa đumbirom ujutruн

Svako jutro, svako od nas sanja o šolji jake kafe kako bi se probudio i osećao spremnim za dugi dan koji nas očekuje. Ali, umesto da počinjete jutro aromatičnom kafom, možete dočekati dan sa čašom sveže isceđenog soka od limuna.

Sok od limuna je čudesan antioksidans, bogat vitaminom C, takođe i daje tonus. Međutim, ako zaista želite a vam dan počne dobro, onda u sok od limuna dodajte i đumbir. Ili tačnije napravite sok, u 1 litar vode dodajte 1 limun, 200 g rendanog korena đumbira i ako je potrebno dodajte med i drugi koristan zaslađivač.

Stavite sve sastojke u blender i meljite. Ostavite tako prirpemljen sok da odstoji jednu noć i ujutru ga pijte.

Đumbir je veoma koristan za organizam i njegov redovan unos može sprečiti bolesti raka, kao i grip i prehladu. Osim toga, kombinacija đumbira i soka od limuna je osvežavajuća i daje tonus, ako uzimate umesto doručka ovako prirpemljen sok.

Redovno konzumiranje soka od limuna i đumbira vam može pomoći u borbi sa aknama. Znamo da mnogo ljudi ima problema sa sa njima i potrebna im je pomoć da izažu na kraj sa tim upornim bakterijama, koje izazivaju akne.

Limun sa đumbirom
Fotografija: Йорданка Ковачева

Takođe, ovako pripremljen sok može biti izuzetno koristan za ljude koji pate od visokog krvnog pritiska. Posebno đumbir se ispostavio veoma koristan kod stabiliziranja i održavanja normalnog nivoa krvnog pritiska.

Limun i đumbir su izuzetno korisni za pravilno varenje i za dobar metabolizam ljudi.

Konzumiranje ovog soka ujutru kao doručak može da se ispostavi kao koristan kod smanjenja holesterola i smanjenja rizika od Alchajmerove bolesti.

Osim toka kod pada imuniteta, ovaj sok može zaista biti od koristi i da vam imunitet ojača. Tako da, dragi ljudi, mogu da vam posavetujem da ujutru umesto doručka pijete sok od limuna i đumbira, zato što je to veoma korisno za vas i to je jedan dobar početak dana.

Pogledaj više

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji