Oslobodite se kiseline i kiselinskog refluksa brzo i efikasno

Spasite se kiseline i refluksa brzo i efikasno

Svakom se dešavalo da ima kiseline. To je jedan neprijatan osećaj pečenja koji dolazi sa dna želuca. Ovi se problemi mogu pojaviti kod prepunog želuca (kad se prejedete), fizičke opterećenosti (podizanje težine), pritiska. Osim ovih priprema, možemo da pomenemo i celu nepravilnu ishranu, bolesti, konzumiranje gaziranih napitaka i kafe na prazan želudac.

Da biste se oslobodili od kiseline, možete da kuptite neki lek u apoteci, ali svima je janso da je najbolje prirodno. Baš zbog toga ćemo vam sada predložiti nekoliko načina za efikasn i brz izlazak na kraj sa kiselinama i kiselinskim refluksom.

1. Žvakanje zrna graška, oraha, semena suncokreta - važno je da sastojci budu sirovi, a ne pečeni ili kuvani. Drugo važno je da nisu slani, zato što so može dodatno da iritira želudac;

Oslobodite se kiseline i kiselinskog refluksa brzo i efikasno

2. Kefir ili kiselo mleko - zbog laktobacila oni održavaju balans crevne flore i smiruju želudac;

3. Začini - osnovno začini, koji stimulišu rad želuca i olakšavaju grčeve u želucu. Najbolje da začini budu sveži, da bi moga iz njih da se izvuče maksimum od njih. Među ovim začinima su:

Oslobodite se kiseline i kiselinskog refluksa brzo i efikasno

- kardamon,

- menta,

- karanfilić,

- bosiljak,

- đumbir,

- kumin.

4. Banane - banane sadrže visok nivo kalijuma. Kalijum sa svoje strane takođe umiruje želucad, smanjuje kiselinu i čuva od štetnog delovanja kiselina. Banane treba da budu zrele, da bi kalijum iz njih bio maksimalne količine.

Oslobodite se kiseline i kiselinskog refluksa brzo i efikasno

5. Ostavite alkohol i gazirana pića - oni iritiraju sluzokožu i uzrokuju kiseline i bolove od njih.

6. Jedite bar 3-4 sata pre spavanja, da se vaš želudac ne opterećuje previše.

7. Odeća je takođe važna, zato što ako je previše tesna u oblasti želuca, to čini da se odvajaju želudačni sokovi. Eto zašto je dobro da nosimo široku garderobu, bez aksesoara, da ne bi pritiskao oblast želuca.

8. U meniju treba da se nalaze meki sirevi, da biste mogli da balansirate kiselinu u želucu, takođe kao i ostale mlečne sastojke. Razlog olakšavanja je laktoza, koju svi sadrže.

Pogledaj više

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji