bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»U čemu pomaže sok od peršuna?

U čemu pomaže sok od peršuna?

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2671k1k
koristi od sika od peršuna

Peršun je vrtna biljka uzgajana za kulinarstvo. Osim tradicionalne upotrebe, peršun se koristi i kao lekovita biljka.

Peršun sadrži značajnu količinu hlorofila, bez čega je nemoguća normalna hematopoeza u ljudskom telu, jer je hlorofil u kombinaciji sa gvožđem odgovoran za sastav krvi. Odrasla osoba može da obezbedi dnevnu dozu vitamina C od samo 50 g svežeg peršuna.

U poređenju sa ostalim sokovima od povrća, sok od peršuna ima najveću biološku aktivnost. To znači da prilikom upotrebe ovog soka treba da se držite male doze, koja ne bi trebalo da prelazi dozu od 50 g. Sok od peršuna možete kombinovati sa sokovima od drugog bilja i povrća, na primer od celera, zelene salate, šargarepe i spanaća.

Sveže pripremljeni sok od peršuna je u stanju da normalizuje aktivnost nadbubrežnih žlezda i štitne žlezde. Jedinstveni hemijski sastav takvog soka efikasan je u disfunkciji genitourinarnog sistema.

Sok je dobar za prečišćavanje krvnih sudova, poboljšava se njihovo opšte stanje, povećava se vaskularna elastičnost i sprečava se tromboza.

Peršun, kao i njegov sok, sadrži antioksidante, što objašnjava antikancerogena svojstva biljke: uklanja zapaljenje i uklanjaju se toksične supstance. Sok od peršuna je posebno koristan za pušače.

sok od peršuna

U poremećajima ciklusa i bolnim menstruacijama koristi se sok od peršuna i cvekle, uzeti u jednakim razmerama. Smesa se može dopuniti sa 1 delom soka od šargarepe. Da biste postigli veći efekat tokom lečenja, treba zaboraviti na šećer, ugljene hidrate, meso i skrob.

Terapijski efekat soka od peršuna poznat je kod bubrežnih grčeva, gojaznosti, zapaljenskih procesa prostate, nadimanja, hipertenzije, cistitisa i edema kao rezultat oštećenja srčane funkcije.

Sok od peršuna koristi se u kombinaciji sa drugim sokovima od povrća za lečenje proširenih vena, ateroskleroze, hemoroida, gluvoće i drugih bolesti slušnih organa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji