Jednostavne marinade za meso

Mariniranje mesa

Kako bi meso bilo ukusno i meko, važno je da bude nekoliko sati u marinadi. Sastojci marinade daju pun ukus mesu i doprinose da bude još mekše.

Marinada sa konjakom je dobra za svinjetinu i teletinu. Pomešajte 4 kašike ulja, 2 kašike soka od limuna, 2 kašike konjaka, prstohvat soli i prstohvat bibera. Meso stoji u marinadi 2 sata.

Meso za ražnjiće se marinira sa crnim vinom. Pomešajte 2 glavice luka, iseckane na kolutiće, 150 ml crnog vina, 4 kašike ulja, 3 čena belog luka iseckanog na kolutiće, 1 prstohvat ruzmarina, 1 prstohvat soli. Meso se marinira 4 sata.

Marinada sa senfom je pogodna za meso koje nema mnogo masti. Pomeša se 1 kašika šećera, 1 kašičica senfa, 4 kašike ulja, 1 glavicaluka, iseckana na kolutiće. Meso se marinira 12 sati.

Marinada sa belim vinom je dobra za jagnjetinu, sa kojom ono postaje još mekše i ukusnije. Pomešaju se 4 kašike ulja, 3 kašike belog suvog vina, 1 glavica luka, sitno iseckana, 2 lista sveže mente ili nane, 2 čena belog luka dobrog isitnjenih, prstohvat ruzmarina. Meso se marinira 18 sati.

Marinade

Teletina je mnogo ukusnija sa ljutom marinadom. Pomešaju se 4 kašike ulja, 2 kašike konjaka, 5 kapi ljutog paradajz sosa, prstohvat soli, prstohvat bibera. Meso se marinira 12 sati.

Marinada za rebarca se pravi tako što se pomešaju 3 kašike senfa, 2 kašike šećera, 6 kašika kečapa, prstohvat soli, ljuta aleva paprika se doda vrhom noža, 3 kapi ljutog paradajz sosa 1 kašika sitno iseckanog peršuna. Pebarca se mariniraju 12 sati.

Marinada sa džinom i soja sosom je dobra za masna mesa. Pomešaju se 6 kašika soja sosa, 4 kašike meda, 6 kašika kečapa, 100 ml ulja, 2 kašike džina, nekoliko kapi čili sosa. Meso se marinira 12 sati.

Pogledaj više

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji