Kako da pohujete sa pivom?

Pohovanje

Pohovanje sa pivom je odlično za pripremu raznih namirnica. Može se primeniti u pripremi ribe, piletine, povrća i viršli.

Potrebno je 500 g brašna, 2 jajeta, 1 čaša piva, 50 g ulja, so i začini. Jela u koje je uključeno i pohovanje sa pivom imaju ukusnu i hrskavu koricu, koja je ujedno nežna i vazdušasta.

Uzmite malu šerpu. Pažljivo odvojite žumanca od belanca. Žumanca stavite u posudu gde ćete praviti smesu za pohovanje.

Ako vam je lakše, možete umutiti žumanca miskerom. Dodajte im čašu piva i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Prosejte brašno, kako bi dobilo dodatnog kiseonika.

Kod pripreme bilo kog jela sa brašnom je preporučljivo da se brašno uvek proseje, što će učiniti da jelo bude još mekše. Postepeno dodajte brašno u smesu za pohovanje i dobro mešajte, da se ne bi grudvice napravile.

Pohovanje sa pivom

Smesi za pohovanje dodajte 50 g ulja. Umesto suncokretovog, možete koristiti i maslinovo ulje. Posolite. Odvojeno umutite belanca i pažljivo ih dodajte smesi.

Ako pohujete piletinu, možete dodati i malo aleve paprike, karija ili veoma malo isitnjenog belog luka. Za pohovanje ribe ili škampa odlično je dodati i prstohvat bibera ili belog bibera, a dobro se slaže i iseckana sveža mirođija.

Komade koje ćete pohovati, prvo uvaljajte u brašno, pa zatim u smesu za pohovanje, a zatim ponovo u brašno i pržite u dubokom tiganju sa zagrejanim uljem.

Pogledaj više

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji