Bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Odustanite od ovih namirnica! Štetne su za vaša creva

Odustanite od ovih namirnica! Štetne su za vaša creva

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
317825
2 od 9 Fotografije

2. Šećer i slatkiši


Uopšteno rečeno, bakterije u digestvnom traktu se dele na dobre i loše. Kada konzumirate šećer i deserte sa prerađenim šećerom, vi onda u svom organizmu povećavate broj loših bakterija i time narušavate balans u crevima. To sa svoje strane vodi do problema različitog tipa. Međutim, možete sebe poštedeti tih problema tako što jedete voće ili med umesto drugih slatkih namirnica.

Ljudski organizam ima čudesnu moć. On se može izboriti sa teškim bolestima i da iz sebe eliminiše opasne otrove i parazite. Međutim, da bi se to desilo, poželjno je da u naše telo unosimo velike porcije vitamina, minerala i vlakana. Sve to, naravno, putem hrane.

U isto vreme je dobro da izbegavamo određene namirnice, koje negaivno utiču na naše telo, a posebno na organe za varenje.

Kada se često unose, takve namirnice remete ravnotežu između dobrih i loših bakterija u crevima i to vodi do nadutosti, gasova, kiselina, povraćanja, dijareje, kao i raznih drugih neprijatnih problema sa želucem.

Ponekada ove namirnice štete crevima do tog stepena, da ona nisu u stanju da usvajaju korisne materije i onda dolazi do ozbiljnih zdravstvenih problema, poput celijakije.

U našoj galeriji pogledajte kojih 9 namirnica škode crevima i kako da nađete njihovu zamenu. Izbacite ih iz ishrane, pa ćete se sami uveriti kako se bolje osećate bez njih.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji