Top 10 afrodizijaka među namirnicama

Banane

Koliko god zvučalo začuđujuće ili ne, postoje namirnice koje pozitivno utiču na intimni život. One utiču na hormone, nivo stresa, energiju i moždane aktivnosti. Uključite neke od namirnica u svoju večeru i čudo će proraditi u vašu korist. To su sledeće namirnice:

Banane - sadrže dosta kalijuma, magnezijuma i vitamina B. Ove materije dovode po povećanja muškog libida. Takođe, ovo voće pozitivno utiče na zdravlje.

Špargle su takođe vrsta afrodizijaka - veoma su bogate vlaknima, vitaminom B6, vitaminom A, C, tijaminom i folnom kiselinom. Folna kiselina utiče na proizvodnju histamina, koji utiče na dostizanje orgazma.

Školjke

NIje ni tajna da se i ostrige dovode u vezu sa povećanjem libida. Proizvodnja semene tečnosti se povećava zahvaljujući velikoj količini cinka.

Još su antički Grci smatrali da aroma badema uzbuđuje žene. Bademi sadrže dosta magnezijuma, vlakana, kao i vitamina E.

Sledeći među afrodizijacima je bosiljak. Uprkos svojoj širokoj primeni, dosada se nije smatrao stimulativnim, ali istina je da on podstiče razne procese u vaem telu.

Čokolada je kraljica među prirodnim afrodizijacima, a sadrži anandamin i feniletilamin. Kakao, koji se nalazi u čokoladi, sadrži triptofan, koji je važan za serotonin, koji pritom pomaže u opuštanju.

Čokolada

Avokado je kod Asteka imao i naziv "drvo testisa", a to se odnosilo na njegov kruškasti oblik. On je bogat folnom kiselinom i kalijumom. Avokado ubrzava metabolizam, odličon deluje protiv tumora i kancera, a takođe i jača imuni sistem. Pozitivno deluje na nervni sistem i psihu čoveka.

Beli luk je poznat po svom antibakterijskom dejstvu i specifičnom mirisu. Redovna konzumacija belog luka donosi koristi za krvni pritisak, povećava protok krvi i doprinosi bržem seksualnom uzbuđenju.

Smokve se još odavno povezuju s ljubavlju i plodnošću. Smokve su bile i omiljena namirnica Kleopatri.

Bor koji se nalazi u medu doprinosi u proizvodnji ženskog hormona estrogena. Med je bogat i vitaminom B, koji pomažu testosteron, koji je neophodan telu. Med u kombinaciji sa orasima pomaže u povećanju potencije.

Pogledaj više

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji