Riba i meso za doručak za vitku figuru

Mleveno meso

Ako mislite da zdrav doručak, koji će učiniti da izgledate vitko, podrazumeva voće, musli i sveže mleko, razmislite još jednom. Novo istraživanje je pokazalo da je najbolja varijanta prvog obroka, koji će održati vaš odličan izgled, onaj koji uključuje meso i ribu.

Iako ove namirnice više zvuče kao sastavni deo večere, eskperti sa Instituta za ihsranu na Bristolskom Univerzitetu tvrde da svinjetina, jagnjetina, ćuretina, riba i mleveno meso su 5 idealnih komponenti za doručak.

Prema specijalistima, prvi obrok treba da sadrži oko 500 kalorija. On treba da ima visok sadržaj proteina, zdravih masti, a u isto vreme i nizak nivo ugljenih hidrata.

Takav bogat doručak će telu obezbediti glavne proteine i masti, a to će naterati metabolizam da još brže radi, izbalansiraće šećer u krvi i držaće vam sitost. Najvažnije - nećete imati potrebu za slatkim u podne.

Dobar primer za doručak jeste govedina sa brokolijem i crvenim lukom, zaprženim u kokosovom ulju. Čak i da vam zvuči mnogo, ovaj doručak je veoma koristan. On sadrži cink, vlakna, vitamine A, B1, B12, B6, gvožđe, kalijum i kalcijum.

Meso s brokolijem

Ako smatrate da je govedina a doručak previše, onda pojedite šniclu od ćurećeg mesa. Servirajte je sa kupusom i čeri paradajzom, prženim u kokosovom ulju. Ovo jelo će vam dati dobru količin vitamina A, C i K, vlakana, kalijuma, cinka, kao i vitamina B6, B12 i gvožđa. Ovako serviran doručak će vam držati sitost do podne.

Jagnjetina sa spanaćem i paprikama je druga preporula britanskih dijetologa. Ovo jelu daje organizmu ogromne količine magnezijuma, gvožđa, cnika, kalijuma i vitamina A, B2, B6, B12, C i K.

Takođe, dobra varijanta jeste i pržena skuša sa boranijom. Ovo jelo sadrži korinse proteine, omega-3 masne kiseline, vitamin A, B1, B6 i E, kalijum, magnezijum, kalcijum i gvožđe.

U istraživanju je navedneo da rezultati ovog režima ishrane se mogu videti nakon 2 sedmice. Eksperti upozoravaju da je potrebno izbegavanje niskokvalitetnih šećera i ugljenih hidrata i da se pije dosta vode.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji