Bolovi u stomaku od konzumacije ljute hrane

1 od 7 Fotografije

Veliki broj ljudi ima osećaj pečenja u želucu, a to obično bude nakon obroka. Najčešće je glavni krivac ljuta hrana. Postoji nekoliko razloga zašto pikantna hrana izaziva osećaj pečenja i žarenja u želucu.

Kao prvo, pikantna hrana povećava rizik od poremećaja varenja, što može imati za posledicu osećaj težine u želucu nakon obroka, podrigivanje, nadutost i bol.

Prema članku u Njujork Tajmsu, pikantne namirnice deluju kao podstrekač za sistem za varenje, poboljšavaju cirkulaciju i povišavaju telesnu temperaturu.

Zbog nedovoljno dokaza, razlog zašto različite osobe različito reaguju na pikantne namirnice još uvek jeste sporan. Dok dosta ljudi može da konzumira pikantne namirnice, drugi mogu imati osećaj želudačnih grčeva i gastrointestilnog žarenja.

U zavisnosti od sastojaka, kojekoristite pri spremanju jela, korišćenje ljute aleve paprike takođe može izazvati nelagodnost u želucu.

Takođe, pikantna hrana sadrži kapsaicin, koji može iziritirati sluzokožu želuca, pa na taj način da izazove i osećaj žarenja ili pečenja.

Komentari

Pošalji
5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: