Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto je neophodno da jedemo brokoli?Zašto je neophodno da jedemo brokoli?
09. januar
Brokoli za zdrave oči Brokoli se jede i za zdrave oči. Da bi se formirali molekuli važni za vid, našem telu je neophodan vitamin A, koji se u velikim dozama može uspešno uneti u organizam iz zelenog povrća....
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?
11. feb.
Ukusni orašasti plod ne sadrži mnogo masti, tako da mogu da ga konzumiraju ljudi koji su na dijeti i kada je potrebno da se ograniči unos lipida. Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?...
Zašto je korisno da jedemo krompir pire?Zašto je korisno da jedemo krompir pire?
18. dec.
Korisno je da ih jedete kod bolesti bubrega i mokraćnih puteva....
Zašto da jedemo kariZašto da jedemo kari
30. mart
Već znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
Zašto da jedemo grožđeZašto da jedemo grožđe
04. mart
Nezavisno od vrste grožđa koje jedete, možete biti sigurni da će vam obezbediti važne vitamine kao što su vitamin A, vitamin C, vitamin B6, vitamin B i folnu kiselinu....
Zašto da jedemo više oraha?Zašto da jedemo više oraha?
16. mart
Orasi se smatraju jednom od najzdravijih orašastih plodova zbog kombinacije visoke količine vitamina, minerala, proteina, zdravih masti, vlakana i antioksidanasa. Samo oko 30 grama mogu dati dovoljnu dnevnu dozu omega...
Zašto da jedemo više avokada?Zašto da jedemo više avokada?
18. okt.
Takođe, pročitajte da li pravilno jedeš avokado i kako da čuvamo avokado....
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jaja
07. mart
Zašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika? - Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe. - Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
Zašto da jedemo sirova jaja?Zašto da jedemo sirova jaja?
18. mart
Sirova žumanca u jajima su jedna od malog broja sastojaka koji sadrže vitamin D - 36% više od tvrdo kuvanih....
Šta da jedemo kod gihta?Šta da jedemo kod gihta?
06. januar
Meni treba da sadrži proizvode koji sadrže minimalnu količinu purina. Banane imaju malo purina. Stoga ih mogu jesti i treba da ih jedu ljudi koji pate od gihta....
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Zašto treba da jedemo više kiseljaka?
09. maj
Pošto kiseljak sadrži povećane količine soli oksalne kiseline, neki pacijenti treba da se uzdrže od konzumiranja ove biljke. Ljudi koji pate od gihta, artritisa, reumatizma treba da ga izbace iz ishrane....
Zašto da jedemo više pikantnih jelaZašto da jedemo više pikantnih jela
20. dec.
U ishrani postoji mnogo mitova i što je jedna hrana nestandardnija, to su predstave o njoj kontradiktornije. Kada je reč o nestandardnim kvalitetima ukusa, pikantna hrana drži prvo mesto. Mišljenja o njima variraju gotovo...
Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?
21. sep.
Ako redovno jedete prepeličija jaja, onda možete da poboljšate funkcionisanje nervnog sistema, da normalizujete procese koji su odgovorni za pamćenje i pažnju....
Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?
04. nov.
Ali da li je vredno da ga jedete, ukoliko se pridržavate pravila tankog struka. Da li smemo da jedemo kukuruz i da li je on dijetalni proizvod - odgovor na ovo i druga pitanja nalazi se u članku....
Šta sadrži ljuta paprika i za šta je korisna?Šta sadrži ljuta paprika i za šta je korisna?
09. jun
Korisna svojstva ljute aleve paprike Sadrži saharide, vlakna, malo organskih kiselina, pektine, dosta vitamina C (oko 250 g), vitamine B, E, A, PP: Od hemijskih elemanata sadrži kalijum, natrijum, magnezijum,...
Šta da jedemo kod pojave Hašimota?Šta da jedemo kod pojave Hašimota?
02. feb.
- Izbegavajte da jedete egzotičniju hranu ili super hranu jer su bogate lektinima koji povećavaju propusnost creva....
Šta da jedemo za zdrave kosti?Šta da jedemo za zdrave kosti?
25. januar
Najbolji izvor magnezijuma je seme bundeve. Orasi su izvor alfa linolenske kiseline i omega-3 masne kiseline, koje sprečavaju habanje kostiju. Brazilski orasi takođe sadrže dobre količine magnezijuma....
Šta da skuvamo sa bundevomŠta da skuvamo sa bundevom
02. nov.
Pogledajte još i zašto treba da pijemo sok od bundeve i kako smršati pomoću bundeve ili isprobajte naše recepte za pitu sa bundevom ili ukusni čizkejk sa bundevom....
Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?
09. dec.
Sadržaj pektinskih materija deluje umirujuće kod bolova u želucu, pomažu kod problema sa gastrointestinalnim traktom, a tanini štite crevnu floru....
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​
27. nov.
Pogledajte zašto bi trebalo da jedemo više jagoda! Jagode za jak imuni sistem Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C jagode su odličan imunostimulator....
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?
06. dec.
Veruje se da povrće sadrži jedinjenja koja bi pomogla u suzbijanju bolesti u začetku po celom telu, ali se još uvek rade studije kako bi se dokazala ova hipoteza. 4....
Zašto da jedemo više luka svakog dana?Zašto da jedemo više luka svakog dana?
09. avgust
Ako vam se pak jede nešto tako, pripremite hrskave krugove od luka....
Sok od bundeve - zašto da ga pijemo? ​Sok od bundeve - zašto da ga pijemo? ​
16. januar
Visok sadržaj vitamina A u soku od bundeve podržava zdravlje očiju i može poboljšati vid....
Šta sadrži pirinač?Šta sadrži pirinač?
12. januar
Sadrži 75-85% ugljenih hidrata i 5-10% proteina, koji su glavni energetski motori tela. To je glavni razlog zašto se ova kultura smatra pogodnom posebno za aktivne sportiste....
Šta sadrži cimet?Šta sadrži cimet?
05. dec.
Najopipljivije koristi dolaze od visokog sadržaja vlakana u proizvodu, 100 grama cimeta sadrži 53 grama vlakana....