Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto je neophodno da jedemo brokoli?Brokoli za zdrave oči
Brokoli se jede i za zdrave oči. Da bi se formirali molekuli važni za vid, našem telu je neophodan vitamin A, koji se u velikim dozama može uspešno uneti u organizam iz zelenog povrća....
09. januar
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?Ukusni orašasti plod ne sadrži mnogo masti, tako da mogu da ga konzumiraju ljudi koji su na dijeti i kada je potrebno da se ograniči unos lipida.
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?...
11. feb.
Zašto je korisno da jedemo krompir pire?Korisno je da ih jedete kod bolesti bubrega i mokraćnih puteva....
18. dec.
Zašto da jedemo kariVeć znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
30. mart
Zašto da jedemo grožđeNezavisno od vrste grožđa koje jedete, možete biti sigurni da će vam obezbediti važne vitamine kao što su vitamin A, vitamin C, vitamin B6, vitamin B i folnu kiselinu....
04. mart
Zašto da jedemo više oraha?Orasi se smatraju jednom od najzdravijih orašastih plodova zbog kombinacije visoke količine vitamina, minerala, proteina, zdravih masti, vlakana i antioksidanasa. Samo oko 30 grama mogu dati dovoljnu dnevnu dozu omega...
16. mart
Zašto da jedemo više avokada?Takođe, pročitajte da li pravilno jedeš avokado i kako da čuvamo avokado....
18. okt.
Zašto treba da jedemo jajaZašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika?
- Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe.
- Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
07. mart
Zašto da jedemo sirova jaja?Sirova žumanca u jajima su jedna od malog broja sastojaka koji sadrže vitamin D - 36% više od tvrdo kuvanih....
18. mart
Šta da jedemo kod gihta?Meni treba da sadrži proizvode koji sadrže minimalnu količinu purina. Banane imaju malo purina. Stoga ih mogu jesti i treba da ih jedu ljudi koji pate od gihta....
06. januar
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Pošto kiseljak sadrži povećane količine soli oksalne kiseline, neki pacijenti treba da se uzdrže od konzumiranja ove biljke. Ljudi koji pate od gihta, artritisa, reumatizma treba da ga izbace iz ishrane....
09. maj
Zašto da jedemo više pikantnih jelaU ishrani postoji mnogo mitova i što je jedna hrana nestandardnija, to su predstave o njoj kontradiktornije. Kada je reč o nestandardnim kvalitetima ukusa, pikantna hrana drži prvo mesto.
Mišljenja o njima variraju gotovo...
20. dec.
Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?Ako redovno jedete prepeličija jaja, onda možete da poboljšate funkcionisanje nervnog sistema, da normalizujete procese koji su odgovorni za pamćenje i pažnju....
21. sep.
Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?Ali da li je vredno da ga jedete, ukoliko se pridržavate pravila tankog struka. Da li smemo da jedemo kukuruz i da li je on dijetalni proizvod - odgovor na ovo i druga pitanja nalazi se u članku....
04. nov.
Šta sadrži ljuta paprika i za šta je korisna?Korisna svojstva ljute aleve paprike
Sadrži saharide, vlakna, malo organskih kiselina, pektine, dosta vitamina C (oko 250 g), vitamine B, E, A, PP: Od hemijskih elemanata sadrži kalijum, natrijum, magnezijum,...
09. jun
Šta da jedemo kod pojave Hašimota?- Izbegavajte da jedete egzotičniju hranu ili super hranu jer su bogate lektinima koji povećavaju propusnost creva....
02. feb.
Šta da jedemo za zdrave kosti?Najbolji izvor magnezijuma je seme bundeve. Orasi su izvor alfa linolenske kiseline i omega-3 masne kiseline, koje sprečavaju habanje kostiju. Brazilski orasi takođe sadrže dobre količine magnezijuma....
25. januar
Šta da skuvamo sa bundevomPogledajte još i zašto treba da pijemo sok od bundeve i kako smršati pomoću bundeve ili isprobajte naše recepte za pitu sa bundevom ili ukusni čizkejk sa bundevom....
02. nov.
Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?Sadržaj pektinskih materija deluje umirujuće kod bolova u želucu, pomažu kod problema sa gastrointestinalnim traktom, a tanini štite crevnu floru....
09. dec.
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? Pogledajte zašto bi trebalo da jedemo više jagoda!
Jagode za jak imuni sistem
Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C jagode su odličan imunostimulator....
27. nov.
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Veruje se da povrće sadrži jedinjenja koja bi pomogla u suzbijanju bolesti u začetku po celom telu, ali se još uvek rade studije kako bi se dokazala ova hipoteza.
4....
06. dec.
Zašto da jedemo više luka svakog dana?Ako vam se pak jede nešto tako, pripremite hrskave krugove od luka....
09. avgust
Sok od bundeve - zašto da ga pijemo? Visok sadržaj vitamina A u soku od bundeve podržava zdravlje očiju i može poboljšati vid....
16. januar
Šta sadrži pirinač?Sadrži 75-85% ugljenih hidrata i 5-10% proteina, koji su glavni energetski motori tela. To je glavni razlog zašto se ova kultura smatra pogodnom posebno za aktivne sportiste....
12. januar
Šta sadrži cimet?Najopipljivije koristi dolaze od visokog sadržaja vlakana u proizvodu, 100 grama cimeta sadrži 53 grama vlakana....
05. dec.