Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Ostrige sa dinjomObavezno je da se čuvaju u frižideru, da se ne otvaraju i da budu pokrivene ili malo "zatrpane" u mnogo leda do trenutka konzumiranja.
1. Isecite dinju na kockice, a limun na četvrtinu ili polovinu....
15. maj
Ostrige sa siromOstrige se otvaraju, plod im se stavlja i jednu polovinu ljušture.
Sok se sačuva. Poređamo ih u posudu za pečenje i prekrivamo smesom. Pečemo u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 10-15 minuta....
11. jul
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Ostrige sa bejbi spanaćem na mediteranski načinNa kraju prelijte proceđenim sokom od ostriga. Gotovu smesu rasporedite preko ostriga. Pecite 15 minuta u ugrejanoj rerni na 200-220 stepeni, na gornjem grejaču....
15. maj
OstrigeKako da otvorimo i spremimo ostrige
Preporučljivo je da kada otvarate ostrige da koristite poseban nož za ostrige, koji ima jako i debelo sečivo, koje je napravljeno psoebno za ovaj delikates....
16. sep.
Pržene ostrigePažljivo otvorite ostrige pokušavajući da zadržite njihov sok. U loncu skuvajte plodove mora u sopstvenom sosu.
Kada su ostrige gotove, izvadite ih i ostavite ih nekoliko minuta na ubrusu da se ocede i osuše....
03. mart
Marinirane ostrigeOtvorite ostrige i izvadite unutrašnjost. U dubokoj posudi promešajte meso ostriga, sitno naseckani mladi luk, so i biber po ukusu....
25. feb.
Ostrige RokfelerDobijenim sosom prelijte ostrige i pecite u rerni na 200 stepeni.
Pecite oko 10 minuta.
Izrendajte kačkavalj i ostavite da se lepo rastopi preko ostriga.
Servirajte sa čašpm belog vina....
22. mart
Kako se serviraju ostrige?Ako se ljuska vaše ostrige previše lako otvara, to znači da je ona pokvarena i da je ne treba jesti. Ako je ostriga koju služe sveža, zadiviće vas svojim ukusima i aromama....
28. mart
Kako se jedu ostrige?Ako se školjka otvara previše lako, to je jasan signal da je ostriga pokvarena i da ne treba da se jede. Kada otvroite ostrigu, pažljivo je pogledajte....
03. januar
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako očistiti ostrige?- ostrige;
- krpa;
- nož za otvaranje ostriga ili drugih morskih plodova;
- kuhinjski nož.
1....
21. april
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se marinira piletinaPileće meso spada u najomiljenija mesa u balkanskoj kuhinji. Priprema pilećeg mesa je jedna od prvih stvari koje svaka domaćica nauči, ali je dobro znati i kako se sve ova vrsta mesa može marinirati.
Pri marinadi meso...
10. mart
Kako se priprema heljdaHeljda predstavlja proizvod koji nije tipičan za bugarsku nacionalnu kuhinju. Njenom domovinom se smatra Indija, a izuzetno je popularna u Rusiji.
Heljda je vrlo korisna i čak se uzima i kao zamena za meso, jer je...
07. mart
Kako se destiluje vodaDestilovanu vodu je vrlo lako napraviti i postoji veoma stara metoda za ovo. Ona ne zahteva nikakve posebne materijale za destilaciju vode u kućnim uslovima. Kada uklonite minerale i štetne hemikalije iz vode, ustvari se...
07. mart
Kako se začinjava supaVećina supa koje se spremaju u bugarskoj kuhinji se začinjavaju. Ovaj način začinjavanja može da prikrije male nedostatke supa, kao što su na primer nekvalitetni proizvodi.
Nedostaci začinjavanja su šzo čine supe manje...
04. mart
Kako se pravi zaprškaZaprška jela je tradicionalna metoda u bugarskoj kuhinji, za dodavanje ukusa odgovarajućoj gozbi. Zaprška se pravi sa biljnom ili životinjskom masnoćom i na taj način se poboljšava ukus hrane, dodajvaući joj specifičnu...
12. feb.
Kako se prži krompirPrženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje.
Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...
28. april
Kako se kuva kukuruzKukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu.
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
27. april
Kako se blanšira krompirBlanširanje označava brzo prokuvavanje namirnice, a kao rezultat ona promeni boju, najčešće izbledi.
Blanširanje ne treba da traje više od 1-2 minuta od ponovnog vrenja vode, pritom što ranije provri voda nakon potapanja...
11. maj