Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kada se alkohol dodaje jelimaAlkohol, osim što se može direktno konzumirati, odlično se kombinuje i sa pojedinim jelima. Tačnije, on je dobar pomoćnik u kuhinji.
Korišćenje alkohola u kulinarstvu nije ništa novo i odavno je pokazalo svoje prednosti...
14. jun
Koliko dugo se kuva različito povrćeAko se istovremeno kuvaju različite vrste povrća, prvo se stavlja ono koje se najsporije kuva, a u određeno vreme dodaje se drugo....
13. nov.
Kako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
15. jun
Kako se kuva grašakNakon što provri, dodajte u grašak nekoliko kašika biljnog ulja.
3. 10-15 minuta nakon što provri, dodajte oko pola kašičice sode na svaka 2 litra vode....
13. jun
Kako se kuva kukuruzKukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu.
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
27. april
Kako se kuva sa multikukerom?Ne poštovanje ovog detalja ostaviće jelo sirovim;
- Da bist epostigli najbolje rezultate kod recepata sa masnijim mesom, prvo uklonite masnoće;
- Ukoliko vaš recept uključuje mleko ili pavlaku, dodajte ih tokom poslednjih...
24. januar
Kako se kuva lep pirinačPre nego što ga sipate u njega prvo koristite neku meru po kojoj da znate posle koliko vode treba da dodate u njega za vreme termičke ovrade. Vaša mera može da bude najobičnija čaša....
10. feb.
Kako se kuva sveži kupusKada počnete da kuvate sveži kupus, nemojte zaboraviti da dodate masnoću. Iako to dodaje kalorije u vaše jelo, ipak je ideja da bude ukusno....
01. avgust
Kako se kuva Crveni zubatac?Možete da dodate i sušene čeri paradajze, ukoliko ih imate.
Kao i svaka druga riba, pripremljena na roštilju ili u rerni, najbolje piće uz nju ostaje vino, posebno belo vino....
16. nov.
Kako se kuva crveni pasulj?Koliko dugo i kako se kuva crveni pasulj koji prethodno nije bio potopljen?
Pasulj bez prethodnog potapanja takođe može brže da se spremi sa nekim tehnikama....
14. okt.
U koja jela se dodaje mirođija?Evo u koja jela se stavlja mirođija:
Supe i čorbe sa mirođijom
U supama, mirođija dodaje aromu i ukus. Često se koristi kao ukras ili dodaje toplim supama pred kraj kuvanja kako bi zadržao svež ukus....
14. maj
U koja jela se dodaje husk?Voćni musevi postaju posebno zdravi ako se dodaju vlakna sa 1 kašikom huska....
05. jul
U koja jela se dodaje kardamom?Mahune kardamoma koje se dodaju u rižoto ne jedu se, one samo daju ukus jelu.
Kardamom se dodaje u mnoge sosove i supe. Kardamom je dobar za supu od graška i pasulja, kao i supu od sočiva....
22. nov.
Pile Udaj se za meneU isti tiganj, ukoliko je potrebno, dodaje se još maslaca, sipaju se čili ljuspice, origano, majčina dušica, presovani beli luk i kuva se uz mešanje 30 sekundi....
08. jun
1
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
25. januar
Orada se koricom od orahaU dobijenu mesu po želji dodajte pola ili malo belanca, da bude kao pasta. Ako preskočite belance, jednostavno treba da sameljete ili iseckate sastojke na sitnije.
3....
25. avgust
Čizkejk koji se ne pečeDok se kuva to, rastopiti želatin, umešati ga sa voćem. Ohladiti 10 minuta, pa sipati preko fila. Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
21. april
1
Palačinke o kojima se pričaServiramo čokoladne palačinke o kojima se priča sa isečenim bademima....
27. dec.
Pica se pestom i česteromSkroz odozgo dodajemo čubar/origano i maslinovo ulje.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo (20-30 minuta).
Na kraju sečemo picu na parčiće....
31. maj
Konkilie testenina se belim sosomDodaju se makarone i grašak.
Sipa se voda i mleko i dodaje se kockica bujona. Ostavljamo da provri, a nakon toga se smanjuje i ostavljamo samo da se krčka....
22. okt.
Palačinke koje se ne cepajuMleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka.
Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
27. april
Uštipci koji se sami okrećuMasnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću.
Vatra treba da bude srednje jačine, da uštipci ne bi pregoreli i da ne ostanu sirovi iznutra....
13. mart
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj