Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se suši riba?Kako se suši riba?
30. sep.
I kad smo već kod teme o ribama, podsetimo se da se sveža riba brzo pokvari. Zbog toga se morao pronaći neki način da se ona sačuva. Jedan takav postupak je sušenje – metoda čuvanja hrane, koja funkcioniše tako što uklanja...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Pasulj koji je skuvan na ovaj način je odgovarajuć za salatu od pasulja, ukusnu čorbu od pasulja, tako i za pire od pasulja, kao garnirung uz meso. Pire može da bude i za nadev za pite....
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
Nekoliko ukusnih recepata sa pasuljem: - čorba od pasulja; - janija od pasulja; - pečeni pasulj u rerni; - punjene paprike sa pasuljem....
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeKako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnike
06. mart
Za kuvanje možete koristiti različite vrste pasulja - pasulj, boraniju i konzervisani pasulj. Prema tome, vreme kuvanja supe zavisiće od opcije koju ste izabrali....
Pasulj u multikukeruPasulj u multikukeru
26. sep.
Naučite kako da pravilno kuvate pasulj i kako da napravite savršenu janiju od pasulja....
Pasulj u kukeruPasulj u kukeru
14. jul
Otvorite pasulj i kutlačom uzimajte po malo od bujona i stavljajte u brašno mešajući dok se ne apsorbuje. Tako dok se ne razredi zaprška i možete bez problema da ga prebacite u šerpu kod pasulja....
Beli pasulj u đuvečariBeli pasulj u đuvečari
27. mart
Ovaj recept za beli pasulj u đuvečari se može pripremiti i u velikoj đuvečari umesto da se sipa u male....
Prženi pasulj u tiganjuPrženi pasulj u tiganju
29. maj
Dodajte grančicu piskavice, lovorov listi i ulje, stavte na slabu vatru (ako ga stavite na jaku vatru pretvoriće se u kašu) da vri dok potpuno ne omekša. Procedite pasulj i sačuvajte mu vodu....
Zreo pasulj u đuvečariZreo pasulj u đuvečari
24. dec.
Pasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu. Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....
Pečeni pasulj u đuvečariPečeni pasulj u đuvečari
22. dec.
Za ovaj pasulj u đuvečari sam pasulj namočila u hladnoj vodi preko noći, zatim ga prokuvala i promenila prvu vodu. Kuvala sam još malo dok se pasulj malo ne skuva....
Šareni pasulj u rerniŠareni pasulj u rerni
23. dec.
Lično ja koristim uređaj za sporo kuvanje gde se pasulj krčka na visokom stepeni 5-6 sati. Jedno za drugim propržimo sitno naseckani mladi luk, šargarepu i papriku....
Ukusan pasulj u đuvečariUkusan pasulj u đuvečari
26. maj
Pasulj se opere i preliva sa hladnom vodom. Tako se natapa oko šest sati. Nakon toga se voda prosipa, sipa se nova i dodaje se jedna kašičica sode....
SušiSuši
25. jun
Suši je najoznatije jelo van granica Japana, kao i jedno od najpopularnijih jela među samim Japancima, koji ga pripremaju za posebne prilike i razne nacionalne praznike. Suši se tradicionalno pravi sa začinjenim suši pirinčem...
Pasulj sa piletinomPasulj sa piletinom
11. april
Kada se proprže, dodajte narendani paradajz i začine. Dolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
Pasulj sa ćufticamaPasulj sa ćufticama
23. mart
Čim se brašno zaprži dodajte alevu papriku, so i nanu. Sipajte postepeno jednu teglu vode i mešajte dok se ne zgusne. Sipajte zapšku u pasulj i promešajte. Poređajte u posudu za pečenje i pržene ćuftice....
Pasulj iz TrakijePasulj iz Trakije
01. okt.
Skuvajte pasulj, pri čemu tri puta menjate vodu nakon što provri. Kuvajte dok se pasulj potpuno ne skuva, a kuva se u novoj vodi, nakon što se tri vode promene....
Pasulj sa krompiromPasulj sa krompirom
01. nov.
Ne treba da se raspadne. Luk isecite sitno i propržite. Pre nego što luk bude gotov, dodajte paradajz, isečen na kockice i propržite zajedno. Pasulj skuvajte, ocedite i pomešajte sa paradajz pireom....
Pasulj sa mesomPasulj sa mesom
10. mart
Pasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
Pasulj sa kobasicomPasulj sa kobasicom
17. januar
Pasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa. Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
Pasulj sa pirinčemPasulj sa pirinčem
01. nov.
Dodajte malo po malo vode od pasulja, dok se pirinač ne skuva skoro do kraja. Dodajte oljušteni i narendani paradajz i sitno seckane paprike, pa sve upržite, dok jelo ne ostane samo na masnoći....
Tradicionalni pasulj u zemljanom loncuTradicionalni pasulj u zemljanom loncu
10. feb.
Potopiti pasulj u hladnu vodu i ostaviti nekoliko sati da odstoji. Nakon toga, pasulj oprati i staviti u zemljani lonac. Preliti ga vodom i staviti na hladnu ringlu (treba da se zagreva sporo, da posuda ne pukne)....
Posni pasulj u glinenoj posudiPosni pasulj u glinenoj posudi
13. jul
1
Operemo i potopimo pasulj na 12 sati. Promenimo vodu i stavljamo ga da probri, odvojimo penu koja se stvorila i prosipamo prvu vodu. Operemo pasulj mlakom vodom i stavljamo u glinenu posudu....
Beli pasulj s pečenim paprikamaBeli pasulj s pečenim paprikama
06. jun
Pasulj se opere i natopi uveče u šerpu s hladnom vodom. Ujutru se procedi i prelije svežom vodom. Iseče se glavica luka i stavi na ringlu da se kuva....