Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čime da zamenimo šećer?Evo koji su prirodni zaslađivači kojima lako možete zameniti šećer u nekom receptu za zdravu tortu ili ukusan krem.
Stevija
Stevija je jedan od najpopularnijih niskokaloričnih zaslađivača....
16. mart
Čime da zamenimo pirinač u jelima?Međutim, evo čime možete zameniti pirinač u vašim specijalitetima:
1....
06. okt.
Čime da zamenimo sir u ishraniOn je savršen za vegane ili za ljude koji su alergični na mlečne proizvode....
02. avgust
Čime da zamenimo pšenično brašno u keto slatkišima?Prilikom pripreme slatkiša sa zamenama pšeničnog brašna, važno je da se ima u vidu da tekstura i ukus kranjeg proizvoda može biti drugačiji....
01. jul
Sa čime da zamenimo jaja u palačinkama?Ja sam uradila sledeće kako bih zamenila jaja u receptu.
Žicom sam umutila jednu supenu kašiku ulja i so dok ne pobele, dodala oko dve supene kašike vode, dobro umutila i dodala dve kašičice praška za pecivo....
10. april
Čime da zamenimo sodu bikarbonu?Panika je bespotrebna, jer možemo uspešno zameniti sodu bikarbonu praškom za pecivo.
Prašak za pecivo je beli prah koji se koristi za proizvodnju slatkiša, kolača, keksa i drugih vrsta poslastičarskih proizvoda....
29. april
Čime da zamenimo sveže mleko?Ako spadate u ljude, koji ne proizvode neophodne enzime za razgradnju laktoze - laktazu i renin, onda u svom jelovniku slobodno možete zameniti sveže mleko i mlečne proizvode sličnim biljnim proizvodima....
04. maj
Čime možemo da zamenimo prašak za pecivo?Kod većine peciva kuvari i pekari upotrebljavaju sredstva za narastanje testa. Sredstva za narastanje testa predstavljaju hemijska jedinjenja ili prirodne proizvode i sastojke, koji ulaze u reakciju sa drugim sastojcima...
12. avgust
Da li treba da pijemo imunostimulanse dok smo bolesniSvake godine, nastupanjem hladnijeg perioda dolaze i nezamenjivi saveti kako da se pobrinemo o svom zdravlju pred pretnjama prehlade i gripa. Ove godine dodata im je i pandemija korona virusa koja pripada grupi virusnih...
27. jul
Zašto da jedemo sirova jaja?Proces kuvanja jaja uništava mnoge koristi koje se nalaze u njima, koje su našim organima toliko očajno potrebne, obzirom da se priroda proteina i masti menja kada je izložena toploti.
Kada se kuvaju, protein iz jaja...
18. mart
Zašto treba da jedemo jajaU poslednjoj decniji jaja su izazvala brojne polemike o tome da li su korisna ili ne.
U stvari, jaja su bogata hranljivim sastojcima, uključujući i najvažnije vitamine, minerale i antioksidanse, koji pomažu u borbi...
07. mart
Čime može da se zameni kisela pavlaka?strongPonekad, da biste pripremili određeno jelo, potreban vam je sastojak koji baš u tom trenutku nemate u kuhinji ili ga ne možete nabaviti u datom trenutku, a baš želite da da to jelo skuvate. Ponekada, na vašu sreću...
03. maj
Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?U naše vreme prepeličija jaja više nisu egzotika i svako može da ih stavi u svoju svakodnevnu trpezu. Ona se koriste u salatama, omletima, kajgani, pečenim proizvodima, desertima. Jedu se kuvana, pržena, pečena i marinirana...
21. sep.
Čime se može zameniti maskarpone?Šta može zameniti Maskarpone
Nažalost, ovaj divni proizvod nije uvek lako naći, a cena ovog mekog sira je prilično visoka. Zbog toga je prirodno pitanje kakav sir može zameniti maskarpone?...
10. januar
Čime zameniti krompir u kuvanju?Hajde da vidimo čime možete zameniti krompir u receptima....
11. okt.
Čime se može zameniti rikota?Tofu sir, namirnica nastala fermentacijom sojinog mleka, može da zameni rikotu u veganskim jelima i jelima za osobe koje imaju alergije na mleko i mlečne proizvode....
12. april
Za jak imunitet: šta da jedemo kada smo bolesni?Zdrava ishrana može da ojača imunitet. Ovo je posebno važno kada se prehladite. Šta treba da jedete i pijete tokom bolesti kako biste poboljšali svoje stanje?
Mnogo tečnosti
Kada se osećate loše, telu je potrebno mnogo...
15. maj
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneMnogi bi se složili da kuvanje jaja bez pucanja nije jednostavno. Stavljanje hladnih jaja u toplu ili vruću vodu može da prouzrokuje pukotine. Osim toga, ljuske mogu da popucaju ukoliko jaja dolaze u kontakt jedni sa drugima...
08. jul
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Ako želiš da smršaš, nemoj ovo da stavljaš u salatuTokom leta, salate su hrana koja se najviše koristi. One se pripremaju jednostavno, nije im potrebna ozbiljna termička obrada, a i lagane su.
Osim toga smatra se da su dijetične, što ih čini dobrim izborom za mnoge...
23. jul
JajaJaja su okruglog ili ovalnog oblika i sastoji se od jajne ćelije oko koje se nalaze membrane i spoljašnji omotač, koji održava i čuva embrion koji se razvija, kao i njegove hranljive rezerve. Većina jaja za konzumaciju, uključujući...
02. sep.