Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čime da zamenimo šećer?Čime da zamenimo šećer?
16. mart
Evo koji su prirodni zaslađivači kojima lako možete zameniti šećer u nekom receptu za zdravu tortu ili ukusan krem. Stevija Stevija je jedan od najpopularnijih niskokaloričnih zaslađivača....
Čime da zamenimo pavlaku?Čime da zamenimo pavlaku?
17. jul
Ovaj proizvod se u ovom slučaju može zameniti na dva načina....
Čime da zamenimo pirinač u jelima?Čime da zamenimo pirinač u jelima?
06. okt.
Međutim, evo čime možete zameniti pirinač u vašim specijalitetima: 1....
Čime da zamenimo sir u ishraniČime da zamenimo sir u ishrani
02. avgust
On je savršen za vegane ili za ljude koji su alergični na mlečne proizvode....
Čime da zamenimo pšenično brašno u keto slatkišima?Čime da zamenimo pšenično brašno u keto slatkišima?
01. jul
Prilikom pripreme slatkiša sa zamenama pšeničnog brašna, važno je da se ima u vidu da tekstura i ukus kranjeg proizvoda može biti drugačiji....
Sa čime da zamenimo jaja u palačinkama?Sa čime da zamenimo jaja u palačinkama?
10. april
Ja sam uradila sledeće kako bih zamenila jaja u receptu. Žicom sam umutila jednu supenu kašiku ulja i so dok ne pobele, dodala oko dve supene kašike vode, dobro umutila i dodala dve kašičice praška za pecivo....
Čime da zamenimo sodu bikarbonu?Čime da zamenimo sodu bikarbonu?
29. april
Panika je bespotrebna, jer možemo uspešno zameniti sodu bikarbonu praškom za pecivo. Prašak za pecivo je beli prah koji se koristi za proizvodnju slatkiša, kolača, keksa i drugih vrsta poslastičarskih proizvoda....
Čime da zamenimo sveže mleko?Čime da zamenimo sveže mleko?
04. maj
Ako spadate u ljude, koji ne proizvode neophodne enzime za razgradnju laktoze - laktazu i renin, onda u svom jelovniku slobodno možete zameniti sveže mleko i mlečne proizvode sličnim biljnim proizvodima....
Čime možemo da zamenimo prašak za pecivo?Čime možemo da zamenimo prašak za pecivo?
12. avgust
Kod većine peciva kuvari i pekari upotrebljavaju sredstva za narastanje testa. Sredstva za narastanje testa predstavljaju hemijska jedinjenja ili prirodne proizvode i sastojke, koji ulaze u reakciju sa drugim sastojcima...
Da li treba da pijemo imunostimulanse dok smo bolesniDa li treba da pijemo imunostimulanse dok smo bolesni
27. jul
Svake godine, nastupanjem hladnijeg perioda dolaze i nezamenjivi saveti kako da se pobrinemo o svom zdravlju pred pretnjama prehlade i gripa. Ove godine dodata im je i pandemija korona virusa koja pripada grupi virusnih...
Zašto da jedemo sirova jaja?Zašto da jedemo sirova jaja?
18. mart
Proces kuvanja jaja uništava mnoge koristi koje se nalaze u njima, koje su našim organima toliko očajno potrebne, obzirom da se priroda proteina i masti menja kada je izložena toploti. Kada se kuvaju, protein iz jaja...
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jaja
07. mart
U poslednjoj decniji jaja su izazvala brojne polemike o tome da li su korisna ili ne. U stvari, jaja su bogata hranljivim sastojcima, uključujući i najvažnije vitamine, minerale i antioksidanse, koji pomažu u borbi...
Čime može da se zameni kisela pavlaka?Čime može da se zameni kisela pavlaka?
03. maj
strongPonekad, da biste pripremili određeno jelo, potreban vam je sastojak koji baš u tom trenutku nemate u kuhinji ili ga ne možete nabaviti u datom trenutku, a baš želite da da to jelo skuvate. Ponekada, na vašu sreću...
Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?
21. sep.
U naše vreme prepeličija jaja više nisu egzotika i svako može da ih stavi u svoju svakodnevnu trpezu. Ona se koriste u salatama, omletima, kajgani, pečenim proizvodima, desertima. Jedu se kuvana, pržena, pečena i marinirana...
Čime se može zameniti maskarpone?Čime se može zameniti maskarpone?
10. januar
Šta može zameniti Maskarpone Nažalost, ovaj divni proizvod nije uvek lako naći, a cena ovog mekog sira je prilično visoka. Zbog toga je prirodno pitanje kakav sir može zameniti maskarpone?...
Čime zameniti krompir u kuvanju?Čime zameniti krompir u kuvanju?
11. okt.
Hajde da vidimo čime možete zameniti krompir u receptima....
Čime se može zameniti rikota?Čime se može zameniti rikota?
12. april
Tofu sir, namirnica nastala fermentacijom sojinog mleka, može da zameni rikotu u veganskim jelima i jelima za osobe koje imaju alergije na mleko i mlečne proizvode....
Za jak imunitet: šta da jedemo kada smo bolesni?Za jak imunitet: šta da jedemo kada smo bolesni?
15. maj
Zdrava ishrana može da ojača imunitet. Ovo je posebno važno kada se prehladite. Šta treba da jedete i pijete tokom bolesti kako biste poboljšali svoje stanje? Mnogo tečnosti Kada se osećate loše, telu je potrebno mnogo...
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneKako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukne
08. jul
Mnogi bi se složili da kuvanje jaja bez pucanja nije jednostavno. Stavljanje hladnih jaja u toplu ili vruću vodu može da prouzrokuje pukotine. Osim toga, ljuske mogu da popucaju ukoliko jaja dolaze u kontakt jedni sa drugima...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Ako želiš da smršaš, nemoj ovo da stavljaš u salatuAko želiš da smršaš, nemoj ovo da stavljaš u salatu
23. jul
Tokom leta, salate su hrana koja se najviše koristi. One se pripremaju jednostavno, nije im potrebna ozbiljna termička obrada, a i lagane su. Osim toga smatra se da su dijetične, što ih čini dobrim izborom za mnoge...
JajaJaja
02. sep.
Jaja su okruglog ili ovalnog oblika i sastoji se od jajne ćelije oko koje se nalaze membrane i spoljašnji omotač, koji održava i čuva embrion koji se razvija, kao i njegove hranljive rezerve. Većina jaja za konzumaciju, uključujući...