Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
10. nov.
Kako se čuva boranija?Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
21. nov.
Kako se čuva vino?Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
14. okt.
Kako se čuva čaj?Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja:
- Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
06. dec.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se konzervira paradajz u teglamaPogledajte još:
- kako da osušimo paradajz;
- kako se blanšira paradajz;
- kako da oljuštimo paradajz....
02. maj
Kako se čuva sušeni paradajz?Mesto gde će se čuvati sušeni paradajz mora biti zaštićeno od svetlosti i vlage. Prodiranje svetlosti na paradjz može ovlažiti pakovanje u kojima se paradajz skladišti;
3....
02. sep.
Kako da pripremimo sušeni paradajzSušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz....
13. januar
Paradajz-paprike u sosu od paradajza i senfaStavljamo paradajz-paprike u tegle, punimo preostalom tečnošću i zatvaramo.
Sterilišemo 20 minuta.
Čuvamo na hladnom mestu.
Paradajz-paprike u sosu od paradajza i senfa su gotove....
25. okt.
Zreli paradajz u teglamaTegle s paradajzom kuvajte 5 do 10 minuta.
Dok su vruće okrenite ih naopačke, da tako ostanu bar dok se ne ohlade.
Srećno konzerviranje zrelog paradajza u teglama!
Pogledajte i kako da paradajz brže sazri....
23. okt.
Zeleni paradajz u teglamaPogledajte i da li je zeleni paradajz koristan ili isprobajte ovaj recept za marinirani zeleni paradajz....
24. sep.
Oljušteni paradajz u teglamaOperemo i oljuštimo paradajz, dobro očistimo od drške.
Isečemo ih na krupne parčiće i stavljamo u veliku posudu. Dodajemo so po ukusu i malo šećera, ako su kiseli....
28. avgust
Pasterizovani paradajz u teglamaKomadima paradajza napunite tegle koje ste pripremili i dodajte so i nekoliko listova peršuna.
Zatvorite tegle i pasterizujte ih oko pola sata u vodi. Kada se tegle ohlade, izvadite ih i okrenite poklopcima na dole....
14. avgust
Pečeni paradajz u teglamaPrethodno smo zagrejali kako tegle tako i poklopce da bi mogli da se zapečate.
Između paradajza možemo da pospemo origano i ruzmarin.
Odozgo dosipamo ulje i odmah zatvaramo teglice da se vakumiraju....
10. nov.
Konzervirani paradajz i šargarepaParadajz, šargarepu i paprike se operu i očiste. Šargarepa se iseče na kolutove ili na sitne komadiće. Paprike nasecite na isti način....
24. okt.
Mleveni paradajz u tegliKuvaju se oko 20 minuta nakon što voda provri.
Paradajz u tegli je idealan za sos za špagete ili zimsku čorbu sa prazilukom, sirom i maslinovim uljem....
17. januar
Punjeni paradajz u rerniPoređajte paradajz u posudu za pečenje.
Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok se nadev ne zapeče i dok paradajz ne omekša na dodir....
23. sep.
Paradajz za zimuParadajz za zimu je gotov kada se prođe kašikom po dnu i ostane puteljak u zgušnjenim paradajzima.
Po želji može da se doda sitno iseckani peršun....
05. okt.
Paradajz sa peršunomUzmite paradajz i odsecite poklopce, sačuvajte ih. Ako je paradajz sa drškom nemojte je skidati. To će dati još ekstravagantniji izgled predjelu.
Isecite malo dno paradajza, koliko da stoji stabilno na tanjiru....
07. januar
Paradajz sa pirinčemParadajz izdubite i posolite unutrašnjost, pa ih okrenite da se ocedi višak tečnosti.
Pirinač skuvajte u slanoj vodi, dodajte biber i podelite ga na dva dela....
09. mart
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
24. dec.