Facebook
Omiljeno
Pinterest
Lažna panakotaU posudi pomešam kiselo mleko, vanilu i šećer. Mešam dobro. Dodajem i sveže mleko.
Želatin rastvaramo u šolji sa 4 kašike vode, ostavljam da nabubri. Pretvaram u tečnost na pari i dodajem u mlečnu smesu, mešam.
Od dobijene...
Lažna baklavaLažna baklava se ostavlja da odstoji barem 24 sata u frižideru pre konzumacije....
Lažna jagnjeća sarmicaLuk i šargarepu sitno iseckamo. Možemo ih samleti u secku, nakon toga propržimo.
Dodajemo zelene začine (celer, selen, peršun), mleveno meso, biber, vegetu, so, pečurke i alevu papriku i mešamo dok se mleveno meso ne proprži...
Lažna škembe čorbaVoda se stavlja da provri. U nju se dodaje na parčiće isečeno siromašno meze i ostavlja se da vri oko 10 minuta.
Za to vreme umutite jaja sa brašnom i mlekom i sipajte od bujona.
Kuvajte zapršku 5 minuta i dodajte u...
Pikantna lažna škembe čorbaZa ovu lažnu škembe čorbu isecite bukovaču na male komade. Ovako je kuvajte oko 20 minuta.
Zagrejte ulje, maslinovo ulje i maslac u šerpi....
Lažna lazanja s makaronamaOčistite i isecite luk na sitno. Sipajte maslinovo ulje u tiganj i zagrejte na ringli.
Stavite luk i propržite kratko do zlataste boje, dodajte mleveno mesoi pržite desetak minuta dok ne bude gotovo. Dodajte paradajz,...
Lažna škembe čorba (čorbul)Napravite zapršku od maslaca, brašna i aleve paprike. Razredite vodom do 500 ml i kada proključa, dodajte jedno po jedno jaje. Ključa oko 5 minuta.
Jelo poslužite toplo, zajedno sa belim lukom i sirćetom i ljutom alevom...
MlečikaOva vrsta mlečike se smatra otrovnom, ali zato je izvanredna kao dekorativna biljka.
Jastučasta mlečika je višegodišnja biljka, čija stabiljka dostiže visinu do 40 cm....
Lažna škembe čorba sa piletinomOčistite želuce i stavite ih da se kuvaju u posoljenoj vodi zajedno sa telećom kosti. Nakon oko 30 minuta stavite i pileće batake i dodajte toplu vodu tako da svi sastojci budu dobro pokriveni.
Kuvajte još 30 minuta ili...
Lažna škembe čorba sa pečurkamaIskidajte pečurke, stavite polovinu maslaca da se ugrejte i dinstajte ih. Dodajte brašno i mešajte da se ne stvore grudvice, nakon toga dodajte i vodu. Dobro umutite mleko (ako je kiselo) i dodajte ga u supu.
Posolite...
MlečnicaU brašnu napravite udubljenje i razbijte jaje unutra. Počnite rukama da gnječite brašno na sitne mrvice.
Gotove mrvice stavite u sito i prosejte višak brašna. U šerpi ugrejte sveže mleko.
Čim provri stavite mrvice....
Kako proveriti da li su pečurke otrovneIz drške rujnice izlazi narandžasti sok, a iz drške lažne i otrovne rujnice - beli i ljuti sok.
Meso lažne rujnice je tvrdo, mekano i ima beličasti odsjaj....
Detoks smutiji za čišćenje tela od otrovaDa, bez sličnih proizvoda i procedura teško da biste sačuvali lepotu i iz organizma izbacili otrove koji su se nakupili, pogotovo ako ste već u početnoj starosti....
Da li lisičarka ima otrovnog dvojnika?Češće se greška pravi sa tipičnim dvojnikom jestive lisičarke, koji se naziva lažna lisičarka. Ovo je blago otrovna pečurka koja izaziva gastrointestinalne tegobe....