Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu. Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka. Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako smatrate da se grašak kuva dugo, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Upravo zbog toga važno je da znate neke trikove za kuvanje graška! Koliko vremena...
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Svako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac. Crveni zubatac je riba...
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Pasulj je jedno od najpopularnijeg zrnastog povrća u našoj nacionalnoj kuhinji, a ovo nije samo karakteristično samo za naše kulinarske preferencije. Ova gajena biljka uzgaja se u različitim sortama i vrstama. Crveni pasulj...
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Pirinač je među najpopularnijim proizvodima koje koristimo za pripremanje domaćih jela. Iako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač...
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje. Osim što štedi domaćici...
Jezik u maslacuJezik u maslacu
16. avgust
Opran jezik zajedno sa 2 litra vode se kuva u ovorenom ekspres loncu. Ostavite da provri i skidajte penu. Čim se bujon očisti, dodajte 2 supene kašike sirćeta, luk, šargarepu i celer, piment i lovorov list....
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?
20. januar
Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja. Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pari
02. nov.
Kuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa. Kuvanje...
Kako se kuva u vok tiganjuKako se kuva u vok tiganju
17. avgust
Vok je kineski tiganj koji poseduje tri karakteristične crte u odnosu na ostale tiganje - ispupčeno dno, tanke zidovi i okrugli oblik. Ovaj oblik posude omogućuje njegovo brzo zagrevanje, a jela budu gotova za nekoliko minuta...
Kako se kuva i koliko vremena se kuva teleći jezik?Kako se kuva i koliko vremena se kuva teleći jezik?
15. mart
Malo je onih koji mogu da ostanu ravnodušni pri pomisli na teleći jezik sa paradajzom u rerni ili na teleći jezik u maslacu. Pripremanje ovih delikatesa počinje kuvanjem telećeg jezika....
Svinjski jezik u rerniSvinjski jezik u rerni
31. jul
Operemo veoma dobro svinjski jezik pre nego što počnemo da ga spremamo. Da bi lakše očistili jezik, natopimo ga jedan sat u hladnoj vodu, dodajući sok od jednog limuna, tako je jednostavnije da se očisti....
Svinjski jezik u đuvečariSvinjski jezik u đuvečari
08. okt.
Dok pripremite povrće, u isto vreme skuvajte i jezike. tako će sve biti gotovo u isto vreme. Jezike možete da podelite u dve porcije....
Teleći jezik u maslacuTeleći jezik u maslacu
28. jun
Skuvajte jezik u slanoj vodi. Oljuštite kožu i nasecite ga na listiće. Posebno pripremite beli luk, takođe nasečen na listiće. U posudi na vatri istopite maslac i u njemu upržite beli luk. Dodajte nasečeni jezik....
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
Pasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni deo naše...
Kako da skuvate jezik?Kako da skuvate jezik?
22. sep.
Evo recepta: Punjeni teleći jezik Neophodni proizvodi: 1 teleći jezik, 1 glavica luka, aleva paprika, biber u zrnu, lovorov list, so Način pripreme: Jezik se potopi na nekoliko sati u hladnu vodu da bi se ocedila...
Jezik sa povrćemJezik sa povrćem
21. april
Jezik, zajedno sa 2-3 lovorova lista, nekoliko zrna pimenta, nekoliko zrna bibera i pola glavice luka, se skuva u ekspres loncu oko jedan sat na 2-3 stepenu ringle. Gotov jezik se oljušti i iseče na kriške....
Teleći jezik u kiseloj pavlaciTeleći jezik u kiseloj pavlaci
15. nov.
Serviramo jezik sa prilogom po izboru, posut svežim začinima. Super retro recept - teleći jezik u kiseloj pavlaci....
Teleći jezik u ekspres loncuTeleći jezik u ekspres loncu
04. jul
Dobro operemo jezik i stavljamo ga u ekspres lonac. Sipamo 2 litre vode i ostavljamo da provri. Otvaramo lonac, procedimo bujon i dodajemo glavice luka cele, koren peršuna, celer, lovorov list i biber....
Jezik u maslacu u rerniJezik u maslacu u rerni
28. jun
Prelijte jezik mirisnim uljem, protresite pleh i stavite u rernu da se zapeče....
Aromatični teleći jezik u maslacuAromatični teleći jezik u maslacu
28. jun
Operite i dobro očistite teleći jezik. Skuvajte ga u slanoj vodi sa lovorovim listom. Istopite maslac u tiganju i dodajte jezik. Pržite oko 1-2 minuta, dodajte so, biber i kumin po ukusu da jezik primi arome....