Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako prepoznati kvalitetnu kurkumu?Kako prepoznati kurkumu lošeg kvaliteta?
Jednostavnim testom: Napunite čašu toplom vodom i sipajte u nju kašiku kurkume bez mešanja. Sačekajte 20 minuta. Ako se nakon toga začin slegne na dno, onda je kvalitetan....
02. dec.
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Laka provera kvaliteta pravog meda može da se uradi uz pomoć joda ili sirćeta....
11. mart
Soja SosIndikator za kvalitetan soja sos je količina proteina koja treba da bude oko 8%. Ako želite kvalitetan soja sos, na deklaraciji treba da piše "proizvedeno prirodnom fermentacijom"....
27. jul
Kako prepoznati kvalitetno vino i šampanjacMehurići su pokazatelj dobrog kvaliteta šampanjca.
U dobrom šampanjcu mehurići treba da budu mali i ujednačene veličine. Svaki mehurić živi nekoliko sekundi....
22. mart
Kako prepoznati kvalitetan majonez?Da biste prepoznali kvalitetan majonez, pogledajte sastojke u njemu – moraju biti prirodnog porekla, moraju imati nizak nivo kiselosti, stabilnu emulziju i veliku gustinu....
05. januar
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?U najjednostavnijoj rerni takođe možete napraviti odličan kvalitetan hleb, koji zahteva samo kvalitetno brašno i malo truda s vaše strane....
24. april
Kako napraviti sofrito sosKada je reč o španskoj kuhinji, svi bi je odmah povezali sa ogromnim izborom tapasa, sa hladnom gaspačo supom, sa paeljom, kao i sa brojnim receptima za spremanje ribe i morskih delikatesa.
Zaista, sve do sada...
14. okt.
Kako se pravi soja sos?Evo zašto se preporučuje, ako volimo soja sos, možemo da probamo da ga pripremimo kući, da bismo bili sigurni da je pravi i kvalitetan sastojak i da neće štetiti našem zdravlju....
27. mart
Soja sos: 10 stvari koje možda niste znaliUnikatnog ukusa i bogat aromama - soja sos ne može da ostane neprimećen! Ne samo da impresionira, već nas i tera da ga tražimo, jer je nedostatak karaktera uvek evidentan.
Poznajemo njegov ukus i znamo kada nam je potreban...
28. okt.
Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?Kraljevski vrganj /Boletus regius/ je iz porodice Boletaceae (Vrganjevke). On spada u neotrovne pečurke i pogodan je za konzumaciju.
Zovu ga još i kraljevka.
Klobuk pečurke raste do 20 cm u prečniku. Kod mladih je poluloptast...
22. avgust
1
Kako da prepoznate pravi sirSpecijalisti su objasnili kako možete prepoznati kvalitetan sir usred svih imitacija, koje se mogu naći u prodavnicama....
15. feb.
Otrovni dvojnici pečuraka: kako ih prepoznatiPogledajte i ove savete kako prepoznati otrovne pečurke i koje su najotrovnije pečurke kod nas....
24. okt.
Kako se pravi sos od limunaSos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file.
Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos.
Potrebni sastojci: 2 žumanca...
14. avgust
Kako da prepoznate lažno alkoholno pićeAko sa dna flaše se slivaju kapi kao od gustog slatka, pred vama je kvalitetan konjak....
13. mart
Kako da prepoznamo dobru ribu?Zamrznuta riba ima iste nutritivne kvalitete i kvalitete ukusa kao sveža. Opasna za konzumaciju je riba koja je više od jedanput odmrzavana i ponovo zamrzavana....
06. jul
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako prepoznati kada je riba sveža i dobra?Meso sveže kvalitetne ribe je veoma čvrsto, elastično i teško se skida sa kostiju. Smrznuta kvalitetna riba ima blede škrge i blago udubljene oči. Ovo je jedina razlika između sveže smrznute ribe i sveže ribe....
30. maj
Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?Jedan siguran način da prepoznate kvalitetno ekstra devičansko maslinovo ulje je da se ono zgusne kada je na hladnom. To znači da stavljeno u frižider treba da promeni svoju konzistenciju....
26. nov.
SojaOvaj protein je dobrog kvaliteta, jer sadrži sve osnovne aminokiseline. Soja je dobar izvor lecitina i vitamina D. Ovi prirodni antiksidansi sprečavaju oksidaciju LDL holesterola....
11. jul
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna.
Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
10. nov.
Vorčester SosVorčester sos (Worcestershire Sauce) predstavlja blago pikantan, slatko kiseo, fermentiran engleski sos, koji se tradicionalno pravi od sirćeta, ribe, šećera i začina. Neverovatna je činjenica koliko mnogo aroma i...
23. jun
Tabasko SosTabasko sos je američka marka ljutog sosa koji se proizodi od kraja 19. veka od strane porodične kompanije koja se nalazi na ostrvu Ejvori u državi Luizijani. Tabasko sos je najpoznatiji ljuti sos na svetu, dok samo nekoliko...
20. sep.
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
U koja jela se stavlja soja sos?Soja sos je univerzalan i može se koristiti na mnogo različitih načina. Daje jedinstven, kompleksan, bogat ukus mesu, ribi, sosevima i povrću zbog visokog nivoa prirodnog umamija. Koristite ga umesto soli prilikom kuvanja...
13. jun