Bonapeti.rs»Saveti»Kako prepoznati kvalitetan majonez?

Kako prepoznati kvalitetan majonez?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
45165
Kako prepoznati kvalitetan majonez?

Majonez je

izuzetno popularan proizvod u celom svetu. Na tržištu postoje različiti brendovi majoneza.

Ali izazov za sve proizvođače je isti: da budu u stanju da precizno predvide i kontrolišu kvalitet proizvoda. Dakle - šta je "kvalitet" kada je majonez u pitanju?

Kada se testiraju različite vrste majoneza, postoji nekoliko kriterijuma koje mora da ispuni da bi bio dobrog kvaliteta: mora biti gladak i kremast da bi bio uključen kao proizvod u različite recepte sa majonezom.

Najbolji majonez za mazanje na hamburger ili hogi /sendvič/ treba da ima lep i blag ukus i kremastu, skoro vazdušastu teksturu.

Kvalitetni majonez pogodan za salate treba da ima oštar ukus koji će svakako dodati ličnost vašem receptu, bilo da je u pitanju salata od jaja i karija, salata od krompira sa majonezom ili hrskava salata sa piletinom i majonezom.

Majonez je emulzioni sos. Obično je oko 50% masti i 1% (do 7%) sadržaja jaja.

Da biste prepoznali kvalitetan majonez, pogledajte sastojke u njemu – moraju biti prirodnog porekla, moraju imati nizak nivo kiselosti, stabilnu emulziju i veliku gustinu.

Prisustvo veštačkih konzervansa u pojedinačnim markama majoneza nije dozvoljeno.

Ako već imate dobar majonez, možete pripremiti ukusni namaz sa majonezom ili krompir sa majonezom koji se topi u ustima.

Pogledajte i kako da napravite:

- pravi domaći majonez;

- ruska salata sa majonezom;

- ili salata sa majonezom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni