Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?
22. avgust
1
Kraljevski vrganj /Boletus regius/ je iz porodice Boletaceae (Vrganjevke). On spada u neotrovne pečurke i pogodan je za konzumaciju. Zovu ga još i kraljevka. Klobuk pečurke raste do 20 cm u prečniku....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Marinirani vrganj u teglamaMarinirani vrganj u teglama
27. jun
Stavite očišćene i iseckane vrganje u vrelu marinadu i kuvajte 20 minuta. Izvadite pečurke i rešetkastom kašikom ih ohladite u hladnoj vodu. Rasporedite vrganje u tegle i prelijte proceđenom marinadom....
Crni vrganj u maslacuCrni vrganj u maslacu
05. jun
Dobro očistite pečurke, koren isecite po dužini na relativno debele ivice, a kape možete iseći na komadiće, kako vam se dopada. Ugrejte maslinovo ulje na jakoj vatri i na kratko pecite sa malo soli....
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganje
25. sep.
Vrganji iziskuju specijalnu pripremu, kako bi se njihova aroma osetila. Miris vrganja se odlično kombinuje sa pečenom teletinom ili piletinom, ali i sa dinstanom zečetinom ili jagnjetinom....
Kako da prepoznate pravi sirKako da prepoznate pravi sir
15. feb.
Specijalisti su objasnili kako možete prepoznati kvalitetan sir usred svih imitacija, koje se mogu naći u prodavnicama....
Kako da prepoznate lažno alkoholno pićeKako da prepoznate lažno alkoholno piće
13. mart
Samo specijalisti mogu sa sigurnošću da kažu da je alkoholno piće koje im se servira nije pravo, ali postoje trikovi u otkrivanju falsifikata koji pomažu i onima koji nisu specijalisti. Da biste ustanovili da li je vino...
Vrganj u maslacu, medu i žumancetuVrganj u maslacu, medu i žumancetu
30. jul
Zagrejte tiganj na umerenu do jaku vatru sa maslacem i maslinovim uljem, u slučaju da volite masnije možete da dodajte još....
Kako da prepoznamo dobru ribu?Kako da prepoznamo dobru ribu?
06. jul
Nemasna riba se široko koristi u dijetalnoj ishrani. Međutim, nije svakoj domaćici jasno da je riba proizvod koji se brzo kvari. Razlog za to je njeno krhko meso, zasićeno vodom. Ovo stvara sredinu za brz razvoj bakterija...
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Kako da prepoznamo kvalitetan med?
11. mart
Ako usred zime neki trgovac pokuša da vam proda tečan meda s garancijom da je pravi - ne verijte mu. Izuzatak mogu da budu samo med od heljde i bagrema, koji se ne kristalizuju. Prirodni med je tečan samo tokom prva...
Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?
26. nov.
Jedan siguran način da prepoznate kvalitetno ekstra devičansko maslinovo ulje je da se ono zgusne kada je na hladnom. To znači da stavljeno u frižider treba da promeni svoju konzistenciju....
Kako se konzervira vrganj?Kako se konzervira vrganj?
24. okt.
Vrganj je jedna od najboljih pečuraka za pripremu: - pasta sa pečurkama; - supa od pečuraka. Pročitajte takođe kako čuvati vrganj i kako prepoznati vrganj....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Čorba od vrganja i lisičarkeČorba od vrganja i lisičarke
18. jun
Vrganje stavite u toplu vodu i ostaviti da odstoje desetak minuta. Nasuti vino u dinstani luk i mešati dok ne ispari. Dodati lisičarke luku. Oljuštiti krompir, pa dodati lisičarkama. Dodati natopljene vrganje....
Vrganji u testu sa pivomVrganji u testu sa pivom
01. jul
Kako biste pripremili ove pohovane pečurke, vrganj očistite, donji deo stabla odsecite, ako ima potrebe operite ih i osušite. Isecite vrganj na komade....
Vrganji u tiganju sa maslacemVrganji u tiganju sa maslacem
07. dec.
Poslužite čudesno meze od vrganja u maslacu dok je toplo. Pospite sa još malo crnog biber i sitno iseckanog svežeg peršuna i perca mladog luka. Prijatno sa ovim vrganjima u tiganju sa maslacem!...
Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!
11. jun
Jaja spadaju u najomiljenije i najzdravije namirnice današnjice. Ona se mogu konzumirati bilo kada - za doručak, ručak, večeru. Nema ničeg lošeg u tome da jedete jaja svakog dana - štaviše, upravo je suprotno....
Kako prepoznati kvalitetnu kurkumu?Kako prepoznati kvalitetnu kurkumu?
02. dec.
Kako prepoznati kurkumu lošeg kvaliteta? Jednostavnim testom: Napunite čašu toplom vodom i sipajte u nju kašiku kurkume bez mešanja. Sačekajte 20 minuta. Ako se nakon toga začin slegne na dno, onda je kvalitetan....
Nedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimoNedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimo
26. jun
Prema nekima, proteini su mnogo težak sastojak i baš zbog toga je važno da se ograniči njegov unos. Ali, da li je to tako i koja je istina o proteinima? I tako, oni su nezamenljiva komponenta i osnovni su gradivni materijal...
VrganjVrganj
19. maj
Vrste vrganja Pravi vrganj /Boletus edulis/ je u našoj zelji poznat i kao hrastov vrganj ili samo vrganj. To je najpopularniji predstavnik ove vrste....
Mirisna supa od svežih vrganja i tikviceMirisna supa od svežih vrganja i tikvice
04. sep.
Preliti ih vrućim bujonom od pečuraka, staviti strukove majčine dušice i biber, pa ostaviti da vri na tihoj vatri, oko 20 minuta....
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Kako se spremaju zamrznuti vrganji?
03. nov.
Ukus vrganja se kombinuje i odlično dopunjava sa bešamel sosom, kao i paradajz sosom....
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Kako se kuvaju sušeni vrganji?
28. okt.
Pročitajte takođe kako zamrznuti vrganj i kako čuvati vrganj....