Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Treba li ljuštiti koru jabuka?U ovom članku ćemo se fokusirati na pitanje da li ljuštiti koru jabuka i zašto.
Postoje kontroverze oko toga da li koru jabuka treba oljuštiti....
26. nov.
Da li treba da pijete multivitamine?strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine?
Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može....
16. feb.
Da li treba doručkovati ujutru?Šta treba da jedemo za doručak
Neke zdrave namirnice za doručak uključuju:
- jaja;
- ovsene pahuljice;
- jogurt i kiselo mleko;
- šumsko voće;
- tost od integralnog brašna;
- čia semenke;
- sitni sir;
- avokado...
16. avgust
Da li treba ljuštiti pečurke?Dakle, ukratko, odgovor na pitanje Treba li ljuštiti pečurke je NE....
30. avgust
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Njegovo profesionalno mišljenje je da ako treba da se napravi spisak super namirnica, jaja bi se lako upisala u njega....
28. avgust
Da li treba da pijemo imunostimulanse dok smo bolesniMeđutim, oni treba da se uzimaju kod zdravog organizma. U ljudsk telo priroda je ugradila prirodni imunitet....
27. jul
Voće i povrće koje ne treba ljuštitiU galeriji ćete videti koje voće i povrće ne treba ljuštiti ukoliko želite da iskoristite maksimalno njihova korisna svojstva....
04. mart
1
Treba li ljuštiti koru sa patlidžana?Ako kuvate jelo od patlidžana kod kuće, možda se pitate da li bi trebalo da oljuštite patlidžan pre kuvanja.
Ukratko, odgovor je da ne morate da ljuštite patlidžan, kada imate sveže povrće....
05. feb.
Kako da spremimo pečenu bundevuBundeva sadrži velike količine korisnih materija, koje su neophodne organizmu, pa zato treba da bude obavezan deo ishrane čoveka, koji vodi računa o svom zdravlju i hrani se zdravo....
27. feb.
Zbog čega treba da jedemo bundevu?U narednim redovima ćemo govoriti o tome zašto treba da jedemo bundevu i zbog čega je bundeva dobra za naše zdravlje....
30. mart
Da li bundeva deblja?A sada je vreme da napravite čizkejk od bundeve, kolačiće od bundeve ili zdrav smuti od bundeve. Vi izaberite šta!...
25. januar
Da li griz deblja?Što se tiče kalorija, treba napomenuti da 100 grama griza u proseku sadrži oko 360 kalorija (u zavisnosti od vrste pšenice)....
11. januar
Da li da koristimo margarin ili maslac?Oba proizvoda su odgovarajuća za kuvanje, ali treba da budete pažljivi i da kupite kvalitetne varijante. Izbegavajte veštačke zamene ili imitirajuće proizvode....
25. avgust
2
Da li imate višak kilograma?Da se ne biste smatrali da imate prekomernu težinu, ne bi trebalo da imate više od 65 kilograma.
Za Borngardov indeks, pored visine u centimetrima, potreban vam je i obim grudi....
26. maj
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
Ovo je pitanje koje se često postavlja, a većina nas zna da slanina podiže nivo holesterola i da se ne preporučuje, posebno ljudima koji žele da se zdravo hrane. Da li je to zaista tako...
27. okt.
Da li je kačkavalj koristan?Kada birate kačkavalj, treba imati na umu nekoliko stvari. Ne kupujte kačkavalj koji je rupičast i težak....
05. januar
Da li su orasi alergen?Međutim, ljudi sa alergijom na histamin treba da se uzdrže od konzumiranja oraha jer je bogat histaminom....
07. okt.
Da li je majonez koristan?Nedostatak vitamina A, koji je rastvorljiv u mastima i koji treba konzumirati samo sa uljem, maslinovim uljem, majonezom ili kremom, dovodi do problema sa kosom i kožom....
18. maj
Da li je avokado koristan?Avokado je voće, koje se odlikuje specifičnim kvalitetima ukusa i izuzetno korisnim nutritivnim sastavom. Takođe se naziva i krokodilska kruška, avokado je svoju istoriju započeo na teritoriji Meksika, ali danas je popularan...
28. okt.
Da li je avokado voće?Evo i nekih od njih:
- paradajz;
- krastavci;
- tikvice;
- bundeve;
- skvoš bundeva;
- masline;
- patlidžan;
Kako da uključite avokado u svoj režim ishrane?
Avokado ima mnogo kulinarskih primena....
25. okt.
Da li je avokado štetan?Ljudi koji pate od preosetljivosti, treba da izbegavaju da jedu avokado. Može da izazove kožnu reakciju ili povraćanje....
19. okt.
Da li pravilno jedemo avokado?Poznato je da je avokado više nego koristan doručak, ali istina je da ga većina ljudi konzumira potpuno pogrešno. Dok ga ljubitelji ovog korisnog voća često jedu kašikom, stručnjaci kažu da su tako lišeni najkorisnijeg...
04. mart
Da li je margarin kancerogen?Margarin je opšti naziv za zamenu maslaca. Ne zna se tačko kada je napravljen ovaj proizvod. Validna je istorija da je šezdesetih godina 19 veka francuski imperator Napoleon III objavio nagradu za onog ko napravi zadovoljavajuću...
27. maj
Da li je želatin štetanMogući neželjeni efekti od preteranog konzumiranja želatina je količini proteina u njemu koji mogu dovesti do toga da jetra i bubrezi treba da rade jače....
26. maj
Da li je stevija štetnaStevija je prirodni zaslađivač, jedna je od alternativa za rafinisani šećer. Za prvi put su njena svojstva otkrivena u južnoj Americi, odakle počinje njeni širenje. U poslednje vreme se sve više govori o njenom uticaju na...
15. maj
1