Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Vrganji sa pirinčemVrganji sa pirinčem
21. sep.
Očistite dobro vrganje i isecite ih na kriške. Pirinač operite i ocedite. Zagrejte tri kašike maslaca u dubokom tiganju i zapržite sitno iseckani praziluk, a nakon njega i vrganje....
Vrganji na maslacuVrganji na maslacu
15. avgust
Maslac se istopi i dodaje mu ulje da ne zagori. Pečurke se prže do blago zlatne boje, zatim im se doda voda i pusti da ispari. Posolite vrganje na maslacu po ukusu na kraju kuvanja....
Vrganji u testu sa pivomVrganji u testu sa pivom
01. jul
Komade vrganja potopite u testo i pržite ih u ne mnogo vrelom ulju do zlatne boje. Kada se pripremi ovo ukusno meze, poslužite ga toplo. Pospite pohovane vrganje u testu sa pivom peršunom i soja sosom....
Vrganji u tiganju sa maslacemVrganji u tiganju sa maslacem
07. dec.
Poslužite čudesno meze od vrganja u maslacu dok je toplo. Pospite sa još malo crnog biber i sitno iseckanog svežeg peršuna i perca mladog luka. Prijatno sa ovim vrganjima u tiganju sa maslacem!...
Marinirani vrganj u teglamaMarinirani vrganj u teglama
27. jun
Stavite očišćene i iseckane vrganje u vrelu marinadu i kuvajte 20 minuta. Izvadite pečurke i rešetkastom kašikom ih ohladite u hladnoj vodu. Rasporedite vrganje u tegle i prelijte proceđenom marinadom....
Crni vrganj u maslacuCrni vrganj u maslacu
05. jun
Dobro očistite pečurke, koren isecite po dužini na relativno debele ivice, a kape možete iseći na komadiće, kako vam se dopada. Ugrejte maslinovo ulje na jakoj vatri i na kratko pecite sa malo soli....
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Kako se spremaju zamrznuti vrganji?
03. nov.
Zamrznuti Vrganji sadrže 23 kcal, što je manje od svežih. Pogledajte i neke ideje za: - salate sa vrganjima; - svinjetinu sa vrganjima; - supu sa vrganjima....
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Kako se kuvaju sušeni vrganji?
28. okt.
Pročitajte takođe kako zamrznuti vrganj i kako čuvati vrganj....
Čorba od vrganja i lisičarkeČorba od vrganja i lisičarke
18. jun
Propržiti goveđu pršutu i ukrasiti serviranu čorbu od vrganja i lisičarke....
Kada se beru bundeve?Kada se beru bundeve?
14. okt.
Bundeve su jedni od omiljenih jesenjih plodova - vrste povrća, čija aroma ne može da nas ostavi ravnodušnim. Postoje različite vrste bundeve, koje se beru u različito vreme. U većini slučajeva njihova berba počinje početkom...
Kada se beru dunje?Kada se beru dunje?
14. okt.
Dunje su prihvaćene kao plodovi tradicije. One imaju počasno mesto u bugarskoj istoriji, jer su čak bili plodovi koje su jeli mladenci za vreme vladavine kralja Solomona. Da biste pravilno konzumirali dunju i izvukli...
Kada se beru brusnice?Kada se beru brusnice?
03. sep.
Crvena borovnica, ili kako se još naziva - brusnica, predstavlja zimzeleni grm sa malim elipsasto-okruglim plodovima. Karakteriše je veoma velika izdržljivost što se tiče niskih temperatura, a njena visina je od 10 do...
Kada se beru mušmule?Kada se beru mušmule?
06. jul
1
Vreme za branje mušmula veoma je teško odrediti na osnovu spoljašnjeg izgleda voća. Jedan od najvažnijih pokazatelja kada je došao pravi momenat za branje je lako odvajanje mušmule sa grane. Sezona za branje mušmula...
Kako se konzervira vrganj?Kako se konzervira vrganj?
24. okt.
Vrganj je jedna od najboljih pečuraka za pripremu: - pasta sa pečurkama; - supa od pečuraka. Pročitajte takođe kako čuvati vrganj i kako prepoznati vrganj....
Vrganji sa pirinčem i čedar siromVrganji sa pirinčem i čedar sirom
11. okt.
Aromatično jelo sa vrganjima i pirinčem je odgovarajuće za prohladne jesenje večeri. Pogledajte još kako se čiste vrganji i kako se suše vrganji....
Vrganji sa maslacem i belim lukomVrganji sa maslacem i belim lukom
24. okt.
Ostavio sam ih na šporetu još 5 minuta, dok se vrganji ne isprže i ne porumene. Vrganje sa maslacem i belim lukom sam servirao posute sitno iseckanim svežom mirođijom....
Vrganj u maslacu, medu i žumancetuVrganj u maslacu, medu i žumancetu
30. jul
Treba da ostanu mekane, ne da se osuše. Pred kraj kuvanja stavite šunku i promešajte na kratko. Vruće pečurke prebacite u tanjir zajedno sa preostalim ukusnim sosom koji se odvojio pri kuvanju....
Kada se beru borove grančice?Kada se beru borove grančice?
10. jun
Borove grančice u sebi sadrže velike količine eteričnih ulja. Vrhovi se mogu koristiti u svrhu lečenja. Od borovih grančica možete pripremiti čaj ili med. Vrhovi borovih grana mogu se iskoristi za pripremu čaja za inhalaciju...
Kada se beru zeleni orasi?Kada se beru zeleni orasi?
18. jun
Dolaskom proleća budi se priroda i život u njoj. Tada mnoge domaćice otvaraju sveske sa oprobanim receptima, kao što je recept za slatko od zelenih oraha ili čuveni liker od zelenih oraha. Ima mnogo razloga da u vašu...
Mirisna supa od svežih vrganja i tikviceMirisna supa od svežih vrganja i tikvice
04. sep.
Luk, šargarepu i drške pečuraka oprati i naseći na sitne kockice, pa prodinstati na biljnoj masnoći, dok ne omekšaju. Preliti ih vrućim bujonom od pečuraka, staviti strukove majčine dušice i biber, pa ostaviti da vri na...
Kada se alkohol dodaje jelimaKada se alkohol dodaje jelima
14. jun
Alkohol, osim što se može direktno konzumirati, odlično se kombinuje i sa pojedinim jelima. Tačnije, on je dobar pomoćnik u kuhinji. Korišćenje alkohola u kulinarstvu nije ništa novo i odavno je pokazalo svoje prednosti...
Rižoto sa vrganjem i tartufomRižoto sa vrganjem i tartufom
27. mart
Rižoto sa vrganjem i tartufom je spreman. Tartuf možete iseći na tanke listiće, ali je bolji ukus kada se narenda. Prijatno!...
Svinjske grudi sa sosom od vrganja i hrskavom slaninomSvinjske grudi sa sosom od vrganja i hrskavom slaninom
05. feb.
Kada provri, nakon nekoliko minuta sipajte pavlaku. Promešajte dobro i nakon oko 2 minuta skinite sa vatre. Ispecite svinjske grudi na roštilju, gril tiganju ili u rerni....
Kada se pije čaj od mirođije?Kada se pije čaj od mirođije?
22. dec.
Foeniculum vulgare je latinski naziv za jedan veoma dobro poznat začin kod nas - mirođiju. Ona se koristi kako za dodavanje specifične arome i ukusa različitim jelima, tako i kao dodatak kod konzervisanja hranljivih proizvoda...
Saće - kada se i zašto konzumira?Saće - kada se i zašto konzumira?
22. jul
Svi znamo koliko beskrajno mnogo osnažujućih svojstava ima med. Saće u koje je smešten med, ss druge strane, takođe ima neke nezamenljive koristi za koje je dobro znati. Pčele ga proizvode u svojim košnicama, sastavljeno...