Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Primeri recepata kao što su supe, prženi sušeni vrganj sa krompirom, vrganj sa pavlakom i mnogi drugi recepti za vrganje mogu se pripremiti sa sušenim vrganjima....
28. okt.
Kako da spremite vrganjeVrganji iziskuju specijalnu pripremu, kako bi se njihova aroma osetila.
Miris vrganja se odlično kombinuje sa pečenom teletinom ili piletinom, ali i sa dinstanom zečetinom ili jagnjetinom....
25. sep.
Kako da napravimo sušene šljiveSušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela....
11. mart
Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?Kraljevski vrganj /Boletus regius/ je iz porodice Boletaceae (Vrganjevke). On spada u neotrovne pečurke i pogodan je za konzumaciju.
Zovu ga još i kraljevka.
Klobuk pečurke raste do 20 cm u prečniku....
22. avgust
1
Marinirani vrganj u teglamaStavite očišćene i iseckane vrganje u vrelu marinadu i kuvajte 20 minuta.
Izvadite pečurke i rešetkastom kašikom ih ohladite u hladnoj vodu.
Rasporedite vrganje u tegle i prelijte proceđenom marinadom....
27. jun
Crni vrganj u maslacuDobro očistite pečurke, koren isecite po dužini na relativno debele ivice, a kape možete iseći na komadiće, kako vam se dopada.
Ugrejte maslinovo ulje na jakoj vatri i na kratko pecite sa malo soli....
05. jun
Kako da pripremimo sušeni paradajzPre sušenja, paradajz treba da operete, da isečete na kriške i da očistite semenke i pregrade u njemu, po želji možete ljuštiti ili ne. Oljušteni se brže suše, ali neoljušteni sačuvjau oblik i imaju pikantniji ukus....
13. januar
Vrganj u maslacu, medu i žumancetuZagrejte tiganj na umerenu do jaku vatru sa maslacem i maslinovim uljem, u slučaju da volite masnije možete da dodajte još....
30. jul
Čorba od vrganja i lisičarkeVrganje stavite u toplu vodu i ostaviti da odstoje desetak minuta.
Nasuti vino u dinstani luk i mešati dok ne ispari. Dodati lisičarke luku. Oljuštiti krompir, pa dodati lisičarkama. Dodati natopljene vrganje....
18. jun
Vrganji u testu sa pivomKako biste pripremili ove pohovane pečurke, vrganj očistite, donji deo stabla odsecite, ako ima potrebe operite ih i osušite.
Isecite vrganj na komade....
01. jul
Vrganji u tiganju sa maslacemPoslužite čudesno meze od vrganja u maslacu dok je toplo.
Pospite sa još malo crnog biber i sitno iseckanog svežeg peršuna i perca mladog luka.
Prijatno sa ovim vrganjima u tiganju sa maslacem!...
07. dec.
Rižoto sa vrganjem i tartufomRižoto sa vrganjem i tartufom je spreman.
Tartuf možete iseći na tanke listiće, ali je bolji ukus kada se narenda.
Prijatno!...
27. mart
Kako da sami napravite domaći sušeni lukZbog toga i zbog obnavljanja rezervi vitamina i minerala, možemo pripremiti domaći sušeni luk koji možemo koristiti godinama.
Postupak sušenja luka uopšte nije naporan, sve dok poštujete osnovne korake....
17. okt.
Kako da pripremite sušeno voće kod kućeImajte na umu da proces sušenja na vazduhu traje između 10 i 14 dana.
Sušenje voća u kućnoj rerni
Najlakša stvar na svetu. Zagrejte rernu na 60 stepeni u režimu "Turbo"....
04. jul
Kako pripremiti mirisne sušene masline?Na primer, sušenje maslina je jedan od najlakših načina za pripremu ovog inače izuzetno gorkog ploda.
Ukus nakon sušenja je skoro identičan ukusu sočnih crnih maslina koje kupujete u prodavnici....
21. april
Kako se konzervira vrganj?Vrganj je jedna od najboljih pečuraka za pripremu:
- pasta sa pečurkama;
- supa od pečuraka.
Pročitajte takođe kako čuvati vrganj i kako prepoznati vrganj....
24. okt.
Kako se čuvaju sušeni vrganjiEvo kako možete da čuvate sušene vrganje
Sušeni vrganji u staklenim teglama
Tegle u kojima ćete čuvati vrganje treba da budu od tamnog stakla, a ne providne, kako bi pečurke bile zaštićene od svetlosti....
07. nov.
1
Mirisna supa od svežih vrganja i tikvicePreliti ih vrućim bujonom od pečuraka, staviti strukove majčine dušice i biber, pa ostaviti da vri na tihoj vatri, oko 20 minuta....
04. sep.
Da napravimo sušeno mesoA domaće sušeno meso je delikates koji ne može da zameni bilo koje drugo kupljeno meze. Samo ako ga napravite kako treba, razume se....
30. mart
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Vrganji naseljavaju mešovite šume, na mestima nakon skupljanja letine i plantaža breza. Mogu da se spreme kako sveži, tako i sušeni, konzervisani i zamrznuti.
Zamrznuti vrganji se spremaju izuzetno jednostavno....
03. nov.
Da li su korisne sušene kajsijeRedovna konzumacija sušenih kajsija poboljšava cirkulaciju....
09. avgust
Da napravimo domaću sušenu kobasicuPostoji velika raznovrsnost recepata za sušene kobasice koji su pripremljeni za vas u ovoj kolekciji domaće spremljene sušene kobasice....
13. januar