Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Kako se kuvaju sušeni vrganji?
28. okt.
Primeri recepata kao što su supe, prženi sušeni vrganj sa krompirom, vrganj sa pavlakom i mnogi drugi recepti za vrganje mogu se pripremiti sa sušenim vrganjima....
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganje
25. sep.
Vrganji iziskuju specijalnu pripremu, kako bi se njihova aroma osetila. Miris vrganja se odlično kombinuje sa pečenom teletinom ili piletinom, ali i sa dinstanom zečetinom ili jagnjetinom....
Kako da napravimo sušene šljiveKako da napravimo sušene šljive
11. mart
Sušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela....
Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?
22. avgust
1
Kraljevski vrganj /Boletus regius/ je iz porodice Boletaceae (Vrganjevke). On spada u neotrovne pečurke i pogodan je za konzumaciju. Zovu ga još i kraljevka. Klobuk pečurke raste do 20 cm u prečniku....
Marinirani vrganj u teglamaMarinirani vrganj u teglama
27. jun
Stavite očišćene i iseckane vrganje u vrelu marinadu i kuvajte 20 minuta. Izvadite pečurke i rešetkastom kašikom ih ohladite u hladnoj vodu. Rasporedite vrganje u tegle i prelijte proceđenom marinadom....
Crni vrganj u maslacuCrni vrganj u maslacu
05. jun
Dobro očistite pečurke, koren isecite po dužini na relativno debele ivice, a kape možete iseći na komadiće, kako vam se dopada. Ugrejte maslinovo ulje na jakoj vatri i na kratko pecite sa malo soli....
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Pre sušenja, paradajz treba da operete, da isečete na kriške i da očistite semenke i pregrade u njemu, po želji možete ljuštiti ili ne. Oljušteni se brže suše, ali neoljušteni sačuvjau oblik i imaju pikantniji ukus....
Vrganj u maslacu, medu i žumancetuVrganj u maslacu, medu i žumancetu
30. jul
Zagrejte tiganj na umerenu do jaku vatru sa maslacem i maslinovim uljem, u slučaju da volite masnije možete da dodajte još....
Čorba od vrganja i lisičarkeČorba od vrganja i lisičarke
18. jun
Vrganje stavite u toplu vodu i ostaviti da odstoje desetak minuta. Nasuti vino u dinstani luk i mešati dok ne ispari. Dodati lisičarke luku. Oljuštiti krompir, pa dodati lisičarkama. Dodati natopljene vrganje....
Vrganji u testu sa pivomVrganji u testu sa pivom
01. jul
Kako biste pripremili ove pohovane pečurke, vrganj očistite, donji deo stabla odsecite, ako ima potrebe operite ih i osušite. Isecite vrganj na komade....
Vrganji u tiganju sa maslacemVrganji u tiganju sa maslacem
07. dec.
Poslužite čudesno meze od vrganja u maslacu dok je toplo. Pospite sa još malo crnog biber i sitno iseckanog svežeg peršuna i perca mladog luka. Prijatno sa ovim vrganjima u tiganju sa maslacem!...
Rižoto sa vrganjem i tartufomRižoto sa vrganjem i tartufom
27. mart
Rižoto sa vrganjem i tartufom je spreman. Tartuf možete iseći na tanke listiće, ali je bolji ukus kada se narenda. Prijatno!...
Kako da sami napravite domaći sušeni lukKako da sami napravite domaći sušeni luk
17. okt.
Zbog toga i zbog obnavljanja rezervi vitamina i minerala, možemo pripremiti domaći sušeni luk koji možemo koristiti godinama. Postupak sušenja luka uopšte nije naporan, sve dok poštujete osnovne korake....
Kako da pripremite sušeno voće kod kućeKako da pripremite sušeno voće kod kuće
04. jul
Imajte na umu da proces sušenja na vazduhu traje između 10 i 14 dana. Sušenje voća u kućnoj rerni Najlakša stvar na svetu. Zagrejte rernu na 60 stepeni u režimu "Turbo"....
Kako pripremiti mirisne sušene masline?Kako pripremiti mirisne sušene masline?
21. april
Na primer, sušenje maslina je jedan od najlakših načina za pripremu ovog inače izuzetno gorkog ploda. Ukus nakon sušenja je skoro identičan ukusu sočnih crnih maslina koje kupujete u prodavnici....
Kako se konzervira vrganj?Kako se konzervira vrganj?
24. okt.
Vrganj je jedna od najboljih pečuraka za pripremu: - pasta sa pečurkama; - supa od pečuraka. Pročitajte takođe kako čuvati vrganj i kako prepoznati vrganj....
Kako se čuvaju sušeni vrganjiKako se čuvaju sušeni vrganji
07. nov.
1
Evo kako možete da čuvate sušene vrganje Sušeni vrganji u staklenim teglama Tegle u kojima ćete čuvati vrganje treba da budu od tamnog stakla, a ne providne, kako bi pečurke bile zaštićene od svetlosti....
Mirisna supa od svežih vrganja i tikviceMirisna supa od svežih vrganja i tikvice
04. sep.
Preliti ih vrućim bujonom od pečuraka, staviti strukove majčine dušice i biber, pa ostaviti da vri na tihoj vatri, oko 20 minuta....
Da napravimo sušeno mesoDa napravimo sušeno meso
30. mart
A domaće sušeno meso je delikates koji ne može da zameni bilo koje drugo kupljeno meze. Samo ako ga napravite kako treba, razume se....
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Kako se spremaju zamrznuti vrganji?
03. nov.
Vrganji naseljavaju mešovite šume, na mestima nakon skupljanja letine i plantaža breza. Mogu da se spreme kako sveži, tako i sušeni, konzervisani i zamrznuti. Zamrznuti vrganji se spremaju izuzetno jednostavno....
Da li su korisne sušene kajsijeDa li su korisne sušene kajsije
09. avgust
Redovna konzumacija sušenih kajsija poboljšava cirkulaciju....
Da napravimo domaću sušenu kobasicuDa napravimo domaću sušenu kobasicu
13. januar
Postoji velika raznovrsnost recepata za sušene kobasice koji su pripremljeni za vas u ovoj kolekciji domaće spremljene sušene kobasice....