Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaRečna pastrmka na roštilju je veoma nežna i aromatična, posebno ako se pridržavate recepta i korisnih saveta....
07. avgust
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se prži krompirPrženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje.
Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...
28. april
Kako se prži u dubokom ulju?Prženje u dubokom ulju je jedan od tri osnovna načina za prženje sa masnoćom. Ono je široko preferirana metoda za kulinarsku obradu, s obzirom na to da isprženi proizvod ostaje sočan iznutra, a spolja dobija hrskavu koricu...
18. maj
Pastrmka u tiganjuRiba se očisti i opere.
Zagrejte maslac. Uvaljajte ribe u kukuruzno brašno i zapržite ih u jako zagrejanom maslacu po oko 5-6 minuta sa svake strane. Cilj je da dobijete hrskavu zlatasto-braon koricu....
15. jul
Pastrmka u rerniPosolite pastrmke, začinite ih ostalim začinima. Nasecite povrće i stavite ga unutar riba, a ostatak oko njih.
Pecite na 200 stepeni 50-60 minuta, skinite foliju i još 10-15 minuta zapecite ribu bez folije....
21. nov.
Pastrmka u crepuPastrmke dobro očistite i ne zaboravite da odstranite škrge. Operite ribe i osušite ih ubrusom. Unutrašnjost riba posolite i pobiberite, a spolja ih premažite sveže isceđenim sokom od limuna....
23. januar
Dijetalna pastrmka u rerniPastrmke se ponovo operu pod mlazom vode i ostavljaju se na kratko u đevđiru kako bi se ocedili od vode. Po koži ribe oštrim nožem se prave dijagonalni prorezi od 4-5 cm....
12. januar
Losos pastrmka u rerniOdozgo se riba posipa uljem. Riba se peče na 180 stepeni dok ne bude gotova. Losos pastrmku u rerni sam servirala sa zelenom salaticom.
Pogledajte i druge naše predloge za losos pastrmku ili pastrmku u rerni....
14. avgust
Jednostavna pastrmka s krompirićimaOvo se koristi kao preliv za pečenu pastrmku.
Krompir očistiti i prepoloviti ukoliko je potrebno. U tanjiru izmešati kukuruzno brašno, alevu papriku i kašičicu soli i zatim uvaljati krompir u ovu mešavinu....
20. maj
1
Dijetalna pastrmka u folijiPastrmka se očisti, opere i ocedi od vode. Posoli se sa malo soli (ako vam je dijeta dozvoljava) i bibera. Dobro je da odstoji tako bar 30 minuta....
01. avgust
Pastrmka u vinskom pohovanjuSvako parče ribe se umače u brašno, nakon toga u smesu sa vinom i prži se u zagrejanom tiganju dok ne postane zlatasto.
Limun se seče na kriške i servira se sa ribom....
15. okt.
Pečena pastrmka u rerniFolija se sklanja i ribe se zapeku još 5 minuta samo na gornjem pečenju ili na grilu.
Pastrmka se servira sa salatom po izboru, posuta obilno peršunom....
18. dec.
Pastrmka iz tiganjaPastrmku očistiti i dobro oprati vodom.
Pripremiti marinadu od 300 ml ulja, seckanog peršina, belog luka i limuna, tako što se sitno seckani peršun i beli luk stavljaju unutar ribe....
17. nov.
Pastrmka sa povrćemNa povrće se ređaju pastrmke, uvijaju se folijom i peku se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Nakon pola sata folija se skida i zapeče se dok pečena riba ne dobije prijatnu boju.
Pastrmka sa povrćem je gotova....
10. okt.
Pastrmka sa pestomJa kupujem očišćenu pastrmku, ali ako ste vi kupili celu, naoružajte se nožem i strpljenjem i očistite od unutrašnjosti....
14. dec.
Pastrmka u sosu od maslacaUkrasite vašu pastrmku sa sosom od maslaca po želji i poslužite....
06. avgust
Pečena pastrmka i grilovano povrćeRernu zagrejati na 200°C.
Ribu očistiti, oprati i posušiti.
U blenderu napraviti marinadu od predviđenih sastojaka.
Povrće dobro oprati i mandolinom ili ljuštilicom iseći na trake debljine 2-3 mm.
Isečene trake...
22. feb.
1
Pastrmka sa začinskim biljemKomadi limuna se stavljaju u usnu duplju pastrmke.
Ostavlja se u frižideru na otprilike sat vremena da upije arome.
Pastrmka se peče u rerni 30 minuta....
10. jul
Kalifornijska pastrmka na roštiljuNakon isteka vremena, ribu izvadimo iz marinade, osušimo papirnom salvetom da ukloni višak tečnosti i premažemo uljem pripremljenu pastrmku.
Uključite roštilj i kada se zagreje, stavite pastrmku na roštilj....
10. okt.
Marinirana pastrmka na roštiljuMešamo dobro marinadu za ribu, dok se ne pomešaju sastojci.
Očistimo unutrašnjost pastrmki, po želji možemo da isečemo na parčiće, a možemo i da ostavimo cele. Potapamo u marinadu....
29. jul
Zapečena pastrmka na pirinčuRibu očistiti, posoliti, pobiberiti i položiti u podmazan pekač.
Rernu zagrejati na 200°C.
Luk, sremuš i peršun sitno iseći.
Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti luk da zastakli, dodati divlji luk, zatim opran pirinač...
29. mart