Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta kuvati sa ostacima od krompiraDodajte ih u razne krompir salate, u koje možete staviti kuvanu cveklu iseckanu na kockice, šargarepu i šta god vam padne na pamet.
Pogledajte šta da kuvate sa prazničnim ostacima....
17. januar
1
Da kuvamo sa ostacima od praznične večereNaravno, možete ih dodati u krem čorbu, ako uopšte imate želju da kuvate....
03. mart
Šta kuvati sa teletinomBilo da ste iskusni kuvar ili ambiciozan kuvar početnik, istraživanje mogućnosti šta da skuvate sa govedinom i teletinom može vam otvoriti svet gastronomskih užitaka....
09. jul
Šta kuvati sa svinjetinomU narednim redovima ponudićemo vam samo mali deo onoga što možete da kuvate od svinjetine....
26. april
Šta kuvati sa bundevom?Šta kuvati sa bundevom
Pošto ovaj plod podnosi različite toplotne tretmane, može se koristiti za razna jela od bundeve....
14. nov.
Šta kuvati sa graškom?Lako, ovaj recept kombinuje kuvani smrznuti grašak, krompir i meko kuvana jaja sa mirisnim prelivom od senfa;
- Ruska salata - klasika;
- Stampot sa graškom i drugim povrćem - odličan prilog;
- Rižoto od graška i špargle...
15. jul
Šta da skuvamo sa ostacima kobasica i predjela?Samo ih isecite na kockice, dodajte im kuvanu šargarepu iseckanu na kockice, jaje, krompir, kao i grašak i kiseli krastavčić, majonez i hop - imaćete novu hranu na trpezi....
16. januar
Supa od domaćeg pileta sa kurkumomŽumance umutite sa svežim mlekom i sipajte smesu u tankom mlazu u supu, uz neprestano mešanje. Isključite vatru i supa je gotova. Pileću supu poslužite sa sitno naseckanim peršunom....
02. sep.
Šnicle od domaćeg pileta sa garnirugnomKad postane prozračan, dodajemo proceđen bujon od skuvanog pileta. Začinjavamo solju i biberom. Skuvamo pirinač na tihoj vatri....
03. april
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaKao i sa ostalim mastima, ne treba da zaboravite da treba da pazite sa količinom, pošto postoji rizik od gojenja....
07. april
Šta da pripremimo sa brašnom od heljdeKorisna svojstva heljdinog brašna se uglavnom povezuju sa sadržajem gvožđa, kalcijuma, kalijuma, fosfora, joda, cinka, magnezijuma, mangana, vlakana i aminokiselina.
Brašno od heljde se još uvek ne...
23. dec.
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Da li ste se zapitali, kada kuvate krompir za pire, da li da bacite vodu ili je možete ikosristiti za nešto drugo. U praksi, ova tečnost ima svoja korisna svojstva, kojih nije malo....
20. jun
Janija od domaćeg pileta sa paprikama i lukomNakon što je pileća janija gotova, stavlja se sitno isečen peršun, jelo se poklapa poklopcem i isključuje se ringla, a šerpa sa janijom od domaćeg pileta sa paprikama i lukom ostaje na ringli....
04. jun
Pečeno pile sa nadevom od pirinčaKuvajte dok se tečnost ne apsorbuje. Začinite solju i biberom, sklonite sa ringle.
Napunite pile nadevom i pažljivo zašijte....
12. feb.
Pečeno pile sa nadevom od pečurakaPečeno pile sa nadevom od pečuraka servirajte u porcijama, ukrašeno nadevom i preliveno paradajz sosom.
Prijatno!...
31. avgust
Pečeno pile sa nadevom od kačkavaljaServirajte sa prilogom od prženih krompira.
Takođe možete staviti krompir da se peče u rerni, zajedno sa piletom - kao što sam napravila na slikama....
16. feb.
Šta sve sadrži piletina?Sve ove materije, kojih ima u piletini, uspevaju da malo pile nateraju da poraste u veliko i debelo za manje od 40 dana....
19. jul
Pile sa brokolijem i sosom od sirevaOd prethodne večeri ili nekoliko sati pre jela spremite meso, tako što čete ga iseći na tanke šnicle i marinirajte ga u maslinovom ulju, soku od limuna, malo soli i biberu po želji....
27. sep.
Pile sa kafiolom u sosu od pavlakePileći file operemo i isečemo na kockice. Nakon toga propržimo dok ne dobije zlatnu boju.
Kad bude gotovo dodajemo rendani beli luk i kiselu pavlaku. 2-3 minuta nakon toga dodajemo i sveže mleko, so, biber, pešun....
17. dec.
Šta pripremiti sa Buratom?Sir je jedan od najpopularnijih mlečnih proizvoda i verovatno ima više varijacija od bilo kog drugog sličnog proizvoda. Razni tradicionalni sirevi sa svojim specifičnostima i kulinarskim karakteristikama nalaze se širom sveta...
29. nov.
Pile sa limunomIsecite pile na pporcije. U dubokoj posudi sa poklopcem ugrejte ulje, poređajte meso i pržite dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana. Dodajte sitno iseckan luk i pržite dok ne omekša....
28. feb.
Pile sa pirinčemKada pirinač upije vodu i piletina dobije laganu zlatnu boju, jelo je gotovo....
23. okt.
Pile sa citrusimaPomešajte sok od pomorandže i sok od limuna i koricu limuna sa snefom, medom i izgnječenim čenovima belog luka. Sipajte na pile i lepo rasporedite marinadu po celom piletu....
24. avgust
Pile sa bamijomSipamo 2-3 šolje vode i kuvamo pile sa bamijom dok ne bude gotovo. Malo pre nego što sklonimo sa rinlge posipamo isečenim svežim peršunom....
29. sep.