Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju
25. nov.
Tako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu. Po običaju, jagnje za Uskrs...
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Prethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu: 1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
Rakija od grožđaRakija od grožđa
29. april
Rakija od grožđa se pravi pri destilaciji grožđane ljuske pri proizvodnji vina. Važno je da se sačuvaju kore, ako nemate mogućnost da ih odmah destilirate....
Rakija od šljivaRakija od šljiva
14. mart
Ako se dodaje 20 kg šećera, dodati 60 l vode. Mešati dok se u potpunosti ne rastvori i dodati u kašu od voća. Tako primpremljen materijal se meša 3-4 puta na dan - koliko češće, toliko bolje....
Rakija od dunjaRakija od dunja
23. maj
Rakiju od dunja pecite dva puta, odvajajući prvotok i lošu rakiju. Gotovu rakiju čuvajte 6 meseci u hrastovom buretu za maksimalno dobar ukus....
Rakija od anisaRakija od anisa
20. maj
U dobijenu rakiju se stavlja 200 g mlevenog semena anisa i ponovo odstoji 28 dana. Filtrira se i razređuje do zeljenih gradi. Obično je oko 55 gradi....
Rakija od dženarikaRakija od dženarika
05. jun
Sve dobijeno kao prvo točenje i slaba rakija odbacuje se prilikom destilovanja. Destiluje se dva puta i čuva se u buretu....
Rakija od trešnjeRakija od trešnje
05. jun
Rakija od trešnje se peče dvaput i obavezno se odvaja prva rakija od 3 gradi, tj. zapremina se pomnoži sa gradima, a zatim sve sa 0.03....
Rakija od kruškeRakija od kruške
03. jun
Nakon kraja fermentacije kaša se odmah peče. Nakon toga se destiluje, i rakija treba da ima 38 gradi. Prebacuje se u bure i čuva....
Rakija od jabukeRakija od jabuke
02. jun
Alkoholni sadržaj rakije od jabuke treba da je 38 stepeni....
Rakija od kukuruzaRakija od kukuruza
02. jun
Pri destilaciji se odvoji prvo točenje i slaba rakija....
Rakija od breskviRakija od breskvi
10. jun
U 12 l dvostruko destilovane rakije dodati 2 kg listova breskve. Ostaviti da odstoji 2-3 nedelje, da se destiluje....
Rakija od vinaRakija od vina
09. jun
Rakija od vina se dobija destilacijom dobrog, kvalitetnog vina. Što je vino aromatičnije, toliko će aromatičnija biti rakija, i biće odličnog ukusa i kvaliteta....
Rakija od bundeveRakija od bundeve
10. januar
1
Fermentacija se dobija tako što na svakih 20 litara dodajemo 4 g suvog kvasca. Dobijenu smesu pratimo aparatom za merenje šećera. Kad se fermentacija završi, prokuvamo materijal i nakon toga destilujemo....
Rakija od višnjeRakija od višnje
24. jul
Sve sastojke pomešajte i neka odstoji 40 dana u staklenoj posudi na osunčanom mestu. Posle procedite i stavite u staklene faše i čuvajte ih na hladnom mestu....
Kako se peče ceo komad mesaKako se peče ceo komad mesa
01. maj
Meso, ispečeno u komadu, ne samo da je izuzetno ukusno, već je i jelo koje se servira u odgovarajućoj posudi i sa pravilno odabranim garnirungom, koji mu obogaćuje ukus. U kuhinji mnogih naraoda ima recepata za pečenje...
Kuvana rakija sa medomKuvana rakija sa medom
16. mart
Sipajte rakiju u odgovarajuću posudu ili čajnik. Zagrejte je zajedno sa medom do ključanja, skinite sa vatre i držite posudu poklopljenu. Poslužite kuvanu rakiju sa medom toplu....
Domaća rakija od smokavaDomaća rakija od smokava
15. mart
Možete dodati i malo kvasca, da se ubrza proces fermentacije. Nakon toga se rakija destiluje. Alkoholni stepen domaće rakije od smokava treba da bude oko 38 stepeni....