Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
25. nov.
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu.
Po običaju, jagnje za Uskrs...
05. maj
Koje meso se koliko pečePrethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
26. jul
Koliko dugo se kuva različito povrćeZbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade.
Vreme za koje se različito povrće kuva
Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
13. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomEvo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu:
1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
09. januar
Rakija od grožđaRakija od grožđa se pravi pri destilaciji grožđane ljuske pri proizvodnji vina. Važno je da se sačuvaju kore, ako nemate mogućnost da ih odmah destilirate....
29. april
Rakija od šljivaAko se dodaje 20 kg šećera, dodati 60 l vode. Mešati dok se u potpunosti ne rastvori i dodati u kašu od voća.
Tako primpremljen materijal se meša 3-4 puta na dan - koliko češće, toliko bolje....
14. mart
Rakija od dunjaRakiju od dunja pecite dva puta, odvajajući prvotok i lošu rakiju. Gotovu rakiju čuvajte 6 meseci u hrastovom buretu za maksimalno dobar ukus....
23. maj
Rakija od anisaU dobijenu rakiju se stavlja 200 g mlevenog semena anisa i ponovo odstoji 28 dana. Filtrira se i razređuje do zeljenih gradi. Obično je oko 55 gradi....
20. maj
Rakija od dženarikaSve dobijeno kao prvo točenje i slaba rakija odbacuje se prilikom destilovanja. Destiluje se dva puta i čuva se u buretu....
05. jun
Rakija od trešnjeRakija od trešnje se peče dvaput i obavezno se odvaja prva rakija od 3 gradi, tj. zapremina se pomnoži sa gradima, a zatim sve sa 0.03....
05. jun
Rakija od kruškeNakon kraja fermentacije kaša se odmah peče. Nakon toga se destiluje, i rakija treba da ima 38 gradi. Prebacuje se u bure i čuva....
03. jun
Rakija od breskviU 12 l dvostruko destilovane rakije dodati 2 kg listova breskve. Ostaviti da odstoji 2-3 nedelje, da se destiluje....
10. jun
Rakija od vinaRakija od vina se dobija destilacijom dobrog, kvalitetnog vina. Što je vino aromatičnije, toliko će aromatičnija biti rakija, i biće odličnog ukusa i kvaliteta....
09. jun
Rakija od bundeveFermentacija se dobija tako što na svakih 20 litara dodajemo 4 g suvog kvasca.
Dobijenu smesu pratimo aparatom za merenje šećera. Kad se fermentacija završi, prokuvamo materijal i nakon toga destilujemo....
10. januar
1
Rakija od višnjeSve sastojke pomešajte i neka odstoji 40 dana u staklenoj posudi na osunčanom mestu.
Posle procedite i stavite u staklene faše i čuvajte ih na hladnom mestu....
24. jul
Kako se peče ceo komad mesaMeso, ispečeno u komadu, ne samo da je izuzetno ukusno, već je i jelo koje se servira u odgovarajućoj posudi i sa pravilno odabranim garnirungom, koji mu obogaćuje ukus.
U kuhinji mnogih naraoda ima recepata za pečenje...
01. maj
Kuvana rakija sa medomSipajte rakiju u odgovarajuću posudu ili čajnik.
Zagrejte je zajedno sa medom do ključanja, skinite sa vatre i držite posudu poklopljenu.
Poslužite kuvanu rakiju sa medom toplu....
16. mart
Domaća rakija od smokavaMožete dodati i malo kvasca, da se ubrza proces fermentacije.
Nakon toga se rakija destiluje. Alkoholni stepen domaće rakije od smokava treba da bude oko 38 stepeni....
15. mart