Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se kuva grašakAko volite grašak, preporučujemo da probate ove recepte sa graškom:
- posni grašak;
- piletina sa graškom;
- teletina sa graškom;...
13. jun
Šakšuka sa paradajzom iz konzerve i žalfijomŠakšuku sa paradajzom iz konzerve i žalfijom poslužite uz mekani hleb i uživajte u svakom zalogaju....
10. jul
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
15. jun
Kako se kuva kukuruzKukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu.
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
27. april
Kako se kuva lep pirinačPirinač je među najpopularnijim proizvodima koje koristimo za pripremanje domaćih jela. Iako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač...
10. feb.
Kako se kuva sa multikukerom?Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje.
Osim što štedi domaćici...
24. januar
Kako se kuva Crveni zubatac?Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac.
Crveni zubatac je riba...
16. nov.
Kako se kuva crveni pasulj?Pasulj je jedno od najpopularnijeg zrnastog povrća u našoj nacionalnoj kuhinji, a ovo nije samo karakteristično samo za naše kulinarske preferencije. Ova gajena biljka uzgaja se u različitim sortama i vrstama. Crveni pasulj...
14. okt.
Kako se kuva sveži kupusSvako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
01. avgust
Kolač sa breskvama iz konzerveMaslac, brašno i šećer staviti u posudu i rukama sve sjediniti.
Puter i šećer umiksati, dodati jaja i nastaviti sa mućenjem. Dodati brašno i sodu bikarbonu i sve izmešati. Umešati i slatku pavlaku.
U pleh sa pekarskim...
13. mart
Janija sa boranijom iz konzerveBoranija se sipa iz tegle u cediljku i isplakne se. Krompir se oljušti i iseče na veoma sitno, šargarepa se očisti i narenda, a luk i beli luk se takođe iseku na sitno....
21. jul
Brzi pečeni pasulj iz konzerveDodajemo pasulj iz konzerve, nakon što ga pre toga ocedimo.
Promešamo i ostavljamo malo da se izdinsta (oko 7-8 minuta). Prebacujemo u posudu za pečenje, nalivamo 1-2 šolje vrele vode....
29. maj
Kako se kuva povrće na pariKuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa.
Kuvanje...
02. nov.
Kako se kuva u vok tiganjuVok je kineski tiganj koji poseduje tri karakteristične crte u odnosu na ostale tiganje - ispupčeno dno, tanke zidovi i okrugli oblik. Ovaj oblik posude omogućuje njegovo brzo zagrevanje, a jela budu gotova za nekoliko minuta...
17. avgust
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja.
Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
20. januar
Jednostavan kolač sa breskvama iz konzerveJednostavan kolač sa breskvama iz konzerve je gotov!...
24. feb.
Svinjko meso sa graškom iz konzervePosle se dodaje oceđen grašak iz tegli.
Meša se i začinjava se solju, origanom i prstohvatom ljute aleve paprike. Ostavlja se na tihoj vatri da se kuva dok meso i grašak ne budu gotovi....
05. dec.
Krompir pire sa pasuljem iz konzerveSok iz konzerve ocedite i ostavite na stranu.
Kada se krompir skroz skuva, vodu ocedite i dodajte im maslac. Zatim ispasirajte, da dobijete pire, pa mu dodajte smesu iz blendera....
12. maj
Zelena salata sa tunjevinom iz konzerveZelena salata se iskida rukama, na komade srednje veličine. Otvorimo konzervu i sipamo preko salate. Dodaje se paradajz, iseckan na kockice....
30. maj
Pirinač, kukuruz i grašak iz rerneGrašak je iz konzerve i kukuruz. Potrebnu količinu operemo i dodajemo u pirinač u plehu.
Povrće začinimo željenim začinima, promešamo dobro i prelivamo sa 1 1/2 šolje vode. Pečemo na 180 stepeni....
13. dec.
Kako se kuva pasulj na pravilan načinPasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni deo naše...
26. feb.