Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako volite grašak, preporučujemo da probate ove recepte sa graškom: - posni grašak; - piletina sa graškom; - teletina sa graškom;...
Šakšuka sa paradajzom iz konzerve i žalfijomŠakšuka sa paradajzom iz konzerve i žalfijom
10. jul
Šakšuku sa paradajzom iz konzerve i žalfijom poslužite uz mekani hleb i uživajte u svakom zalogaju....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka. Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu. Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Pirinač je među najpopularnijim proizvodima koje koristimo za pripremanje domaćih jela. Iako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač...
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje. Osim što štedi domaćici...
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac. Crveni zubatac je riba...
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Pasulj je jedno od najpopularnijeg zrnastog povrća u našoj nacionalnoj kuhinji, a ovo nije samo karakteristično samo za naše kulinarske preferencije. Ova gajena biljka uzgaja se u različitim sortama i vrstama. Crveni pasulj...
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Svako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
Kolač sa breskvama iz konzerveKolač sa breskvama iz konzerve
13. mart
Maslac, brašno i šećer staviti u posudu i rukama sve sjediniti. Puter i šećer umiksati, dodati jaja i nastaviti sa mućenjem. Dodati brašno i sodu bikarbonu i sve izmešati. Umešati i slatku pavlaku. U pleh sa pekarskim...
Jelo sa bamijom iz konzerveJelo sa bamijom iz konzerve
01. maj
Jelo sa bamijom iz konzerve je gotovo....
Janija sa boranijom iz konzerveJanija sa boranijom iz konzerve
21. jul
Boranija se sipa iz tegle u cediljku i isplakne se. Krompir se oljušti i iseče na veoma sitno, šargarepa se očisti i narenda, a luk i beli luk se takođe iseku na sitno....
Brzi pečeni pasulj iz konzerveBrzi pečeni pasulj iz konzerve
29. maj
Dodajemo pasulj iz konzerve, nakon što ga pre toga ocedimo. Promešamo i ostavljamo malo da se izdinsta (oko 7-8 minuta). Prebacujemo u posudu za pečenje, nalivamo 1-2 šolje vrele vode....
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pari
02. nov.
Kuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa. Kuvanje...
Kako se kuva u vok tiganjuKako se kuva u vok tiganju
17. avgust
Vok je kineski tiganj koji poseduje tri karakteristične crte u odnosu na ostale tiganje - ispupčeno dno, tanke zidovi i okrugli oblik. Ovaj oblik posude omogućuje njegovo brzo zagrevanje, a jela budu gotova za nekoliko minuta...
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?
20. januar
Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja. Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
Jednostavan kolač sa breskvama iz konzerveJednostavan kolač sa breskvama iz konzerve
24. feb.
Jednostavan kolač sa breskvama iz konzerve je gotov!...
Svinjko meso sa graškom iz konzerveSvinjko meso sa graškom iz konzerve
05. dec.
Posle se dodaje oceđen grašak iz tegli. Meša se i začinjava se solju, origanom i prstohvatom ljute aleve paprike. Ostavlja se na tihoj vatri da se kuva dok meso i grašak ne budu gotovi....
Krompir pire sa pasuljem iz konzerveKrompir pire sa pasuljem iz konzerve
12. maj
Sok iz konzerve ocedite i ostavite na stranu. Kada se krompir skroz skuva, vodu ocedite i dodajte im maslac. Zatim ispasirajte, da dobijete pire, pa mu dodajte smesu iz blendera....
Zelena salata sa tunjevinom iz konzerveZelena salata sa tunjevinom iz konzerve
30. maj
Zelena salata se iskida rukama, na komade srednje veličine. Otvorimo konzervu i sipamo preko salate. Dodaje se paradajz, iseckan na kockice....
Domaća pašteta od tune iz konzerveDomaća pašteta od tune iz konzerve
07. jun
Domaću paštetu od tune iz konzerve mazati na hleb....
Pirinač, kukuruz i grašak iz rernePirinač, kukuruz i grašak iz rerne
13. dec.
Grašak je iz konzerve i kukuruz. Potrebnu količinu operemo i dodajemo u pirinač u plehu. Povrće začinimo željenim začinima, promešamo dobro i prelivamo sa 1 1/2 šolje vode. Pečemo na 180 stepeni....
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
Pasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni deo naše...