Facebook
Omiljeno
Pinterest
Da napravimo mleveno meso za ćufticeMleveno meso za ćuftice se melje na mašini za mlevenje od masnog svnijskog i telećeg mesa, u odnosu 60 prema 40.
Mogu da se koriste još i meso od bivola, ovčije, magareće, konjsko i meso divljači....
Kako se prave perlice šećera?Prstima se pritiska i odozdo na papir za pečenje izlaze mali duguljasti komadići šećernih perli. Ostavljaju se da se osuše....
Začini za mleveno mesoKada znate kako se pravilno začinjava mleveno meso, preporučujemo da probate neki od sledećih recepata sa mlevenim mesom:
- Rolat sa mlevenim mesom;
- Musaka sa mlevenim mesom;
- Princeze sa mlevenim mesom u rerni...
Mleveno meso sa leblebijomČim slaninica pusti mirise, dodajte mleveno meso.
Smanjite temperaturu na ringli i nastaviti sa dinstanjem. Dinstati 10-ak minuta, posoliti i pobiberiti, sipati iseckan peršun, iseckani korijander, beli luk i kari....
Pečurke, obučene u mleveno mesoMleveno meso pomešamo sa jajetom, prezlama i začinima koji se vama dopadaju za mleveno meso ili koristite univerzaalni začin za mleveno meso.
Pravimo 10 loptica kao za velike ćufte....
Mleveno meso, praziluk i prosoNa zagrejanom maslinovom ulju propržiti sitno nasečenu slaninu, dodati praziluk, kada malo svene, dodati beli luk da zamiriši, zatim meso i sve zajedno dinstati da meso promeni boju....
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Kako mleveno meso ne bi bilo previše suvo, dodajte i malo slanine u njega ili birajte malo masnije meso za njegovu pripremu. Preporučuje se da meso bude mešavina svinjetine i teletine.
3....
Mleveno meso sa pirinčem i paradajzomU ostaloj masnoći upržiti mleveno meso. Nakon toga ga dodati u već gotov sos.
Posoliti i začiniti ostalim začinima, pa dodati prethodno očišćen i opran pirinač....
Kuvana jaja umotana u mleveno mesoKuvajte jaja oko 12 minuta, ostavljajući jedno za mleveno meso. Ohladite jaja hladnom vodom i oljuštite ih.
Zamesite mleveno meso dodajući sitno isečen luk. čubar i rastvorene prezle sa malo vode....
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu....
Kako se špikuje meso?Evo jednog tipičnog recepta za špikovano meso. Umesto svinjetine možete odabrati bilo koju vrstu mesa....
Kako se karamelizuje meso?Da se meso karamelizuje ne znači da se ono napravi da bude slatkog ukusa, već samo da mu se doda plemenita boja i da se pojačaju začini u njemu....
Mleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetikUključujemo uređaj na program za dinstanje pod pritiskom na 19-20 minuta.
Ostavljamo da pritisak sam spadne.
Serviramo mleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetik u odgovarajućem tanjiru....
Mleveno meso na šišu na turkmenski načinUzimamo meso i pritiskamo ga pljosnatim ražnjićem, oblikujući izdužene pljosnate ćuftice.
Možemo da dodajmo i jedno jaja u mleveno mesom, da se bolje zalepi....
Mleveno meso sa patlidžanom u paradajz sosuUvijamo foliju tako da sačuvamo oblik patlidžana da bude svuda obavijen mlevenim mesom.
Prebacujemo u sos od paradajza i pečemo na srednje umerenoj rerni dok mleveno meso ne bude gotovo....
Teleće mleveno meso sa paprikama i pečurkamaDodajte mleveno meso, pržite tako što mešate i pritiskate, dok se mleveno meso ne izdrobi i promeni boju, oko 10 minuta. Dodajte beli luk, paprike i pečurke i promešajte.
Pržite oko 5 minuta i dodajte paradajz pire....
Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečariMleveno meso upržiti u malo ulja. Dodati nadrobljen paradajz, naseckanu papriku i boraniju.
Dodati začine i skloniti sa vatre. Dodati krem sir, naseckan na parčiće, pa promešati....
Mleveno meso - bugarska kajmaJedinstveno ukusna je i gibanica napravljena s mlevenim mesom. Kako se pravi Srpska pljeskavica, ako ne s mlevenim mesom....
Teleće mleveno meso na marokanski način sa kuskusomDodajte mleveno meso i začine.
Pržite i pritiskajte kašikom dok se mleveno meso ne izmrvi, oko 8-10 minuta. Dodajte bujon. Ostavite da provri i smanjite temperaturu. Kuvajte na thoj vatri oko 20 minuta....