Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da pečemo različite vrste mesa?Da biste uklonili neprijatan miris, možete ukloniti njegov izvor - masti i vene. Drugo rešenje je potopiti meso u vino ili kefir najmanje dva sata.
Koji začini su pogodni za jagnjeće pečenje?...
25. maj
Kako da sotiramo zalogaje svinjskog mesaZa sotiranje je potrebno kratko vreme i minimalno masnoće. Sotiranje svinjskog mesa je izuzetno zdravo i hranljivo jelo.
Crveno meso se sotira u malo masnoće, koja se koristi samo da se svinjsko meso ne zalepi po površini...
10. jun
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaVoda ili sveže mleko
Jedna ili dve čaše vode su savršen način da uklonite miris luka i belog luka sa svog jezika....
31. mart
Kako da uklonimo loš miris mesa?Sa iznenađenjem ćete otkriti da kuvanje u alkoholu ne samo da je uklonilo miris, već je napravilo vinski kebap od svinjskog mesa prosto neodoljivim....
30. dec.
Kako da uklonimo neprijatni miris mesa?Kako da se rešimo tog mirisa ustajalog mesa?
Ako je miris lakši, potopite meso u čaj od kamilice i ostavite ga da odstoji 10 minuta. kamilica ima dobra antiseptišna svojstva i ukloniće miris....
26. dec.
Kako da uklonimo neprijatan miris mesa?Na taj način, ne samo da ćete ukloniti miris mesa, već će meso biti ukusnije i sočnije....
14. dec.
Dijetalna kuhinja: Koja mesa odgovaraju i kako da ih pripremimoPrilikom držanja dijeta preporučena su posna mesa i to od mlađih životinja - teletina, junetina, piletina i jagnjetina. Kod različitih oboljenja dozvoljavaju se svinjetina i ovčetina, ali bez masnoće. U većini slučajeva...
26. feb.
Kako obezbediti proteine bez mesa?Važnost proteina za telo je toliko velika da se nazivaju gradivnim elementima tela. Čineći 17 procenata telesne težine, proteini dominiraju kao komponenta mišića, kože, noktiju, kose i očiju i glavnih unutrašnjih organa...
02. nov.
Kako se peče ceo komad mesaMeso, ispečeno u komadu, ne samo da je izuzetno ukusno, već je i jelo koje se servira u odgovarajućoj posudi i sa pravilno odabranim garnirungom, koji mu obogaćuje ukus.
U kuhinji mnogih naraoda ima recepata za pečenje...
01. maj
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kako da uklonimo miris škembića?Najlakši način da uklonite miris škembića je da jednostavno kupite čiste škembiće iz prodavnice....
28. april
Kako da uklonimo miris jagnjetine?Ako uspemo da uklonimo karakteristični miris, dobićemo veoma ukusno meso, koje je mnogo zdravije od svinjskog i telećeg.
Iskusne domaćice su pronašle veoma prosto rešenja za uklanjanje mirisa....
09. nov.
Kako da uklonimo miris zagorelog?Kada naše kulinarsko umeće nije na zavidnom nivou, ili kada smo malo više rasejani nego obično, može da dođe do incidenata u kuhinji i da se po celoj kući proširi miris zagorelog. Domaćice, koje su se susrele sa sličnom preprekom...
25. okt.
Kako ukloniti masne mrlje i naslage iz kuhinjePre odmašćivanja
Ako na površini koju želite očistiti ima mrvica ili druge prljavštine, u kombinaciji s masnoćom, prvo je morate ostrugati ili očistiti pre nego što pokušate ukloniti svu masnoću....
11. avgust
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoZa razliku od drugog voća i povrća, avokado mora da ima neugledniji i ustajao izgled, kako bismo znali da je dobar.
Lepi, zategnuti, tvrdi i zeleni nisu zreli i nema smisla da ih kupujete....
26. feb.
Kako da ispečemo patlidžanPatlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
26. jul
Kako da pripremite kinouKinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna.
Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
21. jul
Kako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
16. mart
Kako da sačuvamo sirNajbolje je da se sir čuva u frižideru, umotan u foliju ili u papiru od pirinča, zato što ga običan papir isušuje.
Sir se neće osušiti bar jednu nedelju, ako se u tanjir do njega stavi parče šećera i dobro poklopi drugim...
06. mart