Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju
25. nov.
Tako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se peče ceo komad mesaKako se peče ceo komad mesa
01. maj
Meso, ispečeno u komadu, ne samo da je izuzetno ukusno, već je i jelo koje se servira u odgovarajućoj posudi i sa pravilno odabranim garnirungom, koji mu obogaćuje ukus. U kuhinji mnogih naraoda ima recepata za pečenje...
Kako se peče jagnje - korak po korakKako se peče jagnje - korak po korak
10. maj
U sledećim redovima ćemo vam pokazati korak po korak kako da pečete jagnje. - Kada ste već nabavili jagnjetinu, obavezno je operite hladnom vodom. Ostavite nekoliko sati da se ocedi od vode, a zatim možete preći...
Prlenka sa susamomPrlenka sa susamom
19. januar
Dobićete proizvod od testa koji je između prlenke i tanke pogače. Pleh, koji odgovara ovoj količini testa je dimenzija 42 x 37 sm....
Domaća prlenka sa čubromDomaća prlenka sa čubrom
08. avgust
Gotovu prlenku sam umotao čistom krpom. Domaća prlenka sa čubrom je gotova....
Pirinčana prlenka sa čubromPirinčana prlenka sa čubrom
28. mart
Vadimo i ostavljamo da se ohladi i sečemo na komade. Seviramo prlenke sa sirom i maslinama. Prijatno!...
Prlenka sa belim lukomPrlenka sa belim lukom
25. maj
Prlenke se brzo peku - na roštilju ili u rerni....
Kako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikeKako se peče zec u rerni - uputstvo za početnike
06. nov.
Zečije meso je jedno od najkorisnijeg mesa kojeg organizam lako svari. Ali takođe, to je suvo meso i ne nalazi se među onim koje domaćice najčešće spremaju, zbog toga što njegova priprema iziskuje malo više iskustva i znanja...
Prlenke za junakePrlenke za junake
08. mart
Nakon toga preko njega narendajte viršlu i nakon toga preostali kačkvalj, pospite suvim čilijem i gurnite seosku prlenku u prethodno zagrejanu rernu. Pečem, dok prlenka za junake ne postane hrskava po krajevima....
Prlenke sa siromPrlenke sa sirom
28. okt.
Sve prlenke sa sirom ispecite u zagrejanom suvom tiganju. Gotove prlenke sa sirom odmah premažite sa malo maslaca....
Prlenke sa kvascemPrlenke sa kvascem
05. sep.
Rukama kidajte lopte i od svake napravite prlenku. Ugrejte tiganj na vatri, namažite uljem i pecite sa obe strane. Izvadite i namažite maslacem, pospite šarenom solju i servirajte dok su još tople....
Prlenke sa sodomPrlenke sa sodom
20. sep.
Meša se viljuškom, posle se zamesi meko testo. Ostavlja se da odstoji 20-30 minuta, pokriveno krpom. Podeli se na dva, tri dela i oblikuju se tanke, pljosnate prlenke. Ređaju se u podmazanu posudu za pečenje....
Prlenke na griluPrlenke na grilu
20. mart
Prilikom okretanja, prlenke dodatno namažite mašću. Ispecite dok ne porumene....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom. Ako je...
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu. Po običaju, jagnje za Uskrs...
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Prethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
Prlenka sa ljutenicom i siromPrlenka sa ljutenicom i sirom
02. jul
Uviti ih u krpu i ostaviti pola sata da se opuste. Svaku loptu razvijte drvenom oklagijom u tanak krug. Zagrejte suv tiganj i pecite prlenke sa obe strane dok ne budu gotove....
Domaće prlenke u tiganjuDomaće prlenke u tiganju
14. dec.
Gotovu prlenku pečem u zagrejanom suvom teflonskom tiganju. Kada je gotovo, po želji može da se namaže pastom od belog luka ili belim lukom u prahu. Prijatno sa Domaćim prlenkama u tiganju!...
Vazdušaste prlenke sa maslacemVazdušaste prlenke sa maslacem
10. maj
Prlenke se peku na srednjem stepenu ringle da ih ne bi naglo uhvatila toplota i da ostanu sirovi iznutra. Na kraju se pramazuju maslacem. Vazdušaste prlenke su gotove....
Prlenke sa belim lukomPrlenke sa belim lukom
03. mart
Prlenke sa belim lukom su mnogo ukusne....
Bakine prlenke sa spanaćemBakine prlenke sa spanaćem
02. mart
Nakon što je prlenka gotova mažemo je maslacem. Gotove ih rasečemo kao krst. Konzumiramo bakine prlenke sa spanaćem uz masline, katak, beli luk sa mlekom ili sa ajranom....
Dijetalne prlenke sa mekinjamaDijetalne prlenke sa mekinjama
09. jul
Može da se jede i kao među obrok. Jednostavan, brz, zdrav doručak dijetalne prlenke sa mekinjama, pogodan za ljude na dijeti! Prijatno!...