Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
25. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se peče ceo komad mesaMeso, ispečeno u komadu, ne samo da je izuzetno ukusno, već je i jelo koje se servira u odgovarajućoj posudi i sa pravilno odabranim garnirungom, koji mu obogaćuje ukus.
U kuhinji mnogih naraoda ima recepata za pečenje...
01. maj
Kako se peče jagnje - korak po korakU sledećim redovima ćemo vam pokazati korak po korak kako da pečete jagnje.
- Kada ste već nabavili jagnjetinu, obavezno je operite hladnom vodom. Ostavite nekoliko sati da se ocedi od vode, a zatim možete preći...
10. maj
Prlenka sa susamomDobićete proizvod od testa koji je između prlenke i tanke pogače.
Pleh, koji odgovara ovoj količini testa je dimenzija 42 x 37 sm....
19. januar
Domaća prlenka sa čubromGotovu prlenku sam umotao čistom krpom.
Domaća prlenka sa čubrom je gotova....
08. avgust
Pirinčana prlenka sa čubromVadimo i ostavljamo da se ohladi i sečemo na komade.
Seviramo prlenke sa sirom i maslinama.
Prijatno!...
28. mart
Kako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikeZečije meso je jedno od najkorisnijeg mesa kojeg organizam lako svari. Ali takođe, to je suvo meso i ne nalazi se među onim koje domaćice najčešće spremaju, zbog toga što njegova priprema iziskuje malo više iskustva i znanja...
06. nov.
Prlenke za junakeNakon toga preko njega narendajte viršlu i nakon toga preostali kačkvalj, pospite suvim čilijem i gurnite seosku prlenku u prethodno zagrejanu rernu.
Pečem, dok prlenka za junake ne postane hrskava po krajevima....
08. mart
Prlenke sa siromSve prlenke sa sirom ispecite u zagrejanom suvom tiganju. Gotove prlenke sa sirom odmah premažite sa malo maslaca....
28. okt.
Prlenke sa kvascemRukama kidajte lopte i od svake napravite prlenku.
Ugrejte tiganj na vatri, namažite uljem i pecite sa obe strane.
Izvadite i namažite maslacem, pospite šarenom solju i servirajte dok su još tople....
05. sep.
Prlenke sa sodomMeša se viljuškom, posle se zamesi meko testo.
Ostavlja se da odstoji 20-30 minuta, pokriveno krpom. Podeli se na dva, tri dela i oblikuju se tanke, pljosnate prlenke. Ređaju se u podmazanu posudu za pečenje....
20. sep.
Prlenke na griluPrilikom okretanja, prlenke dodatno namažite mašću. Ispecite dok ne porumene....
20. mart
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom. Ako je...
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu.
Po običaju, jagnje za Uskrs...
05. maj
Koje meso se koliko pečePrethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
26. jul
Prlenka sa ljutenicom i siromUviti ih u krpu i ostaviti pola sata da se opuste.
Svaku loptu razvijte drvenom oklagijom u tanak krug.
Zagrejte suv tiganj i pecite prlenke sa obe strane dok ne budu gotove....
02. jul
Domaće prlenke u tiganjuGotovu prlenku pečem u zagrejanom suvom teflonskom tiganju.
Kada je gotovo, po želji može da se namaže pastom od belog luka ili belim lukom u prahu.
Prijatno sa Domaćim prlenkama u tiganju!...
14. dec.
Vazdušaste prlenke sa maslacemPrlenke se peku na srednjem stepenu ringle da ih ne bi naglo uhvatila toplota i da ostanu sirovi iznutra. Na kraju se pramazuju maslacem.
Vazdušaste prlenke su gotove....
10. maj
Bakine prlenke sa spanaćemNakon što je prlenka gotova mažemo je maslacem. Gotove ih rasečemo kao krst.
Konzumiramo bakine prlenke sa spanaćem uz masline, katak, beli luk sa mlekom ili sa ajranom....
02. mart
Dijetalne prlenke sa mekinjamaMože da se jede i kao među obrok.
Jednostavan, brz, zdrav doručak dijetalne prlenke sa mekinjama, pogodan za ljude na dijeti!
Prijatno!...
09. jul