Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Mekike sa punjenjemUz pomoć viljuške pritisnem punjene mekike da ne bi iscurio fil.
Sve mekike se oblikuju, zatim se mekike sa punjenjem prže u zagrejanom ulju....
09. januar
Mekike sa vodomNastavljamo da sipamo po malo brašna, dok se ne dobije veoma gusto testo (malo brašna - mekane mekike).
Pokrivamo posudu folijom i ostavljamo da naraste testo (30-40 minuta)....
14. okt.
1
Mekike sa jogurtomZamesiti testo da se ne lepi, razvaljati oklagijom i seći željeni oblik i veličinu, te pržiti u tiganju na dosta zagrejanog ulja, dok mekike ne dobiju lepu boju sa obe strane.
Mekike sa jogurtom jesti dok su tople....
20. dec.
Mekike sa kefiromTesto za mekike se deli na tri lopte.
Svaka se razvija u koru debljine 1/2 cm i seče se čašom ili sekačem za krofnice.
Mekike sa kefirom se prže u vrućem ulju....
11. jun
Mekike sa mlekomOdlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.
Mekike sa mlekom služiti vruće uz sir, ajvar, kajmak, pršutu ili pak kao slatku varijantu - uz džem, krem.
Prijatno!...
14. april
Mekike za dijabetičareUzimate smesu kašikom i spuštate mekike u zagrejano ulje da se isprži.
Izuzetno dobra varijanta, koja će zameniti pravo testo mekika....
21. nov.
Mekike sa rupicomPripremljene mekike poređati na tacnu posutu brašnom, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje dok se ulje ne zagreje.
Mekike pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane....
17. avgust
Mekike iz rerneProsejemo brašno i dodajemo kvasac, pravimo udubljenje i malo po malo dodajemo mlaku vodu, dok ne dobijemo lepljivo testo - da bi bilo lakše, mešamo spatulom.
Kad dobijemo homogenu smesu, stavljamo foliju i ostavljamo...
30. jun
Mekike iz TetovaMekike treba da budu dobro pržene sa hrskavom koricom spolja i mekanim središnjim delom mekike.
Probajte kakve mekike prave u Tetovu!...
14. avgust
Mekike sa sodomNakon što je testo gotovo podelite ga na 12-13 malih loptica, oblikujte ih i ispržite mekike u vrelom ulju.
Gotove mekike možete da garnirate se sirom i džemom....
21. nov.
Mekike od bundevePodelite testo na loptice i razvucite svaku lopticu u mekiku. Ispržite u zagrejanom ulju dok ne postane zlatasta. Ocedite na kuhinjskom ubrusu....
26. dec.
Mekike od krompiraDodajte so, šećer, ulje i brašno, pa zamesite glatko testo.
Od testa napravite mekike i spušajte ih u ulje da se isprže sa obe strane. Po želji, možete poslužite mekike od krompira sa šećerom u prahu....
21. april
Mekike od mesaU posudi promešakte kiselo mleko i jaje. Umutite dobro i u delovima dodajte prosejano brašno, so, šećer i sodu. Ponovo promešajte i ostavite na stranu.
U drugoj posudi stavite mleveno meso i začin za njega sa naseckanim...
29. okt.
Testo za mekike u frižideruZamesite meko testo.
Gotovo testo ostavite u posudi, pospite brašnom. Stavite u kesu i zavežite.
Testo ostavite u frižideru i sledećeg jutra koristite....
17. avgust
2
Mekike od krompir testaMekike pržiti na zagrejanom ulju na jačoj vatri dok ne porumene.
Mekike od krompir testa služiti sa sirom ili omiljenim džemom....
20. januar
4
Brze mekike sa jogurtomUzimati po malo testa, razvući prstima tanje mekike i pržiti na zagrejanom ulju.
Gotove mekike odlagati na kuhinjski papir da se ocedi višak masnoće.
Brze mekike sa jogurtom servirati i poslužiti....
09. mart
Jednostavne mekike sa jogurtomOdlagati ma kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće. Mekike servirati i poslužiti.
Savet: Mekike služiti vruće uz sir, ajvar, kajmak ili pak kao slatku varijantu, uz džem, pekmez....
05. mart
Ulične mekike iz davninaNauljenim rukama kidajte testo, oblikujte mekike i ubacujte ih u vruću masnoću.
Pržite dok ne postane zlatkasto sa obe strane. Ispržene mekike stavljajte na kuhinjski papir kako bi izašao višak masnoće....
23. mart
Mekike sa suvim kvascemUmesite meko testo za mekike.
Pustite da se diže sat vremena.
Nauljenim rukama oblikujemo mekike i pržimo na zagrejanom ulju.
Mekike sa suvim kvascem služimo sa omiljenim slatkom od naše bake....
02. mart
Vazdušaste mekike sa siromZagrejete ulje i tako pripremljene mekike pržite sa obe strane do zlatne boje.
Ne pržite mekike sa sirom na prejakoj vatri, da iznutra ne ostanu sirove, a spolja zagore.
Poslužite tople mekike.
Prijatno!...
25. jul
Domaće mekike iz detinjstvaNakon toga se otkida testo, oblikuju se mekike i prži se.
Jedan trik kako lako da napravite lepe i velike mekike. Uzmite oklagiju i premažite je masnoćom. Podmažite i radnu površinu na kojoj ćete razvijati....
22. jul
Brze mekike za doručakIspržite mekike sa obe strane dok ne postanu zlataste,
Servirajte po izboru sa slatkom, medom ili sirom.
Brze mekike za doručak su mnogo ukusne....
21. jul
Bakine mekike sa siromIspržite mekike u zagrejanoj svinjskoj masti dok se ne dobije zlatasta boja.
Bakine mekike sa sirom su najlepši doručak!...
13. april