Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
15. jun
Kako se kuva grašakAko smatrate da se grašak kuva dugo, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Upravo zbog toga važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!
Koliko vremena...
13. jun
Kako se kuva kukuruzKukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu.
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
27. april
Kako se kuva sa multikukerom?Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje.
Osim što štedi domaćici...
24. januar
Kako se kuva lep pirinačPirinač je među najpopularnijim proizvodima koje koristimo za pripremanje domaćih jela. Iako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač...
10. feb.
Kako se kuva sveži kupusSvako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
01. avgust
Kako se kuva Crveni zubatac?Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac.
Crveni zubatac je riba...
16. nov.
Kako se kuva crveni pasulj?Pasulj je jedno od najpopularnijeg zrnastog povrća u našoj nacionalnoj kuhinji, a ovo nije samo karakteristično samo za naše kulinarske preferencije. Ova gajena biljka uzgaja se u različitim sortama i vrstama. Crveni pasulj...
14. okt.
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja.
Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
20. januar
Kako se kuva povrće na pariKuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa.
Kuvanje...
02. nov.
Kako se kuva u vok tiganjuVok je kineski tiganj koji poseduje tri karakteristične crte u odnosu na ostale tiganje - ispupčeno dno, tanke zidovi i okrugli oblik. Ovaj oblik posude omogućuje njegovo brzo zagrevanje, a jela budu gotova za nekoliko minuta...
17. avgust
Cvekla u tegliCvekla se očisti od listova i opere se veoma dobro pod tekućom vodom. Oljušti se i seče se na parčiće.
U velikoj šerpi se preliva vodom i kuva dok ne omekša. Sklanja se i ocedi se dobro i pune se tegle....
10. okt.
Cvekla u teglamaMešati dok se suvi sastojci istope i ovom mešavinom preliti narezanu cveklu. Ostaviti da stoji 1h i povremeno promešati.
Sipati cveklu u tegle pa svaku teglu naliti prelivom....
30. januar
Cvekla u rerniCvekla se ljušti najlakše dok je još blago topla, tako je oljuštite odmah nakon što sklonite foliju - da nije vruća ali ni potpuno ohlađena....
11. april
Kako se kuva pasulj na pravilan načinPasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni deo naše...
26. feb.
Marinirana crvena cvekla u teglamaKuvajte koliko da se šećer i so rastope, ostavite da se ohladi i prelijte kuvanu cveklu u teglama, odozgo pokrijte grančicama mirođije i čenovima belog luka....
30. jul
Kako se kuva ukusan šaran od A do ŠŠaran je slatkovodna riba koja se nalazi u većini jezera i mirnijim rekama. Karakteristična osobina za ovu vrstu ribe je da voli blatna staništa, pa se pored reka i jezera nalazi i u duže stajaćim vodama. Ovde ćemo vam...
15. feb.
Cvekla na grčki načinCvekla se očisti i dobro opere.
Bez da se guli, cvekla se kuva u posoljenoj vodi otprilike 45 minuta dok ne omekša. Viljuškom se proverava da li je gotova....
05. avgust
Marinirana cvekla za zimuOstavite tako dok se potpuno ne ohlade i čuvajte na hladnom mestu! Može se koristiti za salate, garnirung i druga jela!
Marinirana cvekla za zimu je spremna....
26. sep.
Zapečena cvekla sa pavlakomPomešajte cveklu sa lukom u odgovarajućoj posudi, prelijte sve smesom pavlake i mleka, posolite i zapecite u rerni.
Gotovu zapečenu cveklu sa pavlakom pospite izgnječenim belim lukom....
03. jun
Cvekla sa mladim lukomCvekla se opere i skuva. Oljušti se i samelje/narenda.
Dodaju se sitno isečen luk, peršun i mirođija, ulje, rastvoreno sirće, šećer i so.
Smesa se promeša....
06. januar
Kako sačuvati cveklu?Pročitajte i o tome za šta su listovi cvekle dobri i šta sadrži crvena cvekla....
24. nov.
Koliko dugo se kuva različito povrćeKuvaju se sve vrste krompira, šargarepe, kupusa, graška, boranije, cvekle, špargle i dr.
Svo povrće se kuva u slanoj vodi. Izuzetak su zeleni grašak i cvekla. Posle kuvanja se sole....
13. nov.