Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Recept Lusi Evtimove je sa dodatkom brašna, tačnije: Na 3 supene kašike šećera se dodaje 1 supena kašika brašna, meša se dok se ne dobije pasta, tako da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ona će pomoći da se izbegnu neke greške - da pstrmka izgori, sušenje, lepljenje, gubitak oblika ili ukusa: - ne skidajte kožu, inače će se kuvani komad razdvojiti, izgubiti sok i nežnost; - kada istovremeno kuvate...
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupus
07. mart
Ovde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
Kako se pretače kiseli kupus?Kako se pretače kiseli kupus?
10. dec.
1
Kako se pretače kiseli kupus? Pre svega, da biste napravili kiseli kupus, potrebno vam je dosta kupusa. Za dobar kiseli kupus kupujte kupus koji sadrži visok procenat šećera....
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
Kad kiselo testo nadođe ono (najmanje) udvostruči svoj obim. Za tu svrhu ne treba da se stavlja mnogo materijala jer će za nekoliko dana količina kiselog testa biti ogromna....
Kako da se otarasimo gasova?Kako da se otarasimo gasova?
10. april
Ranije ili kasnije svako se suočava sa gasovima. Ponekad jednostavno prolaze, drugi put stanje je izuzetno bolno. Toliko bolno da praktički ne dozvoljava da se vrše bilo kakve svakodnevne aktivnosti. Bol je oštar, osećamo...
Kako da se odreknemo hlebaKako da se odreknemo hleba
30. januar
Ceo svet je pobuzela težnja da se odrekne hleba, mnogi brendovi hrane na pakovanjima ukazuju da je bez glutena. Blogeri govore o čudima sa figurom prilikom isključivanja brašna iz upotrebe. Ljudi počinju da misle: Možemo...
Kako da se oslobodimo nitrata?Kako da se oslobodimo nitrata?
16. jul
Nitrati su soli azotne kiseline. Obično su beli i bezbojni, prašaste kristalne supstance koje se dobro rastvaraju u vodu. Nitrati se masovno koriste u mnogim industrijama - u poljoprivredi kao visoko efektivna đubriva...
Kako da se oslobodimo refluksaKako da se oslobodimo refluksa
13. jul
Milioni ljudi pare od problema sa kiselinom. Kada su oni sporadični, često nije potrebno lečenje. Međutim, ako patite od gastroezofagialne refluksne bolesti, lečenje je potrebno, zato što konstantno lučenje velike doze...
Ovako se prave ukusni kiseli krastavčićiOvako se prave ukusni kiseli krastavčići
26. dec.
Ukusni i hrskavi krastavčići za hladnu zimu!...
Kako se prave ukusne šnicleKako se prave ukusne šnicle
21. jul
Ukusne su i šnicle od pilećih ili ćurećih grudi. Šnicle se razlikuju ne samo po izgledu mesa koje se koristi, nego i po metodi pohovanja....
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako da pravilno čuvamo kiseli kupus
20. dec.
Pratite naše korisne savete kako biste imali ukusan kiseli kupus tokom cele zime. Koristite ga za svoje omiljene poslastice kao što su: - sarme od kiselog kupusa; - kiseli kupus sa pirinčem....
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuKako da sami pripremimo kiselu pavlaku
26. nov.
Provereni recept za pravljenje kisele pavlake je sledeći: Kisela pavlaka od domaćeg mleka Potrebni sastojci: 5 l svežeg mleka, 2 supene kašike kiselog mleka....
Kako da napravite ukusan prženi pirinač?Kako da napravite ukusan prženi pirinač?
23. maj
Neki ljudi dodaju i malo kisele tečnosti poput sirćeta, belog vina ili limunovog soka, što takođe sprečava lepljenje zrna....
Ukusne tajne kiselog kupusaUkusne tajne kiselog kupusa
25. feb.
Kako da sačuvamo kiseli kupus duže vreme? Ako u kacu stavite 1-2 glavice rena, zagarantovaćete dugotrajno očuvanje čvrstoće i ukusa kiselog kupusa....
Kako se pravi kiseli kupus bez pretakanjaKako se pravi kiseli kupus bez pretakanja
26. januar
Pretakanje je najdosadniji trenutak kada pravite kiseli kupus, a upravo to je razlog što dosta domaćica odbija da pravi ovu ukusnu zimnicu....
Kako da napravimo ukusne kroasaneKako da napravimo ukusne kroasane
03. jul
Topli kroasani sa delikatnom koricom sa čokoladom, kremom ili nadevom sa sirom su simbol francuske kuhinje. Mnogo domaćica traži odgovarajući recept za pripremu kroasana zato što su domaće pripremljena peciva mnogo...
Kako da napravite ukusne mafineKako da napravite ukusne mafine
02. jul
Za ukus testa se dodaje: - kakao, čokolada, kafa - voće, sušeno voće, ušećereno voće - vanilin šećer, razne esencije, cimet - sitan sir, mlečni proizvodi Da napravite meke i vazdušaste mafine, testu se treba dodati...
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Kako se pravi ukusna torta od keksa?
01. okt.
Keks torta sa bananama Veoma ukusna torta! Kombinacija pavlake sa bananama čini da ova torta ima nežan ukus, a pravi se veoma brzo....
Kako da se hranimo kod kolitisa?Kako da se hranimo kod kolitisa?
22. mart
Kolitis je zapaljenje unutrašnje sluzokože debelog creva. Razlozi za njegovo pojavljivanje su različite prirode. Intestinalne bakterije, dugotrajna upotreba antibiotika, disbakterioza, nepravilna ishrana i bolesti organa...
Kako da se hranimo kod anemije?Kako da se hranimo kod anemije?
20. mart
Imaju prijatan ukus kada se jedu samostalno, a tako i posipane preko salata ili sa kiselim mlekom. Konzumacija sirovih orašastih plodova i semenki kad god je to moguće je bolja opcija....
Kako da se hranimo kod gastritisaKako da se hranimo kod gastritisa
15. mart
Želudac je jedini organ u kome je sredina kisela, a takvim je čine sokovi za varenje. Da se ne bi poremetilo tkivo želuca, prekriveno je sluzokožom koja formira mukozni sekret. On je štiti....