Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako se prave perlice šećera?Recept Lusi Evtimove je sa dodatkom brašna, tačnije: Na 3 supene kašike šećera se dodaje 1 supena kašika brašna, meša se dok se ne dobije pasta, tako da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i...
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaOna će pomoći da se izbegnu neke greške - da pstrmka izgori, sušenje, lepljenje, gubitak oblika ili ukusa:
- ne skidajte kožu, inače će se kuvani komad razdvojiti, izgubiti sok i nežnost;
- kada istovremeno kuvate...
07. avgust
Kako se pravi kiseli kupusOvde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
07. mart
Kako se pretače kiseli kupus?Kako se pretače kiseli kupus?
Pre svega, da biste napravili kiseli kupus, potrebno vam je dosta kupusa. Za dobar kiseli kupus kupujte kupus koji sadrži visok procenat šećera....
10. dec.
1
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKad kiselo testo nadođe ono (najmanje) udvostruči svoj obim. Za tu svrhu ne treba da se stavlja mnogo materijala jer će za nekoliko dana količina kiselog testa biti ogromna....
10. april
Kako da se otarasimo gasova?Ranije ili kasnije svako se suočava sa gasovima. Ponekad jednostavno prolaze, drugi put stanje je izuzetno bolno. Toliko bolno da praktički ne dozvoljava da se vrše bilo kakve svakodnevne aktivnosti. Bol je oštar, osećamo...
10. april
Kako da se odreknemo hlebaCeo svet je pobuzela težnja da se odrekne hleba, mnogi brendovi hrane na pakovanjima ukazuju da je bez glutena. Blogeri govore o čudima sa figurom prilikom isključivanja brašna iz upotrebe. Ljudi počinju da misle: Možemo...
30. januar
Kako da se oslobodimo nitrata?Nitrati su soli azotne kiseline. Obično su beli i bezbojni, prašaste kristalne supstance koje se dobro rastvaraju u vodu. Nitrati se masovno koriste u mnogim industrijama
- u poljoprivredi kao visoko efektivna đubriva...
16. jul
Kako da se oslobodimo refluksaMilioni ljudi pare od problema sa kiselinom. Kada su oni sporadični, često nije potrebno lečenje. Međutim, ako patite od gastroezofagialne refluksne bolesti, lečenje je potrebno, zato što konstantno lučenje velike doze...
13. jul
Kako se prave ukusne šnicleUkusne su i šnicle od pilećih ili ćurećih grudi.
Šnicle se razlikuju ne samo po izgledu mesa koje se koristi, nego i po metodi pohovanja....
21. jul
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusPratite naše korisne savete kako biste imali ukusan kiseli kupus tokom cele zime. Koristite ga za svoje omiljene poslastice kao što su:
- sarme od kiselog kupusa;
- kiseli kupus sa pirinčem....
20. dec.
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuProvereni recept za pravljenje kisele pavlake je sledeći:
Kisela pavlaka od domaćeg mleka
Potrebni sastojci: 5 l svežeg mleka, 2 supene kašike kiselog mleka....
26. nov.
Kako da napravite ukusan prženi pirinač?Neki ljudi dodaju i malo kisele tečnosti poput sirćeta, belog vina ili limunovog soka, što takođe sprečava lepljenje zrna....
23. maj
Ukusne tajne kiselog kupusaKako da sačuvamo kiseli kupus duže vreme?
Ako u kacu stavite 1-2 glavice rena, zagarantovaćete dugotrajno očuvanje čvrstoće i ukusa kiselog kupusa....
25. feb.
Kako se pravi kiseli kupus bez pretakanjaPretakanje je najdosadniji trenutak kada pravite kiseli kupus, a upravo to je razlog što dosta domaćica odbija da pravi ovu ukusnu zimnicu....
26. januar
Kako da napravimo ukusne kroasaneTopli kroasani sa delikatnom koricom sa čokoladom, kremom ili nadevom sa sirom su simbol francuske kuhinje. Mnogo domaćica traži odgovarajući recept za pripremu kroasana zato što su domaće pripremljena peciva mnogo...
03. jul
Kako da napravite ukusne mafineZa ukus testa se dodaje:
- kakao, čokolada, kafa
- voće, sušeno voće, ušećereno voće
- vanilin šećer, razne esencije, cimet
- sitan sir, mlečni proizvodi
Da napravite meke i vazdušaste mafine, testu se treba dodati...
02. jul
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Keks torta sa bananama
Veoma ukusna torta! Kombinacija pavlake sa bananama čini da ova torta ima nežan ukus, a pravi se veoma brzo....
01. okt.
Kako da se hranimo kod kolitisa?Kolitis je zapaljenje unutrašnje sluzokože debelog creva. Razlozi za njegovo pojavljivanje su različite prirode. Intestinalne bakterije, dugotrajna upotreba antibiotika, disbakterioza, nepravilna ishrana i bolesti organa...
22. mart
Kako da se hranimo kod anemije?Imaju prijatan ukus kada se jedu samostalno, a tako i posipane preko salata ili sa kiselim mlekom. Konzumacija sirovih orašastih plodova i semenki kad god je to moguće je bolja opcija....
20. mart
Kako da se hranimo kod gastritisaŽeludac je jedini organ u kome je sredina kisela, a takvim je čine sokovi za varenje. Da se ne bi poremetilo tkivo želuca, prekriveno je sluzokožom koja formira mukozni sekret. On je štiti....
15. mart