Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Jednostavan kolač bez upotrebe mikseraPrvo promešajte kiselo mleko i sodu, a nakon toga dodajte šećer, ulje, brašno i na kraju, kakao.
Dobro promešajte smesu drvenom kašikom dok ne dobijete homogenu smesu.
U nauljeni pleh sipajte smesu sa kakaom i pecite...
21. sep.
Kako da napravimo karamel bez greškeSvako može da rastopi šećer na ringli, ali samo najbolji kuvari mogu da naprave savršen karamel, zato što su potpuno ovladali kulinarskom tehnikom za bezgrešno karamelizovanje šećera. Evo i nekoliko saveta, uz pomoć...
17. mart
Puslice bez mikseraPečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 100 stepeni 60 minuta puslice bez miksera....
17. dec.
Kako da napravimo sajderUz pomoć štapnog miksera pasiramo voće i nakon toga sajder se kuva dok njegova boja ne postane tamnija. Nakon što se ohladi, proceidmo i serviramo dok je još topao. Možemo čuvati u frižideru....
25. januar
1
Kako da napravimo šlagUključite mikser na srednju brzinu i počnite da mutite. Šlag je gotov kada sklonite mikser i kada se smesa u činiji ne razliva, već je čvrsta i podseća na mekani sneg....
01. mart
Kako se priprema Uskršnji kolač bez jaja i mlekaRecepti se množe i to daje mogućnost da birate kako da napravite Uskršnji kolač bez jaja i svežeg mleka koji će biti podjednako ukusan....
14. mart
Kako da napravimo suncokretovo brašno?Suncokretovo brašno je dobro za peciva kao što su kolači, mafini, keksi i palačinke. Takođe dodaje lep orašasti ukus hlebu bez glutena, što ga čini odličnim izborom za ljude sa osetljivošću na gluten....
10. jul
Kako da sami napravimo čvarkeČvarci su veoma ukusni i prave se od sveže potkožne masti, poznate kao slanina, a takođe i od unutrašnje masnoće svinje, dobro očišćene od ostataka mesa i dobro oprane.
Slanina se iseče na komade, stavi u šerpu odgovarajuće...
17. jun
Kako da napravimo kandirano voće?Dakle, hajde da naučimo kako da pravilno napravimo kandirano voće kod kuće tako da bude lepo, mirisno i meko....
22. maj
Kako da napravimo savršen ganašGanaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
03. sep.
Kako da napravimo kuvano testoKada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
12. avgust
Kako da napravimo savršen topingEvo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
07. april
Kako da napravimo sušene šljiveMogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama, a veliki broj domaćica ga stavlja u jela sa teletinom....
11. mart
Kako da napravimo ukusne kroasaneTopli kroasani sa delikatnom koricom sa čokoladom, kremom ili nadevom sa sirom su simbol francuske kuhinje. Mnogo domaćica traži odgovarajući recept za pripremu kroasana zato što su domaće pripremljena peciva mnogo...
03. jul
Kako da napravimo karamelizovane jabukeIako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće.
Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
27. feb.
Kako da napravimo domaći nektarNakon što prođe pet minuta šerpa se sklanja sa ringle i cela smesa se pasira pomoću štapnog miksera ili blendera.
Sipa se u prethodno oprane flaše, zatvara se hermetički i steriliše oko 15 minuta....
25. avgust
Kako da napravimo savršene ćufticePre nego što napravite svako ćufte, umočite ruke u posudu sa hladnom vodom. Tako formirane ćuftice stavite da se prže u umereno zagrejanom ulju s obe strane....
08. maj
Kako da napravimo idealan milfojDa napravite krem, stavite 200 ml svežeg mleka da se blago zgreje na ringli. U posudi pomešajte dva žumanca, 4 kašike šećera, 2 kašike brašna i 1 vanilu. Umutite mikserom....
18. april
Kako da napravimo mekani hlebNačin pripreme: Gore navedene sastojke pomešajte i mutite mikserom otprilike 5 min....
08. jul
Kako da otvorimo vino bez vadičepaNema tužnije stvari na svetu nego da kupite flašu dobrog vina, da dođete kući sa ogromnom željom da popijete jednu čašu vina i da shvatite da nemate vadičep.
Ili ste pozvali specijalnog gosta, vadite flašu odstalajog...
15. mart
Kako da očistimo rernu bez hemikalijaNajveći problem, nakon pripreme nekog jela u rerni, je kako da je očistimo. Zadatak nije tako lagan, zbog nagomilane masnoće i zagorelosti. Zbog tog problema mnogi se koriste jakim veštačkim preparatima.
Međutim, oni...
09. mart
Kako napraviti hleb bez brašna - nekoliko opcijaDa biste napravili hleb od bademovog brašna, možete koristiti proizvode koje volite. Na primer, jaja, maslinovo ulje, prašak za pecivo, so itd....
28. feb.