Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se lako ljušti jabuka?Jabuka je odličan izvor energije, jer 100 grama ovog voća sadrži do 13, 81 g ugljenih hidrata. Može se konzumirati u svežem stanju, služi kao sirovina za kuvanje i pripremanje pića.
Jabuke vole mnogi, ali ne mogu...
21. april
Ananas sa kremom i piškotamaDodajte mleko i na slaboj vatri mešajte dok se ne zgusti. Skinite sa ringle i dodajte esenciju.
Pomoću noža i kašike izdubite ananas. Skinite tvrdi deo, a ostali isecite na male komade....
13. jul
AnanasStavite ananas u tepsiju, kako bi sokovi dok ga sečete tu ostali i ananas pažljivo ogulite. Zatim ananas isecite na komade, ali obavezno uklonite sredinu ananasa.
Ananas se konzumira isključivo u svežem stanju....
14. april
Sladoled od ananasa u kalupimaMešajte neprestano, dok se smesa ne zgusne, ali ne da vri.
Kad je gotovo procedite smesu i ostavite da se ohladi. Dodajte pasiran ananas i promešajte dobro....
07. april
Desert od ananasa i grčkog jogurtaAnanas isecite na kockice i ostavite u posudi sa medom 2-3 minuta dok se dobro ne upije.
Na roštilj tiganju pržite komade ananasa 3-4 minuta sa svake strane, a zatim ih odvojite u posudu....
25. nov.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se seče ananas?Nakon toga, nasecite ananas na kriške, ali izbacite unutrašnjost ploda ananasa.
Srce ananasa je tvrdo i nije za jelo....
25. jul
Kako se seče ananas?U uspravnom položaju počnite da režete koru sa svih strana, kao da ga ljuštite. Debljina kore je oko 1 cm, ne treba seći više....
02. maj
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako se ljušti kesten?Kora se ljušti mnogo lakše ako u vodu u kojoj se kuvaju dodate malo ulja - kao što se dodaje prilikom kuvanja špageta kako se ne bi slepile....
19. mart
Kako se ljušti patlidžan?Kako se ljušti patlidžan?
Kod korišćenja patlidžana u pripremi jela on se ljušti u šaru zebre. To znači da se ne ljušti kopmletno, već se pravi šara, tako što se ljušti svaka druga traka....
19. jun
Kako se ljušti lešnik?Da li i vama kao veoma dosadan posao zvuči ljuštenje lešnika? Evo ideje kako taj posao možete završiti brzo. Potrebno vam je:
- 900 ml filtrirane vode (destilisane)
- 1 i 1/2 do 2 šolje lešnika
- 4 kašike (oko 58 g)...
02. maj
Kako se ljušti kivi?Procedura je jasna - sečemo koru i jedemo voće...ili bar ono što nam je ostalo od njega, zato što ljušteći nižem rizikujemo da odsečemo i mesnati deo....
17. feb.
Kako se ljušti keleraba?Keleraba nije među najomiljenijim jesenjim vrstama povrća, ali nećete pogrešiti ako je uvrstite u svoj jelovnik, jer je veoma korisna za organizam. Ako odlučite da to uradite, verovatno ćete se suočiti sa problemom da...
05. januar
Kako se ljušti bundeva?Postoje dva načina da oljuštite bundevu - ljuštilicom ili nožem. Pošto bundeva ima tvrdu koru, ljuštilica mora biti jaka, inače će se slomiti.
Druga opcija - nožem je praktičnija, jer se nećete brinuti da ćete bilo...
06. sep.
Kako se ljušti mango?Mango je tropsko voće, koje je bogato beta karotenom. Voće je bogato ivitaminima iz grupe B, vitaminom C, kalijumom, gvožđem i mnogim drugim korisnim elementima za naš organizam.
Mango deluje kao antioksidans i...
21. jun
Kako se ljušti paradajz?Ali, odmah se postavlja pitanje - kako se paradajz može lako ljuštiti u domaćim uslovima?
Nemojte misliti da je potrebno previše vremena ili da je suviše komplikovano za izvođenje....
24. maj
Kako se ljušti avokado?Da biste lako oljuštili avokado, treba da kupite dobro sazrelu i mekanu voćku. Podelite ga nožem na pola i odvajate polovine. Košticu ćete odstraniti, ako direktno zabijete u nju nož po dužini, i laganim povlačenjem je lako...
28. mart
Kako se čuva čaj?Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja:
- Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
06. dec.
Kako se čisti artičoka?Artičoka je poznata od davnina, zvala se cvetnim povrćem i često se koristila za ukrašavanje enterijera. Artičoka se koristila za ishranu još u Staroj Grčkoj, bila je poznata u Drevom Egiptu, a u Starom Rimu je uvek...
29. nov.
Kako se konzervira bundeva?Bundeva se pojavljuje u jesen, a osim za Noć veštica i zabave povezane sa ovim donedavno netipičnim praznikom za nas, tek počinjemo da uključujemo maštu kako da je češće uvrstimo na jelovnik. Upravo zato što je jesen!...
08. nov.