Da biste lako oljuštili avokado, treba da kupite dobro sazrelu i mekanu voćku. Podelite ga nožem na pola i odvajate polovine. Košticu ćete odstraniti, ako direktno zabijete u nju nož po dužini, i laganim povlačenjem je lako izvadite.
Ako je avokado dovoljno zreo, mesnati deo možete lako odvojiti kašikom. Druga varijanta je da vrhom noža napravite horizontalne i vertikalne rezove u obliku rešetke.
Nakon toga pritisnite koru nagore, tako da mesnati deo izađe i parčići se odvoje jedan od drugog. Ponovo ćete pomoću kašike ili noža nasečene kvadratiće avokada veoma lako odseći.
U nekim zemljama prosto uzmu zreli avokado i pritiskaju ga rukom, tako da koštica sama izađe kroz gornji deo voćke.
Ako volite avokado, ne zaboravite da probate neki od sledećih recepata sa avokadom:
- gvakamole;
- ili druge namaze da avokadom.
Komentari