Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Ostrige sa dinjomOstrige sa dinjom
15. maj
Po želji možete izmrviti led i staviti na dno tanjira, a da ostrige položite preko za više svežine i lepši izlge. 2....
Ostrige sa siromOstrige sa sirom
11. jul
Ostrige se otvaraju, plod im se stavlja i jednu polovinu ljušture. Sok se sačuva. Poređamo ih u posudu za pečenje i prekrivamo smesom. Pečemo u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 10-15 minuta....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Ostrige sa bejbi spanaćem na mediteranski načinOstrige sa bejbi spanaćem na mediteranski način
15. maj
Na kraju prelijte proceđenim sokom od ostriga. Gotovu smesu rasporedite preko ostriga. Pecite 15 minuta u ugrejanoj rerni na 200-220 stepeni, na gornjem grejaču....
OstrigeOstrige
16. sep.
Vrste ostriga Postoji 5 vrsta jestivih ostriga, a svih 5 su poreklom iz meke ostriga - Česapik zaliva. - Ostrea edulis (Evropska ostriga) - ona ima ovalni oblik i najprivlačniji izgled od svih ostriga....
Pržene ostrigePržene ostrige
03. mart
Pažljivo otvorite ostrige pokušavajući da zadržite njihov sok. U loncu skuvajte plodove mora u sopstvenom sosu. Kada su ostrige gotove, izvadite ih i ostavite ih nekoliko minuta na ubrusu da se ocede i osuše....
Marinirane ostrigeMarinirane ostrige
25. feb.
Otvorite ostrige i izvadite unutrašnjost. U dubokoj posudi promešajte meso ostriga, sitno naseckani mladi luk, so i biber po ukusu....
Ostrige RokfelerOstrige Rokfeler
22. mart
Dobijenim sosom prelijte ostrige i pecite u rerni na 200 stepeni. Pecite oko 10 minuta. Izrendajte kačkavalj i ostavite da se lepo rastopi preko ostriga. Servirajte sa čašpm belog vina....
Kako se otvaraju ostrige?Kako se otvaraju ostrige?
11. januar
Šarka na školjci je mišić koji povezuje gornji i donji omotač u oštrom karju ostrige, Sa druge strane šarke je zaobljeni prednji deo ostrige; Vrh ostrige je najpljosnatija ljuska; Donja ljuska ostrige ima oblik čaše....
Kako se serviraju ostrige?Kako se serviraju ostrige?
28. mart
Kako se serviraju ostrige obično zavisi od toga kako su ostrige pripremljene. Ostrige su delikates i smatraju se hranom VIP zajednice jer ne mogu sebi svi da ih priušte....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se jedu škampi?Kako se jedu škampi?
03. maj
Sigurno se svako od nas brinuo i pitao, da li je, kada se nalazimo na javnom mestu ili u ekskluzivnom restoranu, nekulturno da kada jedemo škampe da ih rukama ljuštimo. Da li zaista ovim postupkom kršimo neke protokole i...
Kako se jedu rakovi?Kako se jedu rakovi?
14. dec.
Kuvani rakovi su ukusno jelo, koje se ne stavlja svaki dan na sto. Šta da radimo ako nam se pruži srećna prilika da probamo ukusno meso rakova? Kako da se izborimo sa tim? Prvo što treba da znate je to da kuvani rak zahteva...
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Šta se dešava ako pas ili mačka jedu čokoladuŠta se dešava ako pas ili mačka jedu čokoladu
03. dec.
Ljudi vole čokoladu i ona je slatko iskušenje ne samo u detinjstvu već i za odrasle. Zbog toga skoro svaki dom ima čokoladu. Međutim, ako ljudi drže psa ili mačku kao kućnog ljubimca, prisustvo čokolade može izazvati ozbiljan...
Namirnice koje ne bi trebalo da se jedu zajednoNamirnice koje ne bi trebalo da se jedu zajedno
23. feb.
Eksperti kažu da pojedine kombinacije namirnica, koje svakodnevno konzumiramo, u suštini nimalo nisu korisne i trebalo bi da izbegavamo da ih zajedno konzumiramo. Alkohol sa dijetskom koka - kolom Šećer u koka-koli...
Kako očistiti ostrige?Kako očistiti ostrige?
21. april
- ostrige; - krpa; - nož za otvaranje ostriga ili drugih morskih plodova; - kuhinjski nož. 1....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se marinira piletinaKako se marinira piletina
10. mart
Pileće meso spada u najomiljenija mesa u balkanskoj kuhinji. Priprema pilećeg mesa je jedna od prvih stvari koje svaka domaćica nauči, ali je dobro znati i kako se sve ova vrsta mesa može marinirati. Pri marinadi meso...
Kako se priprema heljdaKako se priprema heljda
07. mart
Heljda predstavlja proizvod koji nije tipičan za bugarsku nacionalnu kuhinju. Njenom domovinom se smatra Indija, a izuzetno je popularna u Rusiji. Heljda je vrlo korisna i čak se uzima i kao zamena za meso, jer je...
Kako se destiluje vodaKako se destiluje voda
07. mart
Destilovanu vodu je vrlo lako napraviti i postoji veoma stara metoda za ovo. Ona ne zahteva nikakve posebne materijale za destilaciju vode u kućnim uslovima. Kada uklonite minerale i štetne hemikalije iz vode, ustvari se...
Kako se začinjava supaKako se začinjava supa
04. mart
Većina supa koje se spremaju u bugarskoj kuhinji se začinjavaju. Ovaj način začinjavanja može da prikrije male nedostatke supa, kao što su na primer nekvalitetni proizvodi. Nedostaci začinjavanja su šzo čine supe manje...