Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Ostrige sa dinjomPo želji možete izmrviti led i staviti na dno tanjira, a da ostrige položite preko za više svežine i lepši izlge.
2....
15. maj
Ostrige sa siromOstrige se otvaraju, plod im se stavlja i jednu polovinu ljušture.
Sok se sačuva. Poređamo ih u posudu za pečenje i prekrivamo smesom. Pečemo u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 10-15 minuta....
11. jul
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Ostrige sa bejbi spanaćem na mediteranski načinNa kraju prelijte proceđenim sokom od ostriga. Gotovu smesu rasporedite preko ostriga. Pecite 15 minuta u ugrejanoj rerni na 200-220 stepeni, na gornjem grejaču....
15. maj
OstrigeVrste ostriga
Postoji 5 vrsta jestivih ostriga, a svih 5 su poreklom iz meke ostriga - Česapik zaliva.
- Ostrea edulis (Evropska ostriga) - ona ima ovalni oblik i najprivlačniji izgled od svih ostriga....
16. sep.
Pržene ostrigePažljivo otvorite ostrige pokušavajući da zadržite njihov sok. U loncu skuvajte plodove mora u sopstvenom sosu.
Kada su ostrige gotove, izvadite ih i ostavite ih nekoliko minuta na ubrusu da se ocede i osuše....
03. mart
Marinirane ostrigeOtvorite ostrige i izvadite unutrašnjost. U dubokoj posudi promešajte meso ostriga, sitno naseckani mladi luk, so i biber po ukusu....
25. feb.
Ostrige RokfelerDobijenim sosom prelijte ostrige i pecite u rerni na 200 stepeni.
Pecite oko 10 minuta.
Izrendajte kačkavalj i ostavite da se lepo rastopi preko ostriga.
Servirajte sa čašpm belog vina....
22. mart
Kako se otvaraju ostrige?Šarka na školjci je mišić koji povezuje gornji i donji omotač u oštrom karju ostrige,
Sa druge strane šarke je zaobljeni prednji deo ostrige;
Vrh ostrige je najpljosnatija ljuska;
Donja ljuska ostrige ima oblik čaše....
11. januar
Kako se serviraju ostrige?Kako se serviraju ostrige obično zavisi od toga kako su ostrige pripremljene.
Ostrige su delikates i smatraju se hranom VIP zajednice jer ne mogu sebi svi da ih priušte....
28. mart
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jedu škampi?Sigurno se svako od nas brinuo i pitao, da li je, kada se nalazimo na javnom mestu ili u ekskluzivnom restoranu, nekulturno da kada jedemo škampe da ih rukama ljuštimo. Da li zaista ovim postupkom kršimo neke protokole i...
03. maj
Kako se jedu rakovi?Kuvani rakovi su ukusno jelo, koje se ne stavlja svaki dan na sto. Šta da radimo ako nam se pruži srećna prilika da probamo ukusno meso rakova? Kako da se izborimo sa tim? Prvo što treba da znate je to da kuvani rak zahteva...
14. dec.
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Šta se dešava ako pas ili mačka jedu čokoladuLjudi vole čokoladu i ona je slatko iskušenje ne samo u detinjstvu već i za odrasle. Zbog toga skoro svaki dom ima čokoladu. Međutim, ako ljudi drže psa ili mačku kao kućnog ljubimca, prisustvo čokolade može izazvati ozbiljan...
03. dec.
Namirnice koje ne bi trebalo da se jedu zajednoEksperti kažu da pojedine kombinacije namirnica, koje svakodnevno konzumiramo, u suštini nimalo nisu korisne i trebalo bi da izbegavamo da ih zajedno konzumiramo.
Alkohol sa dijetskom koka - kolom
Šećer u koka-koli...
23. feb.
Kako očistiti ostrige?- ostrige;
- krpa;
- nož za otvaranje ostriga ili drugih morskih plodova;
- kuhinjski nož.
1....
21. april
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se marinira piletinaPileće meso spada u najomiljenija mesa u balkanskoj kuhinji. Priprema pilećeg mesa je jedna od prvih stvari koje svaka domaćica nauči, ali je dobro znati i kako se sve ova vrsta mesa može marinirati.
Pri marinadi meso...
10. mart
Kako se priprema heljdaHeljda predstavlja proizvod koji nije tipičan za bugarsku nacionalnu kuhinju. Njenom domovinom se smatra Indija, a izuzetno je popularna u Rusiji.
Heljda je vrlo korisna i čak se uzima i kao zamena za meso, jer je...
07. mart
Kako se destiluje vodaDestilovanu vodu je vrlo lako napraviti i postoji veoma stara metoda za ovo. Ona ne zahteva nikakve posebne materijale za destilaciju vode u kućnim uslovima. Kada uklonite minerale i štetne hemikalije iz vode, ustvari se...
07. mart
Kako se začinjava supaVećina supa koje se spremaju u bugarskoj kuhinji se začinjavaju. Ovaj način začinjavanja može da prikrije male nedostatke supa, kao što su na primer nekvalitetni proizvodi.
Nedostaci začinjavanja su šzo čine supe manje...
04. mart