Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako umutiti sneg od belanacaKada smo na temi mućenje belanaca, predlažemo da pogledaš i sledeće teme:
- kako belanca postaju pena;
- zašto belanca ne postaju sneg;
- kako da odvojimo žumanca od belanaca;...
02. maj
Domaći sladoled od belanaca i pavlakeUbacite u zamrzivač da se dobro stegne - vreme zavisi od veličine posuda koje ste odabrali i od samog zamrzivača.
Ukrasite sladoled od pavlake i belanaca različitim voćem, prelivima, slatkom, keksom ili vaflima....
01. jun
Francuski krem od belanaca i maslacaFracuski krem od maslaca i belanaca je gotov.
Beleška: Ovaj krem je mnogo čvršći i mnogo dugo izdrži i ne spadne, kao što obično bude sa umućenim belancima u sneg nakon nekog vremena....
15. jul
Kolač od belanaca sa kremomBelanca za koru se umute u tvrd sneg, uz postepeno dodavanje šećera. Nakon toga se dodaje brašno i smesa se promeša dobro špatulom u pravcu odozdo na gore....
23. maj
Kolač sa kremom od belanaca i pavlakeZa krem umutite belanca sa polovinom šećera na sneg. Preostali šećer stavite u posudu sa pavlakom i mešajte kašikom. Nemojte koristiti mikser za pavlaku, zato što će postati tečna i teško će da se stegne....
27. januar
Kolač sa glazurom od belanaca i nes kafomUmutite belanca na sneg. Dodajte u njih šećer u prahu i nes kafu. Ako je kafa u granulama, izmrvite je na papiru za pečenje da bi mogla lakše da se rastvori.
Mutite mikserom dok ne dobijete mekane vrhove....
15. jul
Fini tompusi sa nadevom od belanaca i orahaNadev se sprema tako što se belance umuti u penu i dodaju mu se mleveni orasi....
09. nov.
Omlet od belanaca sa mocarelom i čorizomStavljaju se u posudu i dodaju im se belanca i prstohvat soli. Meša se viljuškom.
U tiganju se istopi maslac i čim se zagreje sipamo pripremljenu smesu.
Odozgo se rađaju parčići čoriza....
22. april
Zbog čega vam ponekad ne uspeva krem karamel?Čitajući savete za kuvanje, već ste odgovorili na pitanje zašto vam krem karamel ponekada ne uspeva i da je glavni razlog za to temperatura pečenja....
16. nov.
Omlet od belanca i spanaćaOmlet se sprema dok ne bude gotov.
Poslužuje se sa kriškama paradajza ili drugog po vašem izboru. Neka vam je slatko!
Omlet od belanca i spanaća je gotov....
20. avgust
Ptičija gnezda sa merengom od belanaca i Šantili kremomU posudu miksera, ili ručnim, sipajte belanca, umutite na penu na sporoj brzini i dodajte sok od limuna.
Nakon toga u porcijama dodajte šećer i mutite na visokoj temperaturi dok ne dobijete čvrst sneg....
28. april
Krem od belanaca sa jagodama, mangom i kupinamaU čaše na dno poređajte 3 kriške manda, sipajte od krema od belanaca, stavite isečene jagode i odozgo ponovo krem.
Ukrasite kupinama i ostavite u frižideru....
13. mart
Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?Glavna sirovina za proizvodnju tahinija od susama su semenke susama. Dobija se iz grma koji dostiže visino do 2 metra, sa dlakavim lišćem koje emituje snažnu očaravajuću aromu.
U zavisnosti od sorte, susam daje sitno...
07. okt.
Rolat za 6 minuta sa glazurom od belanaca i orahaNamažite slatkom od jagoda ili po izboru i uvijte uz pomoć papira dok je još topao.
Glazuru pripremite tako što umutite belance na penu. Dodajte sok od limuna i šećer u prahu, dodajte kašiku po kašiku....
02. jul
Omlet od belanaca i sitnog sira za osobe koje trenirajuGotov omlet od belanaca se stavi u tanjir i garnira se paradajzom isečenim na tanke kolutove sa posipom od peršuna, maslinovg ulja i krupne ljuspaste soli....
24. feb.
Raskošna torta sa korama od belanaca i oraha i malinamaPodelite žumanca i belanca u dve posude. Umutite belanca mikserom i posle im dodajte šećer. Umutite sve u sneg. Nakon toga postepeno dodajte brašno, koje ste prethodno prosejali....
28. sep.
Sok od limuna - zbog čega treba da ga pijemo?Svi znamo koliko je dobro za naše zdravlje da obezbedimo dovoljno vitamina C za naš organizam u promenljivim vremenskim uslovima. Zima je vreme kada konzumiramo najviše limuna i citrusa. Limun se može iscediti i piti...
13. avgust
Punjena belanca za predjeloPripremljenim smesom puniti belanca.
Preko rasporediti seckanu crvenu papriku.
Punjena belanca za predjelo složiti na tacnu i poslužiti....
13. maj
Pržena belanca sa kačkavaljemU posudu stavljamo belanca, posolimo ih malo i umutimo mikserom na sneg.
Izrendamo kačkavalj i pomešamo pažljivo sa belancima.
Posipamo biberom i lagano promešamo....
07. okt.
Zbog čega pileća supa leči?Svi smo čuli od naših baka da pileća supa pomaže u lečenju prehlade i gripa. To je zaista tako, jer ovo jelo izuzetno snažno i pozitivno deluje na naše telo, pojačava našu odbranu ipodiže nam ebergiju.
Zašto pileća...
12. januar
Zbog čega je prženje štetno?Većina ljudi je upoznata sa štetnošću pržene hrane, zahvaljujući mnogim člancima i istraživanjima. Proces prženja je poznat kao izuzetno štetan i toksičan. Ipak, pitanje je, zbog čega je pržena hrana štetna za nas? Šta se...
14. jul
Zbog čega je luk koristan?Svako povrće je važno za naše zdravlje, ali neka od njih imaju zaista jedinstvena svojstva. Takav je luk, član porodice Allium, roda cvetnih biljaka koji takođe uključuje beli luk, šalot (ljutiku), praziluk i divlji...
06. okt.
Zbog čega je kelj koristan?Kelj je dugo bio deo kulinarske tradicije nekih zemalja. Na primer, u holandskoj kuhinji kelj se koristi za pripremu priloga, supa i salata. Proizvod je svež dodatak svakom receptu. Stampot sa keljom je klasično holandsko...
08. sep.
Omlet od belanca sa paprikom i ovčjim siromPreko pečene i hrskave paprike isipajte umućena belanca. Preko izmrvite sir.
Kada se isprži sa jedne strane, pomoću špatule presavijte omlet, da se prodinsta. Kada se naduje, znači da je gotov....
14. april