Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ishrana kod naduvenog želucaNaduven želudac je dosta često sretan problem. Ishrana sa neodgovarajućom hranom, gljivične infekcije, su samo deo razloga za naduven želudac. Žene su češće pogođene ovim problemom u odnosu na muškarce....
15. feb.
Ishrana kod bolnog želucaKamilica se takođe često koristi u biljnim suplementima koji ublažavaju želudačne tegobe, gas, naduvenost stomaka i dijareju, kao i kolike kod beba....
31. januar
Koliko je korisna crna čokoladaU isto vreme, ako malo više obratimo šažnju na sadržaj čokolade, osim što sadrži ne toliko omiljene kalorije, ona ima dosta koristi za zdravlje čoveka....
28. jun
Veliki HlebGotov veliki hleb treba da bude lagan i da zvecka prilikom kucanja odozgo.
Preporuke:
Možete da pečete u posudi sa poklopcem tako da se više naduje.
Nakon što ispuni posudu, skida se poklopac....
17. dec.
1
Veliki djunerPrvo ispečemo pileće grudi na teflonskom tiganju dok ne budu gotove. Za to vreme pripremamo ostale sastojke - sečemo krastavac i paradajz.
Gotovo meso sečemo na parčiće. Čistimo roštilj, stavljamo malo maslaca na njega...
11. sep.
Medena voda na prazan želudacA da li znate šta se dešava kada pijete med i vodu na prazan želudac.
To je najbolja stvar koju možete učiniti za vaše telo....
20. april
Koliko je u stvari gluten štetanIzbacivanje glutena iz režima ishrane zavisi od toga kakve (ako ima takvih) simptome imate.
Gluten je veoma zanimljiva konzistencija. Sam po sebi, od njega nema nikakvie hranljive koristi, ali prednosti, koje mogu...
08. mart
Koliko je kafe zdravo popiti dnevno?Koliko kafe je dobro popiti dnevno?
Pitanje pozitivnih efekata kafe na organizam ima svoj definitivan odgovor iz istraživanja, bez obzira na lično mišljenje svakog potrošača kafe....
23. dec.
Koliko jaja čovek treba da jede u okviru jedne nedelje?Mišljenja u vezi jaja su kontradiktorna. Sa jedne strane, jaja su dragocen hranljiv izvor proteina, sa druge - izvor nezdravih masti koje mogu izazvati zdravstvene probleme.
Čak i da je to tako, jaja definitivno...
23. mart
Veliki vazdušasti kuglofProsejte brašno sa praškom za pecivo i sodom.
Jaja dobro umutite sa šećerom, pa postepeno dodajte ulje i ponovo sve zajedno dobro umutite.
Sipajte limunadu i polako dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete homogenu...
08. mart
Veliki voćni kolačPrvo sečemo kore na dva dela.
Krem pripremamo na sledeći način. Skuvamo mleko. Posebno umutimo jaja i šećer i dodajemo brašno.
Dobijenu smesu lagano dodajemo u mleko, nakon toga dodajemo maslac. Kuvamo još malo dok...
25. januar
Supa za iritiran želudac (Supa Moro)Takođe i da pospete sa prstohvatom đumbira u prahu pre nego što servirate - on mnogo pomaže kod mučnine i povraćanja.
Poželjno je da se supa ne konzumira previše vrela ili previše hladna, da ne iritira želudac....
16. april
Sok od pomorandže - koliko je ukusan, toliko je i opasanU ne baš velikim količinama sadrži i vitamine B (B6, B2, B1), vitamin K i E, biotin, folnu kiselinu, kao i inozitol, niacin i jedanaest esencijalnih aminokiselina....
14. maj
Koliko vremena je potrebno testu da nadođeAko ste odlučili da pripremite nešto da domaće pripremljenim testom, treba da znate nekoliko stvari. Prvo i najvažnije da ispoštujete pravila za pravljenje testa, posebno ako prvi put pripremate recept.
Dobro je da ga...
15. jun
Veliki korneti sa kremomOd mene danas desert - omiljeni veliki korneti sa kremom.
Mutim jaja sa šećerom, dodajem kiselo mleko sa sodom, topljenu mast, ja sam koristila samo mast, ali vi možete mešati čak i masnoću koju preferirate....
23. mart
Veliki seoski uskršnji kolačTesto treba da je mekano, lako za mešanje, ali da se ne lepi. Testo se stavi na toplo da nadođe. Nakon toga ga delimo na 2 lopte....
07. april
Veliki hrskavi čokoladni kolačMeša se drvenom špatulom, testo je teško, zagladi se. Stavlja se u rernu.
Peče se na 180 stepeni oko 20 minuta dok ne postane zlatasto.
Nakon što se ohladi iseče se na parčiće torte....
30. nov.
Upomoć! Lenji želudacPo pravilu, lenji želudac se javlja kao rezultat poremećene motoričke sposobnosti želuca....
01. okt.
Šta koje E znači i koliko je opasnoVeštački zaslađivači od E951 do E954 se smatraju kancerogenima, a većina drugih zaslađivača može izazvati otpuštanje želuca kod male dece....
17. avgust
Pogledajte koliko je 2000 kalorija u ovim namirnicama!Dok su na pakovanjima one naznačene, nećemo moći da znamo koliko svaka namirnica koju unosimo ima kalorija.
Kako bi imali neki orijentir, pogledajte koliko je 2000 kalorija od svake namirnice....
01. mart
Koliko često je dobro da se jede meso?Činjenica je da hrana dosta utiče na naše zdravlje i pravilna ishrana ima veliki uticaj na njega....
05. avgust
Velika PuharaVelika puhara spada u Basidiomycota gljive sa jestivim telom. Ima loptasti ili kruškast oblik. Unutrašnjost puhare je bela, dok je pečurka mlada....
11. jul